גברים וקשר רציני

jessy19

New member
גברים וקשר רציני

שאלה רצינית ביותר: יש בחורים שמעוניינים באמת בקשר רציני והם בסביבות גיל ה- 20 או שזה משהו שלא קיים בעולמנו או לחילופין הם כבר תפוסים?

גברברת

New member
אתה באמת ובתמים חושב כך?

אז אולי תגיב בשרשור הבא? אה ו
ברוך הבא

AlteX

New member
תמיד הייתי מעוניין רק בקשר רציני...

גם בגיל 19, גם בגיל 25 וגם היום - בגיל 27. מה שכן, מה שאני קורא לו "רציני" אולי לא יקרא רציני אצל רוב בנות המין היפה, כיוון שאני לא מעוניין להתחתן בכלל וכנראה גם לא לבנות משפחה עם 3 ילדים וכלב. אני מחפש חברה אמיתית ובת זוג לחיים - לכל החיים, אבל בלי כל ה"תוספות" שרוב האנשים מחפשים.

jessy19

New member
תשמע... תראה...

אני גם לא רוצה כרגע חתונה וילדים וכל הסיפור הזה... אבל אני רוצה קשר עם מחוייבות, כלומר לא עם מישהו שייצא עם בנות אחרות, שיבגוד בי אלא מישהו שישלים אותי, שיאהב אותי כפי שאני. דרישה כל כך גדולה?

AlteX

New member
דרישה הגיונית בהחלט...

וזה גם מה שאני מחפש, ובאמת כאשר אני אומר שאני לא רוצה חתונה, התגובה היא בד"כ "תראה, גם אני לא רוצה כרגע חתונה וילדים..." העניין הוא שאני גם לא מתכנן בכלל חתונה וילדים, לא רק "כרגע"...

נצל"ש חתונה

גם אני לא רוצה חתונה. אני נגד המוסד הזה. אני נגד המסלול הכ"כ ברור לכולם <לא ברור למה> ב"ס---> צבא---> אוני'---> חתונה וכו'. שלא נדבר על מוסד הנשואין בארץ. לא מתכוונת לעמוד מתחת לחופה ולהגיד אמן על דברים שאני לא מאמינה בהם. ביום הכי חשוב לי בחיים אני רוצה לשמוע דברים שאני מאמינה בהם <אוניברסליים... כמו "לכבד אחד את השני, להיות יחד בחולי ובבריאות" שזו בעתם מהות היחד> ואם לא- אז בכלל לא. מי צריך טקסים, מסמכים או כל דבר אחר שיצהיר על אהבתי ומחויבותי לאדם כלשהו? גם גירושין הם רק מסמך.

מההודעה שלך משתמע

וסליחה אם אני טועה, שאתה אומר את זה לא לבחורות שיש לך קשר עמוק אתן, אלא לסתם בחורות שאתה פוגש. אני לא רוצה להתחתן, אבל אם אדם כמעט זר היה מתחיל לדבר אתי על החתונות, כאשר היחסים בינינו ברקע, הייתי חושבת: "ווירדו"...

AlteX

New member
נתחיל מזה שאני אכן...

"ווירדו" אמיתי ואני גם גאה בזה. מממ... או שאולי אני רק מאמין שאני "ווירדו", אבל בעצם אני אדם רגיל לחלוטין. בכל מקרה, אני מאמין שהעניין עם החתונה הוא חלק מהיותי "ווירדו", אבל אני לא יוזם על כך שיחות עם כל מי שאני פוגש. מה שכן... פעם היה לי כרטיס באתר הכרויות אחד, ושם רשמתי בפירוש: "לא מחפש משפחה וילדים, אלא חברה לחיים". אולי זאת היתה גם הסיבה שמתוך בערך 100 פניות ששלחתי לבחורות, רק 5 ענו לי, ורק עם שתיים מהן יצאתי לדייט, ועם אחת משתי אלה יצאתי אפילו לשני דייטים, שזה בכלל היה הישג מרשים. פעם הכרתי מישהי באתר הכרויות אחר, התחלנו להתכתב, המכתבים נהיו יותר ויותר מעניינים, כאשר היא כבר כתבה לי באיזו ציפיה היא מחכה למכתב הבא וכבר הציע לי בתור דייט ראשון טיול בצפון (היא מדריכת טיולים). הכל היה ממש טוב עד שאיכשהו השיחות שלנו באי-מייל התגלגלו לנושא החתונה.... ואז אמרתי שאני מעדיף לא להתחתן. מיותר לציין שהתשובה שלה היתה גם האי-מייל האחרון שאי פעם קיבלתי ממנה... בסופו של דבר הסיבה שאני כן הזכרתי את הנושא בשרשור הזה היא אחת: "קשר רציני". כאשר מישהי מציינת שהיא בפירוש מחפשת קשר רציני והיא שואלת בצורה כללית או אישית האם אני מחפש קשר כזה, אני חייב להבהיר את הנושא. פשוט לא רוצה שתהיינה אי הבנות, כי מה לעשות, בימינו "קשר רציני" משמעותו (לרוב) "חתונה, ילדים וכלב"... או שאולי זה רק נדמה לי? בכל מקרה, אם אני פוגש בחורה שישר על ההתחלה אומרת לי שהיא לא מעוניינת להתחתן, אני רואה בה "ווירדו", אבל רק במובן הטוב. הנה, סוף סוף מצאתי מישהי שמרגישה וחושבת כמוני - זה רק מלהיב אותי יותר!

