נתחיל מההבהרה.
אני מסכים שצריך למצות עימם את הדין, לא מחייב שישבו בכלא שנים ארוכות באם מדובר בעבירה חד פעמית ואיתה מחילה כנה כולל הסכמה לטיפול נפשי מתאים לטווח ארוך כדי שיוכלו להשתלב בחברה + מעצר בית + צווי הרחקה מכל מקום בו שוהים קטינים באם צריך (אם בכלל, ולצד נערים כלשהם בפרט), אני כן חושב שצריך להרחיק אותם מתפקיד ניהולי או פיקודי ובטח לא ליד צעירים ובהחלט להעביר אותם כחלק מריצוי העונש לשיקום כתרומה לחברה בעבודות שירות לטווח ארוך. אני לא שופט, אז מה שנקוב בחוק על עבירה כזו בהתאם לנסיבות, אין ספק שמדובר במעשה שלא יעשה.
אסביר את דברי, ההבדל בין בוגר 40+ נניח, קל וחומר נשוי+ שמפתה נער או נערה ללא ניסיון מיני, כמעט או בכלל, הוא עצום, אם היה מדובר להיפך. זה בכלל לא אותו הדבר כשהנער או הנערה "בעניין" (כמו בסרט אמריקן ביוטי למי שזוכר)
אם תעברי על התיאוריות של פרויד, יש חלק בהליך ההתבגרות שחלק מהנערים או הנערות נמשכים לאותו מין, לעיתים באופן רגעי רק כדי להתנסות או כמחשבות ותהיות ללא ביצוע בפועל, חוקרים טוענים שזה חלק מגיל ההתבגרות אצל נערים ונערות, לא אצל כולם, אך בהחלט אצל חלקם. אצל אדם בוגר, אם הדחיק את השלב הזה, או עבר אותו, באם היה קיים אצלו בכלל, הטענה של "סקרנות" בעיני ממש לא "תופסת" כשמדובר באדם בוגר שיש לו יותר ניסיון חיים להבדיל ואף לעצור
בין המותר לאסור, וכאן מדובר במקרה אסור ופסול ומכוער ברמה הכללית.
(לציין כי פרויד לא אהב גייז וחלק נכבד מהתיאוריות שלו הופרכו, ועדיין...)
להבדיל אלפי הבדלות בין נערים או נערות שיש להם כבר עבר מיני עשיר עם בני גילם או בוגרים יותר, כמו במקרה של אייל גולן. כן הוא היה צריך לעצור, כן מבחינה חוקית היה הבדל עצום אם הוא היה בן 20, ולא - זה לא סותר את העובדה שהיא (לכאורה) שרלילה או "זורמת", גם אז הייתה אחריות עליו לעצור, כ
בוגר.
אני לא סקסולוג, לדעתי יש מצב במקרה הראשון (עם הנער) של משיכה מינית לגברים שהודחקה עם השנים, גם אם לאדם אין מודעות או כלים להבין שהוא אולי גיי, גם אם הוא נשוי + ילדים, זה לא "כיסוי".
בהחלט צריך לעצור עם שיקול דעת הגיוני שלא לממש את "ההדחקות שלו" דווקא ספציפית עם קטין תחת מרותו,
בא לך לאבד שליטה? לך לאיזה גיי באר ותתנסה (אנא עארף), כגבור - אל תתעסק עם מי שתחת מרותך, ובטח לא עם קטינים, נקודה.
אם נסתכל בעבר הרחוק, אפילו רחוק מאוד, נניח בתקופת ימי הביניים - הייתה לגברים מסויימים, קל וחומר בעלי מעמד ומשכילים - "משיכה" לנערים או בתולות, למטרות הנאה מינית, וזה היה עניין של מה בכל, סחר בנערים או סחר בנשים צעירות למטרות אלו ואחרות.
אנחנו בהחלט לא בתקופה הזו, אבל מה שאני בעצם אומר שייתכן וזה טבוע בDNA של גברים מסויימים (לצורך העניין), קל וחומר אם הם בעלי מעמד זה או אחר - לממש את תאוותם עם קטינים, שייתכן ואפילו תחת מרותם, או לאבד שליטה ולמשוך אותם "לשם", למקום האסור הזה.
זו דעתי.