גבר כבן 50 ששוכב עם נערה בת 18

את שוכחת

שצה"ל מגייס אותם בגיל הזה בדיוק בגלל הסיבות שמנית. בגיל מבוגר יותר הם כבר יהפכו לבוגרים יותר רגשית ומנטלית ויהיה הרבה יותר קשה להטמיע בהם ערכים לאומניים ומיליטריסטיים. לא סתם גם המסע המסורתי למחנות ההשמדה בפולין נערך קצת לפני הגיוס. הכל במסגרת "ההכנות" לצבא.

רעות1102

New member
נכון מאוד. בגלל שהם עדיין ילדותיים, פתיים

ותמים, ושאינם יודעים לשאול נותנים אמון עיוור במערכת ובהורים שלא מתנגדים לגיוסם.......יותר קל לשטוף את מוחם ולהרעיל אותם, נזכרת שאחד מבני עלה לקו בלבנון עם ביטחון מלא שלא יקרה לו כלום, ואף הרגיע אותי באמצעות הסיסמה: גולני בשטח האוייב במתח. וכששאלתי אותו לגבי ההרוגים שהיו בקו הקודם, לדבריו כשהם, גבעתי (אם אני עדיין זוכרת טוב), עולים לקו, הקו חם. מנטליות של ילד.

catchet

New member
מצטערת לשמוע

זה באמת מזעזע מה שאתה מספר. גם אני עברתי הטרדות מיניות בצהל, אמנם לא בסדר גודל כזה אבל גם לא נעים. מקווה שיותר גברים יעלו את נושא ההתעללויות בטירונות, אני מבינה שזו תופעה רחבה שמצריכה טיפול מידי.

meidadc

New member

פלונטר

להבדיל מהגישה הלא ברורה של האוס, החוק מאוד ברור:
כשמפקד אומר לך משהו כזה זו הטרדה מינית לכל דבר גם אם לא הראית לו שום סימן זה מטריד אותך.
אני מוסיף שאם היית מתלונן לנציב קבילות חיילים הוא היה עף על טיל (בהנחה שהמקרה לא קרה לפני עשרים שנה אלא בשנים האחרונות).

בניגוד לחוויותיך הכואבות, אני עברתי טירונות קרבית בלי שום הטרדות, לא מיניות ולא אחרות. חוץ משפה קצת מלוכלכת לא היה שם כלום.

צעירות וותיקות זה סיפור אחר, אבל אף אחד לא חלם שמישהו ינקה פלוגה עם 50 ק"ג על הגב ובגדול הצבא נלחם בזה קשה מאוד אצלנו.

"הבעיה שלא חוקרים בצבא את ההתעללויות האלו בצורה אקטיבית אלא רק כשיש תלונות, אך כאמור לגברים קשה להוציא דברים כאלו החוצה. "
אני יודע שדווקא חוקרים.

רעות1102

New member
אני בעד להפוך אותו לצבא מקצועי, של מתנדבים

בשכר, הבוחרים מתוך שיקול דעת בוגר (בגיל 21 ולא 18) בלחימה כקריירה. פתרון נהדר למי שרוצה לקרוא דרור לאלימותו.

bbb234

New member
יש בדברים שלך טענה שאני לא מסכים איתה

ציטוט:
"רק לצורך הבנה אם היה מדובר בחיילות שעוברות את ההתעללות הנפשית והמינית בסדר גודל שחיילים עוברים ביחידות האלו,
כל שדולת המפקדים ביחידות האלו היו טסים על טיל לכלא לשנים רבות על כל מה שקורה שם יום יום, גם בפלוגות הצעירות וגם בפלוגות הוותיקות, והם בוודאי מודעים לזה ועוצמים עיניים."

זה פשוט לא נכון.
לא ידוע לי על גבר שהגיע לכלא לשנים רבות על הטרדות מיניות ולא על תקיפות מיניות(גם במקרה שהקורבנות הן נשים)..

חוץ מזה אני חושב שזה לא נכון להכחיש את העובדה שהוטרדת מינית..

תודה האוס על תגובה חכמה

וכן, צריך למחוק הודעות ארסיות ופרובוקטיביות-טפשיות כמו של האדון פלונטר. ושילך לזהם פורומים אחרים. יש מספיק מקומות שחוסמים פמיניסטיות וסתם נשים גאות וחריפות-מבע, ומאפשרים לחארות שוביניסטיים לחרבן את האוירה.