אמרתי "ווירדו"

לא כי אתה לא רוצה להתחתן, אלא כי זה נושא שבעיני (ואולי אני לא צודקת) תמוה להעלות אותו טרם נעשתה היכרות מעמיקה. אתה טוען ש"קשר רציני" בעיני כולם הוא ביטוי נרדף ל"חתונה וילדים", לדעתי זה לא. הרבה אנשים מתכוונים ב"קשר רציני" לקשר מונוגמי, יציב ואוהב. יכול להיות, שההצהרה שלך לגבי אי רצון להתחתן, שנובעת למעשה מהשאיפה להיות הוגן, מתפרשת כנסיון לא ברור להעביר מסר לא ברור, שלא מתאים לשלב של הקשר. אולי, ורק אולי בגלל זה הן בורחות. דברים כאלה נדונים, לדעתי הצנועה, כשהקשר כבר יציב ועמוק. דוגמא: אני אוהבת את בן זוגי יותר מכל. אבל אם אחרי 4 פגישות הוא היה אומר לי: "לעולם לא ארצה לגור בדירה כמו שלך, היא ממוקמת באיזור שאינני אוהב", הייתי מרימה גבה גבוה - גבוה. מי בכלל חשב עליך כמועמד לגור פה, מה אתה מקדים את התפתחויות העניינים הטבעיות? אבל, אחרי תקופה ביחד החלטתי להתחשב בו, ואנחנו אוטוטו משכירים את הדירה שלי ומחפשים אחרת, במקום שהוא רוצה. לכל דבר יש עיתוי ודרך להגיד אותו.

AlteX

New member
העניין הוא שלדעתי יש קצת הבדל

בין "באיזה בית לגור" לבין "האם להתחתן" מבחינת המהות והחשיבות של זה עבור רוב האנשים... ומה יקרה אם בן זוגך יתחיל להתעקש על חתונה? גם תתחשבי? השאלה כאן היא "מה עדיף?", ונדמה לי שגם בזה דנו כבר קצת. אז מה עדיף? לפתח קשר, לבנות מערכת יחסים ואז להגיע לשלב שבו את לא רוצה להתחתן, הוא מת כבר להתחתן... ואז מה? מי מתפשר? ניתן בכלל להתפשר ולהשאר שלמים עם ההחלטה? או שהאהבה אכן תנצח וזה כבר לא היה משנה? או ש... מלכתחילה לחפש רק בני/בנות זוג פוטנציאליים שמתאימים לנו מבחינת עקרונות מסויימים שאנחנו לא מוכנים להתפשר עליהם, כדי לא להיקלע למצבים בעייתיים בעתיד? האמת, אני לא חושב שיש תשובה חד משמעית, כי בסופו של דבר אי אפשר להבטיח שום דבר. יכול להיות שאמצא מישהי שכמוני לא מעוניינת בחתונה, אבל בעוד 5 שנים היא פתאום תעבור איזו טרנספורמציה ו*בום*... או יותר גרוע, אני אעבור איזו טרנספורמציה... ויכול להיות שפתאום יתגלה משהו אחר מאוד עקרוני עליו בכלל לא חשבי בתחילת הקשר, ומישהו יצטרך להתפשר אם נרצה לשמור על הקשר... ויכול להיות שבמקרה הזה הפתרון היחיד יהיה לסיים את הקשר (זאת דרך אגב אחת הסיבות שאינני רוצה להתחתן...). בכל מקרה, כתבתי הרבה דברים מבלבלים, אבל אני חושב שאין כאן תשובה אחת לכולם. כל אחד מאיתנו בוחר לעצמו "קווים אדומים" או דברים עקרוניים מאוד בחיפוש בן זוג ועליהם הוא מדבר כבר בפגישות הראשונות מטבע הדברים. אז אולי אצלי עניין החתונה זה אחד מהקווים האדומים, ואולי זאת פשוט שיטה למצוא "ווירדוס" כמוני. אני גם מאמין שלזוגיות טובה יש סיכוי להתפתח דווקא בין אנשים דומים ולא שונים (למרות כל מיני אמונות בסגנון "ניגודים נמשכים"), ואם נפתח את זה קצת הלאה, אני יכול להגיד שאם אני מתלהב ממישהי שמצהירה בפה מלא שאיננה מעוניינת בחתונה, אז אני אצפה ממישהי כזאת להתלהב גם ממני אם אגיד את זה באחת הפגישות הראשונות... fair enough?

