גברים בעבודה-וגם נשים

מה נקראים בעינייך מקצועות נשיים

השאלה איזה מקצועות נקראים נשיים,אם זו מורה למשל אז ישנם מורים גברים רק שהם מעטים בתחום ההוראה בגלל המשכורת ולא בגלל שזה תחום נשי.אם זה אחיות ישנם גם אחים גברים..עובדים סוציאלים ופסיכולוגים ישנם גם גברים בתחומים אלו. אני לא חושבת שזה עניין של סטיגמה,פשוט המשכורות בהרבה תחומים שהוזכרו לא בדיוק מספקות.לכן נראה לי שגברים פחות הולכים לתחומים אלו.היום בכלל גברים ונשים הולכים יותר לתחומים שיש בהם גם רווחיות,.אין מה לעשות,צריך גם להתקיים.

אלמרה

New member
אין! חד וחלק! ראו מה קורה בצהל!

לוחמות חיר, טייסות קרב!! ככה צריך להיות! אני גאה בבנות ובנשים הנוטלות חלק כה נכבד במטלות הלאומיות וגם סוללות את הדרך להציג קבל עם ועדה - את השוויון האמיתי. לא לשריפת חזיות כן למעשים! לא מלחמות נגד אלא מאבקים בעד! זהו הפמיניזם בעיני במילה אחת. או שתיים - שלוש.

"מקצועות נשיים"

מזכירות רפואיות מזכירת מנכ"ל פקידות קלדניות תופרות אחיות בבית חולים מרכזניות ויש עוד בכיוון הזה שציינתי.

s h o o s h a

New member
מקצועות "גבריים"

מסתבר שהיום במקומות רבים תוכל למצוא 'מזכירים'. חייטים? אין? למה לא מספרים לי שום דבר בבית הזה? אחים בבית חולים? זהו, לא מתאשפזת יותר מרכזניות? יש בכלל דבר כזה? היום לכל מקום שאתה מתקשר אתה נענה בנתב שיחות אוטומאטי. ובנתבים שמעתי גם קול גברי (אלא אם זו היתה מרכזנית מחופשת) עוד?

פעם אמרו הטובים לטייס

ואילו היום הטובות לטייס..היום הנשים אכן מתברגות במקצועות שנחשבו פעם כגבריים.הצבא בכלל הוא כור היתוך ואני חושבת שהוא מאפשר להגיע להשגיים גבוהים לנשים וגברים כאחד. ישנם פה ושם עוד קשיים אבל בסה"כ הרבה סכרים נפרצו היום מי ששואף להתקדם בין אם זו אשה או אם זה גבר, יכול לממש את עצמו,והסיסמה היא התמדה ולהאמין בעצמך.

חiלמני

New member
שונים אבל שוים

אני דוקא כן חושב שיש הבדל בין נשים לגברים, לפחות בנטיה הכללית. הייתי רוצה לראות יותר נשים בעמדות השפעה, דוקא כי הן שונות. נכון, בהתחלה יגיעו לפסגה נשים שהן יותר גברים מגברים, אבל זה, בשאיפה, יאפשר גם לנשים "מן המנין" להגיע לשם.

אש אש

New member
אתה באמת חולמני אה? מחייכת

ראשית ברוך הבא "בהתחלה יגיעו לפסגה נשים שהן יותר גברים מגברים..." ושאלה קטנטנה איך נשים מן המנין (אני רואה את עצמי שם) יגיעו לפיסגה? אוי איך שתיראה הפיסגה שלנו חחחח האייקונים לא עובדים אז דמיין אותי צהובה מחייכת פורשת ידיים לחיבוק גדול,וסביבי הרבה פרחים:)

חiלמני

New member
טוב, אני אנסח אחרת... ../images/Emo178.gif

אש, ברוכה הנמצאת
אחרי שנשים בעמדות בכירות יפסיקו להבחן על התכונות "הגבריות" שלהן, כי נשים שם יהיו כדבר שבשגרה, הן יוכלו להביא גם סגנון אחר מבלי להתפס כמנהלות גרועות או חלשות. אנחנו בעידן שדורש יותר שיתוף פעולה בעבודה, ונשים כך אומרים, נוטות לניהול יותר שיתופי ופחות היררכי; אם זה נכון אז אני בעדכן.

hotman10

New member
מה שקורה בצה"ל יפה..

אבל- דווקא מזה צריך להיזהר- כי בצה"ל ה"פתיחות" לנשים תמיד תישאר מוגבלת (אפילו מטבע העינינים של שירות צבאי, שירות מילואים וכד'). ואילו בחברה האזרחית- אני מצפה שלא תהיינה הגבלות!

דווקא הייתי עושה שירות מילואים

דווקא הייתי עושה שירות מילואים בכייף ואני בטוחה שישנן עוד נשים שהיו רוצות.רק שכרגע זה לא קורה אבל זה כבר נוגע לנושא זכויות וחובות של אזרחי המדינה וזה כבר סיפור אחר.

s h o o s h a

New member
פתיחות מוגבלת?

