גבר רוצה שתתייחסי אליו כמו שהיית

lisbon29

New member
גם אני מסכים איתך אבל...

1. אני לא יודע אם אפשרי לדעת מי אני 2. ומי אמר שהיא לא באמת אשמה? כמה פילוסופים, לוינס למשל, דווקא תומכים בדבקות ברעיון שאני אחראי לאושרו של זולתי, לא רק אחראי כלפיו, אלא אף יותר מכך, אשם בסבלו. אני לא אומר שאני מסכים איתו או לא, אני רק אומר שהנושא לא כל כך ברור ומוחלט כמו שהוא נראה. 3. אני מטיל ספק בקיומם של דברים "טהורים" (רוע, טוב, או אחרים) בכלל, וגם מטיל ספק בזה שיש מעט גברים כאלה...משום מה נדמה לי שיש הרבה יותר ממה שנראה לנו על פני השטח.

mayday

New member
ההבדל הענק בין לגרום סבל ואושר

אין ספק שאדם אשם בסבלו של אדם אחר, אבל זה עדיין לא הופך אותו לאחראי לאושרו !! אושר היא תחושה פנימית סובייקטיבית שאף אחד אחר חוץ ממך לא יודע מה גורם לך לחוות אותו, לעומת זאת סבל - הרבה יותר אוניברסלי ועם קצת סבלנות אפשר לדעת מה גורם לכל אחד סבל. שנית לגבי אנשים שיודעים מיהם. הדבר הרבה יותר פשוט ממה שכנראה הצגתי. אם ממש לפני שאתה הולך לישון אתה מרגיש שלם עם עצמך, אתה יודע שאתה לא לובש מסכות ומשחק תפקידים אלא פשוט אתה אתה. לא מזייף רגשות ולא מאלץ אחרים לזייף רגשות בשבילך אז אתה אמיתי וזה הרבה יותר פשוט ליישום ממה שזה נשמע. הבעיה היא שרוב האנשים לא מודעים בכלל למסכות שהם לובשים ולמשחקים שהם משחקים...

lisbon29

New member
הקשר בין מסיכה ואושר

אני חושב שאנשים דווקא כן מודעים למסיכות ולמשחקים של עצמם, ויותר מכך, הם אפילו בוחרים את המסיכות והמשחקים ומעדיפים אותן על פני להיות אמיתיים. להיות אמיתי עבורם, פירושו להיות חלש, והמסיכה משמשת להם אמצעי למניפולציה, שליטה וכח, ובעזרת אלה הם יכולים לרכוש לא רק בטחון ודימוי עצמי גבוהים, אלא גם טובין חומריים והנאות למיניהן. המסיכה איפוא משמשת להם אמצעי להשגת אושר... וכשאמרתי שאנשים אחראים לאושרם של אחרים, התכוונתי כמו שהאם אחראית לאושרו של תינוקה, לא האושר הפנימי, אלא האושר הבסיסי, זה שלפעמים משווים אותו לרווחה. (סיפוק צרכים מידיים)

mayday

New member
מסכים עם מה שאתה אומר

ראשית, שליחה שהנחתי שאתה אישה ולא גבר שנית לשאלותיך 1) אישה טובה יודעת מי היא ומה היא רוצה מעצמה כמו גבר ולכן ברובד הזה אין הבדל בין המינים, וכן כל בנאדם (לא משנה גבר או אישה) שיודע מי הוא ומה הוא רוצה אבל באמת יודע, בלי מסיכות והסתתרות מהנפש שלו הוא בנאדם טוב ואפילו מדהים (אתה יודע מי אתה ומה אתה רוצה ?) 2) גבר שלא יודע מי הוא ומה הוא רוצה יפגע בבת הזוג שלו במוקדם או במאוחר, הוא יאשים אותה בהחלטות שהוא לקח (או לא לקח) בזה שהוא לא בריא(או בריא מדי) ויטיל עליה את האחריות לאושר שלו. דבר שלדעתי אף אדם לא עומד בו ותמיד תהיה אכזבה. 3) לדעתי הצנועה, יש אנשים בעולמנו שהרוע שבהם הוא רוע טהור (לא בגלל נסיבות ולא בגלל טראומות עבר) ולכן הגברים שאתה תארת, הם הגברים המסוכנים ביותר וכדאי לא לפגוש אותם כלל (אבל לשמחתי יש מעט כאלה)

למעלה