חס וחלילה לא יצאתי נגד קוסמוס
חברת MEAD ובנותיה חברות טובות ומוכרות, אופטיקה הנמצאת במה שכיניתי קטגוריה בינונית, (אני אישית משתמש במשקפת בקטגוריה הזו ולא מתלונן). רק שבקטגוריה הזו ניתן להשיג מוצרים טובים יותר במחיר זול יותר. לגבי כושר ההגדלה של משקפת זה אולי נתון לויכוח אבל את הנתונים הטכניים שציינתי מקודם לא ניתן לשנות, קטן מדי לא מאפשר תצפית נוחה ממרחק, גדול מדי נותן שדה צר, רעד ומרחק מינימום בעייתי. איכות משקפת לא נמדדת רק בחדות האופטית אלא גם באורך החיים שלה, ורגישות המבנה שלה לחבלות מכות תזוזת עדשות, חדירת אבק, צימוח פטריות על העדשה ועוד. ולגבי השוואת המחיר בין הארץ ובין חו"ל לצערי מה שכתבת פשוט איננו נכון. מחירי משקפות בחול מגיעים בדרך כלל ל60% ממחירם בארץ ולעיתים אפילו ל40% אני רכשתי טלסקופ KOWA 821M באנגליה לפני כשנתיים עם עדשת X32W במחיר שבתרגום לשקלים יצא 3100 ש"ח. המחיר שדרש היבואן בארץ באותו הזמן היה 8200 ש"ח. משקפת לייקה נמכרת בארץ 1014 אירו + מע"מ ובארצות הברית ב720 $ כולל מס. אחריות נתנת למוצרים האלו בארץ הקניה, כאשר עלות המשלוח לתיקון בחול עומדת על כ 75 ש"ח לי דרך אגב היו "מניות" אם ניתן להגדיר זאת כך בחברה העוסקת במחירת ציוד אופטי בארץ עם אפשר לקנות משקפת ישירות מהיבואנים המוכרים במחיר עלות, ויצא לי יותר זול לרכוש משקפת וטלסקופ בחו"ל.