גבינת טוב טעם, ועוד שאלה...

vered1111

New member
יעלה, אשמח לקבל את המתכון


 

anbv789

New member
גבינת טוב טעם, ועוד שאלה...

נשארו לי שתי חבילות של טוב טעם בבית שקניתי לשבועות (ובסוף לא הכנתי כלום... )
אשמח למתכון נחמד וכזה שלא דורש יותר מידי שגם יתאים לארוחת ערב לבעל ולבנות היום (קטנטנות....).
תודה.

ועוד שאלה -
קניתי לפני שבוע גבינה בולגרית וצפתית במשקל, במעדניה. האם זה עדין סביר לאכילה? אפשר להשתמש בזה לפשטידה או משהו בסגנון?

תודה מראש!
 

חנהפ

Active member
מכינה בצק לגביניות.. מעניין לך?

בולגרית וצפתית -להריח, אפשר להכין לביבות עם עשבי תיבול
 

חנהפ

Active member
גביניות

רכיבים:

לבצק:
250 גר' גבינת טוב טעם
250 גר' מחמאה
250 גר' קמח
3 כפות סוכר

מילוי:
1/2 קג גבינת טוב טעם
150 גר' סוכר
1 חלמון
גרידת לימון




אופן הכנה:

מחומרי הבצק מכינים בצק, מרדדים לעלה דק וחותכים לריבועים בגודל 8X8 בערך.

שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמילוי.

מרימים את פינות הריבוע ומחברים במרכז, מהדקים היטב ומניחים בתבנית.

אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב יפה.

בוזקים אבקת סוכר על הגביניות המוכנות.
 

22BB

New member
כופתאות גבינה

2 טוב טעם
2 כפות סוכר
2 כות סולת / קמח
2 ביצים

לערבב, לתת מנוחה במקרר.
לשים סיר עם הרבה מים ומעט מלח, כשרותח ליצור כדורים ולהחליק למים.
לחכות עד שהכדורים צפים.

אצלנו אוכלים את זה עם חמאה מומסת עד לגוון חום וסוכר מפוזר מעל.
יש שמגלגלים במחבת עם חמאה ופרורי לחם.

בכמות הזאת הכדורים יוצאים רכים, אבל קצת קשה לכדרר כדורים מדוייקים.
אפשר להוסיף עוד מעט סולת, אפשר להוסיף עוד קצת סוכר שיהיה יותר מתוק.

לגבי הבולגרית והצפתית לא נראה לי שיש בעיה להחזיק עוד כמה ימים.
תריחי.
 

anbv789

New member
תודה על המתכונים... בסוף הכנתי לבנות שלי:

לביבות גבינה לארוחת בוקר לפני הגן:
1 טוב טעם
2-3 כפות שמנת חמוצה (שנשארה במקרר)
2 כפות סוכר
1 כף סילאן
3 כפות קמח תופח
2 ביצים
ערבבתי הכל טוב וטיגנתי. - הכל חוסל די מהר.

(נשארה לי עוד גבינה אחת, אכין היום פשטידת אטריות וגבינות)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הלוואי והיו אוכלים אצלי..ד"א, הנסיכה שלי ואני

אוהבות סתם פסטה עם טיב טעם/ריקוטה וגבינה צהובהמגוררת, כמה דקות בתנור. ארוחת ערב של שתינו כמעט פעם בשבוע.
 

anbv789

New member
גם אצלי בעייתיות באוכל

והאמת היא שרק הקטנטונת (שנה ו3 חודשים) זללה את הלביבות (כמו אבא שלה, אוהבת מתוק). ואילו הגדולה (שנתיים ו-8) לא הסכימה אפילו לטעום. העדיפה "לחם בלי כלום" ופלפל ירוק וצהוב (קצת כמו אמא שלה...)
עדין אני מנסה כל הזמן לגוון, רק בשביל להעביר להן את הטעמים והמגוון מידי פעם...
 

amysh

New member
מלבניות של מיקי שמו- עוגיות גבינה מלוחות

נתתי פה מתכון לפני כשבועיים
או פשטידת אטריות גבינה וחמוציות מתוקה
 

anbv789

New member
תודה.

כבר הכנתי בסוף לביבות גבינה מתוקות, ופשטידת אטריות עם גבינות (מלוח. יצא מאד טעים).

בלי קשר - אשמח למלבניות של מיקי שמו. תודה
 
למעלה