גולש חדש בפורום

לורי חמוד למכירה

שלום יש לי לורי קשת + כלוב ואוכל חמוד למכירה ב1800 ש"ח למעונינים נא לפנות לפרטי שלי אני גר בירושלים......

Goshawk

New member
לימכרה טלסקופ...

טלסקופ מדגם kowa 77 הם הדשה 30w לפרטים נה ליפנות לדודו ישראלי בטל-046946552

nubijar

New member
גולש חדש בפורום

שלום חברים, אני גולש חדש בפורום. אני חדש בעולם הצפרות, וצריך קצת עצות - איזה משקפת (אני מוגבל ל- 1500 דולר בערך). אולי מישהו יכול להמליץ לי על מגדיר לישראל - רצוי זה עם המתרגמים הכי שווים?

netbird

New member
למכירה

למה שלא תפרסמו בלוח מוכרים קונים? נכון שלא כל אחד נכנס לשם לקרוא הודעות, אבל הודעות נשארות שם זמן רב (בעצם ללא הגבלת זמן). אפשר לפרסם שם גם במקביל לפרסום חד פעמי בפורום (הודעות חוזרות יוסרו וכך גם הודעות מסחריות - "למכירה מבחר משקפות, טלסקופים ומצלמות").

RedBishop

New member
SWAROVSKI STS 65 + 20-60

מישהו מוכר את הטלסקופ הזה, זה צלם (ולא צפר) שעשה כמה ניסיונות סביב האופטחקה של הטלסקופ. למי שמחפש טלסקופ (נץ ..) זה יופי של מחיר.

RedBishop

New member
נסעת בשטח...

..השארת כתם שמן על הדרך, ואתה עוד מפרסם את זה בפורום סביבתי ??

Avi BL

New member
נחיתת אונס של סנונית רפתות

בגלל הזנב והמקור הקצר (וגם הצבע)

RedBishop

New member
ברוך הבא.

תראה.. 1500$ זה יופי של מגבלה, הלוואי עליי.. קניית משקפת זה סיפור לא פשוט, בעיקר בארץ מכיוון שקשה מאוד לבחון את המשקפת בשטח, פשוט כי אין מי שייתן לך לבצע מבחן שטח... אני מציע לחפש באתרים השונים (ויש המון, מומלץ BIRDFORUM.NET ) לגבי המלצות, וחוות דעת, כדאי לקרוא כמה שיותר, להשקיע ולא להתעצל, לאט לאט כשתלמד את הנושא יהיה לך קל יותר להחליט. עוד מומלץ לבקש מצפרים אחרים להשתמש רגע במשקפת שלהם, אם לא תקבל טלסקופ למצח בתגובה, תוכל ללמוד הרבה לגבי העדפותיך. אני אישית עברתי תהליך דומה לפני חצי שנה כשבסופו קניתי משקפת בעלות של 250$, כשהפקטור הכי חשוב אצלי היה משקל, אני מרוצה מאוד. (המשקפת היא אגב : SWIFT ULTRALITE 10X42). אומנם יש יותר טובות ממנה, אבל אם מכניסים פקטור כלכלי להחלטה, זה נראה קצת אחרת. לגבי מגדיר, רק מגדיר מפה לציפורי ישראל ואירופה.

Dowitcher

New member
ממליץ על המגדיר המצויין של מפה.

גם התרגום במגדיר הוא מעולה, למעט החלק של השחפים והשחפיות. מתקבל הרושם כי ד"ר אבי ארבל המהולל התיר לילדים בגן או מקסימום לסטודנט חובבן לתרגם חלק זה, רווי השגיאות. הטעות הבולטת ביותר היא במספר התצפיות בשחף קדוד-זנב בארץ - בספר כתוב 3 כאשר העובדה כי רק 2 מתוכן התקבלו, ידועה לכל. התצפית השלישית היא כמובן בריסה מצ'וקמקת... לעומתו יש לציין לטובה את התרגום של החלק העוסק בציפורי שיר, שהוא רהוט וענייני וללא ספק תורגם ע"י איש מקצוע (ד"ר?). Take it easy

strix butleri

New member
../images/Emo46.gif ריסה מצ'וקמקת ?! ../images/Emo46.gif

צפר מתחיל יקר, הפתרון לכל הבעיות בחיים הוא לייקה: 1. אם יש לך 1500 דולר, קנה משקפת לייקה (חדשה). 2. אם לא מצא חן בעינך מה שדוביצ'ר כתב, שסה בו את לייקה בפעם הבאה שייצטרף לטוויצ'. 3. אני חושד שגם הפתרון לחידה הוא לייקה.

רבק אל תשמיץ

לא כולם כמוך היה להם י"ב שנים בביה"ס, יש כאלה שלא היו כל הזמן בלימודים והלכו לחפש ברווז קרח אז לידיעתך זה המגדיר הכי טוב שיש היום ונראה אולי מישהוא יוסיף חוברת עדכון לספר של הדורם (ותחשוב על זה)

אני מוכר משקפת

אני מוכר משקפת ZEISS 7x42b שנימצאת אצלי בארון 4 שנים (מאז שקניתה יצאה מהבית אולי פעמיים, כך שהיא חדשה לחלוטין). חבל לאחת המשקפות הטובות בעולם לשכב בארון, (יש לי אחרת מאותה חברה). מחירה בארה"ב 850 דולר במכירות מיוחדת (sales), ואני אמכור אותה ב- 3200 ש"ח. המשקפת הזו מצויינות לצפיה לצפורים בתוך סבך (ניתן להסתכל למרחק 1.5 מ'), ולשעות דמדומים ותנאי תאורה קשים (יש בה המון אור). לא כל כך מתאימה לבריכות דגים, אך למי שיש טלסקופ, זה לא עקרוני. מי שמתכנן טיול לג'ונגלים שיקפוץ, כי לזה קניתי, ובנתיים השתנו התוכניות. ראו בקישור את המשקפת. מי שמעוניין שישלח מסר.