פלונטר3

New member
בינתיים מי שמתנסחת בצורה "ארסית" זו את

בתוך 2 המשפטים שכתבת כל כך הרבה שנאה וגידופים וחבל
לקרוא לגבר שסה"כ מספר פה על הטרדות מיניות שעבר מצד גברים אחרים בצה"ל בשם השוביניזם שמתעלל גם בגברים ללכת לזהם פורומים אחרים, לא מראה על אנושיות מצדך.
זה רק מראה כמה את לא מודעת לפגיעה העצומה של הטרדות מיניות בבני אדם באשר הם.

???? איפה סיפרת על הטרדות מיניות שעברת

מגברים בצה"ל? אתה סה"כ השווית בין הגיוס של בחורים לצבא לבין הטרדות של בנות 18 ע"י זכרים מנוולים בני 50 (אגב, כאילו לא מגייסים גם בחורות, כולל לקרבי, וכאילו בחורות לא נתקלות במכבש של הטרדות מיניות בצבא).
מה הקשר בכלל? הוא רק בראש שלך. אתה התכוונת לפתוח פה פרובוקציה ארסית, ויבורך האוס, שתמיד מאתר פרובוקטורים, ודפק אותך, כפי שהוא דופק כל פרובוקטור.

פלונטר3

New member
בא בן אדם ומספר על הטרדות

פיזיות, נפשיות ומיניות שילדים בני 18 עוברים מדי יום ביחידות קרביות גולני גבעתי וצנחנים ואת באה ומקללת אותו ואומרת שהמנהל "דפק" אותו (ממש מילה יפה מצאת).
על בשרי חוויתי הטרדות מיניות ממפקדים וגם ראיתי מאות הטרדות מיניות במשך שירותי שם, שאם היו קורות בארגון אחר אנשים היו הולכים לכלא לשנים רבות.
כמו למשל לקחת ילד בן 19 בפלוגה ותיקה לשירותים ולדחוף לו מקל לתחת בגלל שהוא לא ניקה את הפלוגה כמו שצריך או שהוא לא הצליח לסחוב את האלונקה בתרגיל.

המון סיפורים כאלו מתרחשים יום יום שם והמפקדים מרמת המפקד כיתה ועד הרמטכ"ל פשוט מעלימים עין, וכמו שאמרתי גברים לא מסוגלים להתלונן על זה, במיוחד לא גברים שבאו להיות לוחמים.
לכן מטאטים את זה מתחת לשטיח.

שני דברים רציתי לומר בעצם:
1. המדינה היא הראשונה לנצל תמימותם של נערים.
2. השוביניזם פוגע גם בגברים הנורמטיביים. כפי ששוביניסטים מצפים מהנשים להיות מטבח, כך הם מצפים מהגברים להיות "גברים" אחרת הם מנודים.
איך בדיוק נעלים את השוביניזם אם כבר בבית ספר יסודי, ילד שמתנהג כמו בת הבנים הארסים בכיתה מגדפים אותו וקוראים לו הומו וקוקסינל ? ?

בהודעתך לא סיפרת על כך, ואם כך הוא

הרי שהמצב איום ומזעזע. צריך ללכת עד לבית המשפט העליון עם המקרים האלה.

בקשר לערסים שמטרידים בכיתה כבר בביה"ס היסודי ילד עדין וטוב, אם אכן כך הוא, שוב, זו בעיה מזעזעת. אין ספק שצריך לקרוא להורים ולאיים עליהם שאם הבן הערס שלהם ימשיך להתנהג כך, הוא יסולק מביה"ס, ולדעתי גם צריך להכניס כאלה למיתקן כליאה מיוחד, או למחנות לחינוך מחדש. בכל מקרה, כל התנהגות כזו צריכה להביא לסילוק של הערס מביה"ס לחודש. (עם איום כפי שכתבתי, ועם אפשרות לכליאה וחינוך מחדש, כפי שכתבתי).

פלונטר3

New member
אני מסכים בהחלט, אך מפחדים להתלונן

ולפעמים חמור מכך, הילדים שמגדפים אותם לא מבינים את הזכות הבסיסית שלהם פשוט להיות מה שהם מרגישים.
לא צריך להיות בלש כדי לדעת שהתופעות האלו קיימות בבתי הספר, ראשית כולנו היינו פעם ילדים, ושנית שומעים את הקריאות האלו כל הזמן ברחובות.

