גובה

Levos

New member
הסיבה היא תזונה יותר טובה

אין כאן שיקולי ייתרון שכן השינוי לא נבע מברירה טבעית.

yo t a m

New member
בתוספת ל"תזונה" וה"סביבה"

כפי שכבר אמרו קודם, יכול להיות גם גורם של הצלחה גדולה יותר לאנשים גבוהים- כלומר, התגלה שאנשים גבוהים יותר מקבלים 708 דולר יותר בשנה, אם אני לא טועה, כך שלמעשה אדם גבוה יותר יהיה עשיר יותר, ועל כן אולי בעל היכולת להביא יותר ילדים. לגובה יש גם יתרונות חברתיים ואנשים גבוהים מוערכים יותר מסיבה לא ברורה. אני מניח שהיתרון בלהיות גבוה הוא פשוט הרושם, כאשר אתה מסתכל מלמטה על בן אדם. אני לא רואה שום סיבה אחרת שלפקיד במשרד יהיה יתרון בגלל הגובה שלו.

Charles Darwin

New member
אם לאנשים גבוהים יש יותר ילדים היום

על אחת כמה וכמה שזה היה נכון בעבר. קשה לי להאמין שזה השפיע אפילו בעשירית מילימטר... ולגבי גובה, לא יודע איפה המחקר נעשה אבל אם זה בארה"ב למשל, אז קח בחשבון שההיספנים הרבה יותר נמוכים מהאמריקאים יוצאי אירופה והם מרוויחים הרבה פחות. בקיצור, המחקר הזה לא נשמע לי ממש רציני (גם אני שמעתי עליו).

Levos

New member
איפה ראית

שאנשים עשירים יותר מביאים יותר ילדים? ברוב המקומות זה הפוך.

GOTN

New member
ובכן,

אנחנו לא חיים בעולם נורמלי ובטח שלא במדינה נורמלית... סתם למיטב ידיעתך, למשפחה ממוצעת, במצב כללי ממוצע, יש בממוצע שלושה ילדים. לעומת המשפחה הממוצעת, ישנה משפחה של חרדים, במצב כלכלי נמוך מהממוצע, ש"משריצה" כ-10 ילדים (שזה ממש לא ממוצע). אותו דבר תקף גם במשפחות ערביות. תתפלא לשמוע שיש הרבה יותר משפחות כאלה במדינה שלנו משאתה חושב... אם זה המצב, איפה ההגיון פועל פה?

התופעה קיימת גם ברמה העולמית

באפריקה הענייה שיעורי ילודה גבוהים מאילו של אירופה העשירה. מתוך כתבה בוואי נט: אירופה מתרוקנת מאירופים. שיעור הילודה בה נופל מהנדרש לייצוב גודל אוכלוסייתה ובו בזמן מתרבים הבריות ברוב חלקי העולם האחרים. מספר השנים הנדרש להכפלת מספר התושבים באפריקה הוא 24. באירופה – 266. במקומות אחרים בעולם, "זמן ההכפלה" קרוב לערך האפריקני: 37 באסיה; 33 באמריקה הדרומית; 57 באוקייניה . בתחילת המאה ה-20 היו האירופים 27 אחוז מאוכלוסיית העולם. כיום – 13 אחוז. בעוד מאה שנה – 7 אחוז. רק שתי אוכלוסיות ביבשת צומחות בקצב מהיר: טורקיה ואלבניה, שרוב תושביהן מוסלמים

LordOfSpells

New member
באפריקה שיעור התמותה גבוהה הרבה

יותר...בהרבה מדינות מתוך 12 ילדים נשארים 2...תתפלאו. חוץ מזה, קרוב לעשירית מאפריקה תמחה בעשר שנים הקרובות בעקבות איידס, וזה לא כולל את אלו שיידבקו בעתיד, זה רק הנתונים של היום. ד"א, זה אפריקה השחורה, כלומר המרכז והדרום, זה לא קשור לצפון אפריקה.

amni

New member
גם באירופה לפני 100 שנה היה שיעור

הילודה גבוה, משהו בסדר גודל של 7 או 8 ילדים למשפחה. שיעור ילודה גבוה הוא תוצאה של פטירת ילדים רבים עד היותם בוגרים. כלומר, זה צעד יזום של תיכנון משפחה. כל משפחה מתכננת שיהיו לה 2 עד 3 ילדים לפחות שיעברו את מחלות הילדות, לכן במקומות או זמנים בהם 50 אחוז מהילדים מתים טרם התבגרותם ההורים מכפילים את מספר הלידות.

הממ

אני חושבת שטבעי לבני אדם להמשך יותר לאנשים עשירים, כמו שטבעי להמשך לבני אדם עם תכונות פיזיות "טובות" כי הכל בסה"כ נובע מהצורך לחפש מישהו חזק שיתן לך ילדים חזקים - וגם להיות עשיר זו תכונה חזקה. כך שזה כן הגיוני שלבנאדם עשיר יותר יהיו יותר סיכויים להביא ילדים (ילדים עם עוד תכונות חזקות שהם יקבלו מהאם, כי היום כמעט כל אחד מביא ילדים בלי קשר לתכונות שלו) טוב אני אנסח את זה בצורה נורמלית, הרבה כוסיות ירצו ללדת ילדים לבנאדם הזה. בקשר ליכולת לבנאדם הזה תהיה היכולת לגדל את הילדים בצורה טובה יותר, בכל מה שקשור לאמצעים. למרות שהיום כבר אפשר לקנות את היכולת להביא ילדים אז לא יודעת :X אממ אלא אם כן אתה הומו אבל אני מאמינה שגם הבעיה הזו תיפתר עוד כמה שנים
אני חושבת שהסיבה לכך שאנשים גבוהים מוערכים יותר גם כן נעוצה בזה שאיכשהו יש בזה יתרון פיזי. ככה שאני עדיין לא יודעת מה הוא...

LordOfSpells

New member
אנשים גבוהים מוערכים יותר?

לינקולן היה גבוהה והוא היה נחשב לנשיא טוב, פופלחארי, אבל גם די פריק כזה 0ם... לעומת זאת: היטלר היה נמוך מאוד. נפוליאון היה ממש כמעט גמד. ואלה נראה לי 2 הכובשים המפורסמים ביותר בכל הזמנים... כמובן שהם בתחרות אחת עם הקיסרים הרומים בזמנו וקלאופטרה...אבל אני די בטוח שהם יותר מוכרים.

yo t a m

New member
ובכן,

כך אומר המחקר, שמדבר על מקומות עבודה, ולא על אנשים עם חסכים (שאולי נבעו מחוסר הגובה?
) שהשלימו אותם בעזרת השמדת חצי עולם (או קצת פחות. אני לא מדבר בערכים מדוייקים).

LordOfSpells

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

"ולא על אנשים עם חסכים (שאולי נבעו מחוסר הגובה? ) " אני מסכים, אבל בכל זאאת העריכו אותם במידה חסרת שיעור...

למעלה