צלמניה

New member
משקפת

ברוך הבא יש חברה בשם קוסמוס שמיבאת טלסקופים ומשקפות טובות ומקצועיות. יש להם מבחר גדול מאוד בין המשקפות יש להם משקפות של חברת SIMMONS. ממליץ לך על הדגם Wildemess 12X50 משקפת מדהימה באיכותה ובמחיר של כ 800 ש"ח בכל אופו יש לו מלאי גדול ותוכל לבחור ולהתרשם לא צריך להוציא 1500$ על משקפת דרך אגב, המשקפת שהמלצתי, נרכשת ע"י רשות שמורות הטבע www.cosmos.co.il

insomni

New member
מאד מאד לא ממליץ!!!

אלא אם כן המשקפת תשמש אותך לתצפיות נוף בעיקר, לצפרות לא מומלץ משקפות מתחת X7 ומעל X10 פחות מדי לא יאפשר זיהוי של ציפורים רחוקות יותר מדי ירעד לרוב, ייתן שדה צר מדי, ולא יאפשר צפייה בציפורים קרובות ובתוך צמחיה. קוסמוס מייבא בעיקר ציוד לתצפית כוכבים ופחות לצפרות. התקציב שדיברת עליו מאפשר לך לרכוש כמעט כל משקפת בשוק, השאלה אם אתה רוצה לרכוש מיד משקפת מה"עשיריה הפותחת" או שתסתפק במשקפת איכותית בתקציב מועט יותר. ההמלצה שלי - משקפת בסדר גדול של X8 או X10 (לדעתי עדיף 10) בעלת עדשה חיצונית בקוטר 40-50 מ"מ ובמבנה ROOF עדיף למשקפת אטומה לחלוטין למים ומלאת חנקן (fogproof+waterproof) בתקציב המדובר אתה יכול לרכוש כל אחת מהטוענות לכתר leica,zeiss,svarowsky או להסתפק בפשוטות יותר אך איכותיות ניקון מונרך, סוויפט, kowa וכדומה. בסופו של דבר לא משנה כמה הוצאת אלא מה אתה עושה עם זה מי שלא צופה לא רואה!!!

Avi BL

New member
הציוד של קוסמוס לא רע בכלל

נכון שהחברות המיוצגות שם לא מוכרות בארץ אבל כששקלתי לקנות ציוד בדקתי שם משקפות ואיכות המשקפות של "סימונס" "ברסר" ו"מיד" הנמכרות שם וכן גם איכות הטלסקופים של "ברסר" נראית בהחלט טובה. מה שנכון הוא שהציוד האיכותי ביותר שבדקתי שם לפני כ-שנה היו משקפות בהגדלות כפול 16 ומעלה ואכן קשה מאוד למקד אותן ולהחזיק אותן ביציבות ללא חצובה, ולכן לא קניתי. כמובן שהמשקפות הפשוטות יותר והזולות יותר שנמצאות שם הן פשוטות וזולות תרתי משמע. אבל היום יש להם משקפות גם בהגדלות כפול 10 (וכפול 8 ו-9) במבנה ROOFובמילוי חנקן והן בפירוש בעלות תמונה חדה ובהירה לפחות כמו של הניקון מונרך ועולות פחות. אגב כל שלוש החברות הנזכרות הן חברות או מותגים בבעלות "מיד".

insomni

New member
בהחלט מסכים איתך

לא יצאתי חס וחלילה נגד קוסמוס וסליחה אם כך השתמע מדברי, מיד היא חברה נהדרת והאחרות נחמדות בהחלט, ההתנגדות שלי להמלצה הייתה רק למשקפת X12 ואם תקרא שוב את דברי תראה שציינתי שקוסמוס מביא ציוד צפרות אך מתמחה דווקא בציוד אסטרונומי. בגדול אני מצטער על חוסר הפטריוטיות המשתמע מדברי, אך מכיוון שאני מכיר היטב את שוק האופטיקה בארץ ויודע "מעט" איך עובד מכפיל המחירים בארץ, אין שום טעם לקנות ציוד אופטי באיכות בינונית ומעלה בישראל. מחיר החנויות בארה"ב ובבריטניה נמוך ממחיר היבואן בארץ ועל אחת כמה ממחיר החנויות. לא קשה למצוא היום אדם הנוסע למדינות הללו וניתן לבצע הזמנה ותשלום דרך האינטרנט ורק לבקש שיביאו לך את המוצר מחו"ל, ההבדלים הם של מאות ואף אלפי שקלים. (אני חסכתי 1200 ש"ח במחיר משקפת ו4800 ש"ח במחיר הטלסקופ)

למעלה