ילדים כל הזמן קוראים לילדים חלשים יותר בשמות כמו הומו וקוקסינל, כלומר רוצים להגיד שהם לא גבריים מספיק.
ומאיפה הם שומעים את הביטויים האלו לראשונה ? כנראה בבית.

אני חושב שפמיניזם צריך לדאוג למעמד האישה קודם כל, אך אני חושב שצריך לראות גם את התמונה המלאה ולרתום גם גברים נורמטיביים לטובת העניין כי גם גברים נורמטיביים הם קורבנות השוביניזם.
אם הפמיניזם היה יותר מדבר על כך ששוביניזם פוגע בנשים קודם כל אך גם בגברים, יכול להיות שיותר ויותר גברים היו מרגישים נוח יותר להציג עצמם כפמיניסטים.

כפי שגברים שוביניסטיים ילעגו לאישה שתלבש חליפה ועניבה, כך הם ילעגו גם לגבר שילבש חצאית
כפי שהם לועגים לאישה שהיא לא "ביתית" ומסורה, כך לועגים לגבר שמקבל מכות ולא מחזיר או "חמור" מכך מעז לבכות ולהתלונן.

HouseAtreides

New member
הגיע הזמן שתלמד קצת יותר על פמיניזם

לפני שאתה בא בטענות ומסגביר מה "צריך".

פלונטר3

New member
פמיניזם זה לא מדע מדויק

זה לא כמו פיזיקה או מטמטיקה, אלא ספקטרום רחב של דיעות, וכל פימיניסטית ופימיניסט ממוקמים איפשהו בספקטרום הזה.
סה"כ כתבתי מנקודת המבט שלי, לא הקובעת כמובן אך הלגיטימית לכתיבה.

HouseAtreides

New member
נקודת מבט הקובעת שהיחס להטרדות ופגיעות מיניות

הוא טוב יותר מאשר היחס לטרטורים בצבא - אינה קשורה לפמיניזם בשום דרך, אלא אולי בקשר הפוך.

נקודת מבט של גבר שרק נכנס עכשיו לפורום, הקובעת שתמונת העולם הפמיניסטית כרגע איננה מלאה - אינה קשורה לפמיניזם בשום דרך, אלא אולי בקשר הפוך.

נקודת מבט של גבר שרק נכנס עכשיו לפורום, הקובעת שאין מספיק התמקדות פמיניסטית בגברים נורמטיביים - אינה קשורה לפמיניזם בשום דרך, אלא אולי בקשר הפוך.

אז אני מציע, לפני שזה יהיה כרוך במחיקות וחסימות - צא ולמד במה עוסק הספקטרום הפמיניסטי, ורק אח"כ תבוא עם ביקורות.

amity01

New member
מי שמך

הייתי מבין תגובה כזו מאישה שחווה מה זה להיות אישה בעולם פטריארכלי כל יום ולה יש אכן יותר זכות לדבר על איך פמיניזם צריך להיות.
אבל אתה, למרות היותך מנהל הפורום לא זכיות במונופול על הפמיניזם.
אתה מבטל ומקטין חוויות של אדם שחווה אותם על בשרו, זהו לא מעשה פמיניסטי במיוחד.

ענבאך

New member
ברוך הבא לפורום פמיניזם,

בו הגיוני שגבר מסגבירן ינהל ויחליט. הזוי, לא?

HouseAtreides

New member
הלוואי שעוד הרבה גברים "יסגבירו" כמוני

המונח הזה הומצא במקור עבור גברים שמסגבירים לפמיניסטיות שהן קיצוניות מדי, מגזימות, שאין באמת כזה דיכוי חמור של נשים, שהוא האובייקטיבי והן לוקחות את העולם קשה מדי, וכו' וכו' - ואת מעקרת אותו עכשיו מכל תוכן כשאת טוענת שגם גבר עם מודעות פמיניסטית הוא תמיד "מסגביר", כי כך נוח לך לקבוע. בלי קשר למה שהוא אומר ולאיך שהוא אומר את זה. כנראה שמי שיותר קרובה להיות המסגבירה כאן היא דווקא... את
. אה, וברוכה הבאה לפורום פמיניזם אינדיד.

למעלה