tookmy

New member
תראה

אני נגד מוסד נישואין. הייתי בקשר ארוך טווח שהנושא עלה, ובגלל שבן זוגי לא ממש הבין את הראש , הוא היה בטוח שאני לא רצינית לגביהקשר איתו וזאת גם לאחר שנה ושנתיים ויותר של מגורים יחד, הוא לקח את זה כעלבון שלא רציתי למסד את הקשר. בסופו של דבר, לא רק בשל אי ההבנה הזו, אלא בשל רבות נוספות, נפרדנו. עשיתי חושבים אחרי כל העניין. אני עדיין נגד חתונהומוסד הנישואין. אני עדיין חושבת שיש סוג של טקסים (כמו רבנות, כמו לנסוע לקפריסין במיוחד בשביל חתונה שתוכר על ידי המדינה) שלא אהיה מוכנה לעבור לא משנה מה. מאחר ובסביבה שלילא מעט אנשים עושים כל מיני טקסים אלטרנטיביים, שגם הם לא מדברים אליי במיוחד , כי כלהמעמד לא מדבר אליי במיוחד, חשבתי שזה נושא שאני יכולה להיות גמישה לגביו בקשר עתידי. שהייתי מאד שמחה לא להצטרך להיות במצב הזה, שיש סוגים של טקסים שהם נגד העקרונות שלי, אבל שאם לבן הזוג שלי יהיה כל כך חשוב לעשות איזו מסיבה לכל העולם, אני לא הולכת לפוצץ על זה יחסים, כי לא שווה להפסיד על זה מישהו שאני אוהבת אם באמת הקשר ביננו טוב. מאישה גם הרבה יותר מצפים שתתחתן, או שתרצה להתחתן, וכאילו העובדה שאין לי חלומות על שמלה לבנה וגם אם יש לי לא הייתי רוצה להגשים אותם לא ממש מתקבלת יפה על ידי גברים שמייד רואים באישה כמוני סוג של מוזרה או לא נורמלית או מה שלא יהיה. אני גם חושבת שכאשר אתה מצהיר בפני מישהי שאתה יוצא איתה פעמים שאתה לא מעונין להתחתן, אתה נתפס כלא רציני, אולי עדיף להשאיר את הדיון לשלבים יותר מאוחרים ביחסים, בהם יש אמון רב יותר וכבר הוכחת את עצמך כרציני. לצערי אני אומרת זאת מניסיון שלי, שעדיף לא לצאת בהצהרות האלה בשלב מוקדם של היחסים, למרות שתפיסת עולם היא דבר חשוב שיש לדון עליה בשלב לא מאוחר מדי של היחסים, מצד שני.

נצל"ש "ישלים"

אני כ"כ נגד ה"ישלים" הזה! בנאדם שלא בא לקשר כבנאדם שלם עם עצמו לא יחזיק בקשר ויהי מה. אף אחד לא משלים אותך! את אישה בוגרת ושלמה... את לא חצי! <נכון זה נורא רומנטי לחפש את ה"חצי השני"...> שני אנשים, שכל אחד מהם בנאדם שלם בפני עצמו, יכולים בתנאים המתאימים <וכמובן בהתאמה ביניהם> ליצור קשר זוגי בריא.

חברתי היקרה...../images/Emo41.gif

ההגיון הבריא שלי אמר לי שזו את. וחשבתי האם עלי להמנע מלהגיב לך?! אז למרות שדיסקסנו בזאת דיי לפי דעתי בחיפוש הזה אחר החצי השני יש משמעות סימלית לחלוטין שמבטאת צורך לאדם שיכיל אותך כמו שאתה, ואלה יכולים להיות שני חלקי פאזל שונים שיתאימו לתמונה אחד שונה מאוד ובכל זאת מתאים השני דומה ומתחבר מאוד (מי כמוני יודעת). בכל אופן זה לא מצביע על אדם חצויי אלה להיפך אדם שלא חושב שהוא מושלם ומחפש את התכונות החסרות באדם אחר , ככה לפי דעתי יש חיבור בין אנשים, השלמה והכלה יחד. ואם כבר מדברים אנחנו דוגמא חיה...
אני חולה עלייך...

גברברת

New member
אני חושבת שזה שילוב בין גיל לאופי

ישנם כאלו שמרגע שנולדו הם נועדו לזוגיות ומגיל צעיר הם רק במערכות יחסים רציניות. יש כאלו שבאופיים פרפרים וגם בגיל 40 הם עדיין מרפרפים מאחת לאחת ויש כאלו שבגיל צעיר יתנהגו כפרפר ואולם עם השניים משתנים ומחפשים מערכת יחסים רצינית. צריך רק לדעת לבחור את מי שמתאים לך ולמטרות שלך ב ה צ ל ח ה

m a n k o

New member
יש גם אנשים

שלא בנויים לכאלה דברים.. גם בנים וגם בנות כאלה שחיים מסטוץ לסטוץ שכל הזמן מחפשים עניין והתרגשות ואת הפרפרים הראשוניים בבטן ולאו דווקא מחפשים אהבה אמיתית ומשתעממים מהר מקשר רציני וארוך... אבל בדיוק כמו שיש אנשים כאלה יש אנשים שמחפשים את הקשר הרציני והיציב..

למעלה