גאסטפו

ange noir

New member
זה יקח לי קצת זמן

הרעיון הזה רץ לי כבר כמה זמן בראש, אולי אני אתחיל לעבוד עליו בקרוב (הקובץ הכוונה). אמרו לי כבר (מכותבי הפורום הזה יולי והלדין), שהסיפורים האלו מובנים רק כשמצרפים אותם, אז אנסה. אבל עכשיו המחשב שלי חזר מהמתים (קל בארבע גיגה, אבל חי) אני אוכל לטפל בזה, לקראת סוף החודש או תחילת ספטמבר אני מקווה שזה יהיה מוכן.

הלדין

New member
הערותיי

מרגע לרגע אני מקבל את הרושם שקראת את הכתבה על "הנובות" בדימונס והחלטת שזה יהיה אחד המוטיבים ביצירה שלך. הדמות של מרסי מפחידה אבל לא הבנתי למה הוא מנסה להפחיד את הסגן ומה יוצא לו מזה. את זה לא כל כך הבנתי. אני חייב לתהות מה הקשר בין הפרק האחרון שפירסמתם שם לבין סיפור-העל בספר עצמו. הכוונה לפרק עם המכשפה. איך מרסי יודע על כך שהוא ישרוד אחריהם אלף וחמש מאות שנה? הרי עד כה לא הגיע אף אחד מבני מינו למלוא תוחלת החיים שלו ולא היה להם זמן לבדוק זאת.

ange noir

New member
תשובות

קראתי את המאמר בדימונס, אבל אם אתה זוכר התחלתי לכתוב על הנושא הרבה לפני. הפרק הראשון של JX פורסם כבר באוקטובר 2001 ואיתו התחלתי לעבד את הנושא. בתוך הסיפור יש קטע שמרסי מתאר כיצד הוא החזיר לכמה ילדים שפגעו בו ומה היתה ההשפעה של זה. זאת סיבה אחת שהוא מפחיד את הסגן, הנסיון לימד אותו כאשר מפחדים ממך מהססים לפני שמנסים לפעול נגדך. עוד סיבה, שקצת פחות מבינים מהטקסט כי פשוט לא הצלחתי להביא את זה היא שמרסי פשוט יוצא נגד הצביעות של הסגן. כשהוא אומר לו ש"אני מביט בעניך ורואה רק בוז, אתה מתנגד לכך שרוצחים אותנו אבל לא לשאר. איך אתה יכול להיות כה צבוע ולטעון שהמתה איטית בכאב היא רחמים?" ממש רואים את זה. לא איכפת לו שהסגן יהיה נגדו או בעדו, הצביעות שלו היא מה שמפריע לו. סיבה אחרונה היא הגינות, מרסי מציג לסגן את האויב שלו הכדי שידע מול מה הוא מתמודד. ניסיתי שהסיפור יעמוד בפני עצמו אבל לא הצלחתי אז הכנסתי אותו לתוך העולם שאני כותב עליו בדרך כלל. ביחס לספר הוא מתרחש בערך יום לפני הפרק העשירי ("זיכרון הוא חיים"), אבל זה לא עקרוני. אשר לפרק, אחד, הפרק הבא יסביר. שתיים, יש כיום לאזור הספורתי של האתר פורום משלו (לינק בראש העמוד) אם אתה רוצה לדון על זה. שאר לתוכלת החיים. נכון, כיום אי אפשר לדעת בדיוק כמה זמן מישהו יחיה, כמעט. אפשר להעריך תוכלת חיים (בטווח סטיה די גדולה) לפי רקע גנטי והתפוררות גדילי DNA. מצד שני אנחנו מדברים על עולם בו חיים יצורים בעלי כוחות על טבעיים, נתיחס רגע לסיפור כשלעצמו (אני מציין את זה מפורשות בספר ובסיפורים הקצרים), אם יש שם מישהו שיכול להפיע על עוצמת קישרי ונדר ולס, אפשרי בהחלט שיש שם כמה שיכולים לראות את העתיד.

ange noir

New member
ד"א, מישהו מוכן לעשות הגהה לסיפור?

אני די גרוע בזה וכתוצאה יש שגיאות כתיב ולשון שאני נוטה לפספס. מתנדבים?

Ange

מצטער שלא היה לי זמן/כוח לעבור על הסיפור שלך שוב ביתר רצינות. ברגע שאני אמצא זמן מתאים, אני אקרא אותו שוב ואפילו אעשה עליו הגהה (כמיטב יכולתי, כמובן).

יפה! מאוד יפה!!!

סיפור טוב. אתה ממשיך אותו נכון? (סיפורים כאלו גורמים לי להרגיש שמה שאני כותבת זה כלום) יתכן ובאמת חסר קצת מידע על מה מתחולל אבל מאבר לזה אין הרבה שיפורים לתת. רק למחוא כפיים!

למעלה