בוא תנסה להסביר לי - מה ההבדל בין טירונות של 6 חודשים + 3 חודשים מסלול שעושה בתי בימים אלו לבין טירונות של 6 חודשים + 3 חודשים מסלול שעושה חייל? מה ההבדל בין המשא שעל בתי יהיה לעבור כדי לקבל את הכומתה לבין המשא שהיה על בני לעבור כדי לקבל את הכומתה? (ואל תנסה לספר לי שהמרחק בק"מ רב יותר לבנים) ומה ההבדל בין שירות סדיר בן 3 שנים אותו תשרת בתי לבין שירות בן 3 שנים אותו משרת חייל בן? ואלו רק מקצת מהשאלות, אבל נתחיל באלו ונראה מה הלאה. ממתינה בקוצר רוח

hotman10

New member
צר לי.. שהמתנת בקוצר רוח..

בהחלט יש בנות- שעושות פעילות והכשרה בדומה לבנים, אבל- כמדומני שבמילטאים- הן לא תמשכנה עד הגיל שגברים עושים.. ואגב- מעט מאוד בנות עושות שירות סדיר של 3 שנים (איננני כלל בטוח שבשנה השלישית שלהן- הן באותו מעמד כמו בן בשנה השלישית). תסכימי איתי- שרוב מוחלט של הבנות (שמשרתות)- עושות שירות סדיר של שנתיים. ואגב- אמנם יש בנות די "קרביות", אבל בהרבה מקומות- אין (ולא תהיינה) בנות.. בגלל סיכונים נוספים וסיבוכים, שהצבא והציבור לא יכולים למוד בהם. יותקר פשוט- לעשות שיוויון ב"אזרחות" (ואני בעד)!

s h o o s h a

New member
שיוויון

הצבא מהווה היום דוגמא ומופת לשיוויון בין המינים. לחיילות המבקשות להתגייס לחיל האוויר ולהיות טייסות, לבנות המתקבלות לקורס חובלים ובעוד אינספור תחומים - אין הנחות. הן מתבקשות לעמוד בכל התנאים בהם מתבקשים לעמוד חיילים. והיה ולא הצליחו, הן נפלטות. בדיוק כמו חיילים. (אגב, השנה השלישית בשירות של בנות/חיילות זהה במעמדו לזה של הבנים/חיילים). לצערי, ב'אזרחות' הדבר אינו בא עדין לכלל ביטוי כל כך נרחב ובהחלט ניתן לראות את ההבדלים וחוסר השיוויון בין המינים. עצם העלאת השאלה המקורית של השרשור - עם מי מעדיפים לעבוד, מעידה על כך שקיים פער בגישה. אינני מסוגלת לנבא מתי ייסגרו/יקטנו הפערים, אם בכלל, אולם כל עוד נמשיך ללבות את קיום ההבדלים, הם יישארו וימשיכו להתקיים.

s h o o s h a

New member
וכהרגלי בקודש...

מבוא מתוך אתר של צהל-אגף כוח אדם
מומלץ להיכנס לאתר ולעיין בכל פרקיו צה"ל הינו הצבא היחיד בעולם ששירות הנשים בו הינו חובה, מכוח חוק שירות הביטחון. עוד טרם קום המדינה עמד שיעור הנשים בארגונים הלוחמים השונים על כ-20%. למשל, בפלמ"ח שירתו נשים בהתנדבות כמפקדות לוחמות, חבלניות, נהגות וכו'1. למרות היותן שותפות פעילות בקרבות מלחמת השחרור, מעולם לא הייתה מדיניות רשמית של שיתופן בקרב2. עם הקמת צה"ל וחקיקת חוק שירות הבטחון, התשי"ב-1952, שובצו נשים ברשימת מקצועות מוגדרת. לצד רשימה זו התקיימה רשימת מקצועות הסגורים לנשים שהתחלקה ל-3 קטגוריות: תפקידי לחימה, מקצועות שתנאי השירות הסביבתיים בהם אינם מתאימים לחיילות, מקצועות הדורשים כוח פיסי. במשך השנים חלו שינויים רבים בחוק שירות הבטחון, גם ביחס לשירות הנשים, אך בפועל מדיניות הצבא שתוארה לעיל לא השתנתה מהותית3. בשנות השמונים החלה התנגדות של נשים, מעט בתוך הצבא ויותר מחוצה לו, להסדרים המפלים בצבא. התנגדות זו התייחסה במיוחד למחסומים שהוצבו בפני כניסת נשים לתפקידים מגוונים ויוקרתיים, ולאופני קידומן בסולם הדרגות. שיאו של המאבק חל בשנות ה-90 בבג"ץ אליס מילר נגד משרד הביטחון (1995), בו לראשונה התערב בית המשפט העליון בנושא האפליה על בסיס מין בצבא, והורה לצבא לזמן את מילר למבדקי טיס ולקבלה לקורס באם תעמוד בהם. בג"ץ אליס מילר והתיקון לחוק שירות הביטחון גררו בעקבותיהם שינויים רבים במדיניות צה"ל בנושא שירות נשים. אחד השינויים העיקריים והמתוקשרים ביותר הינו פתיחתם של תפקידי לחימה אשר בעבר היו סגורים בפני נשים, בכלל זה: מג"ב, נ"מ, טיס, חובלים, תותחנים, מערך האב"כ בחיל ההנדסה, מדריכות צניחה, ופלוגת "סחלב" של משטרה צבאית.

שילה1

New member
חייבת לשלוח לבתך ../images/Emo24.gifולך../images/Emo25.gif

על שגדלת ילדה זו! ורק שתינו יודעות....אוףףףףףףףףףף שיעבור לה קל ונעים!

Y e d i d

New member
פורום "פמיניזם ומעמד" האשה מחכה לך

נסה לכתוב את שכתבת כאן שם. מענין מה יקרה לך

למעלה