גולש חדש בפורום

Avi BL

New member
וכנ"ל לצערינו גם לגבי ציוד צילום

וחוסר הפטריוטיות הוא לא שלך או שלי אלא של היבואנים החמדנים ואולי גם גם של משרד האוצר הגובה מיסים מופרזים, אם כי אנני בקיא ברמת המיסוי על ציוד אופטי וצילום.

insomni

New member
האמת היא שהם לא חמדנים...

כמות האופטיקה האיכותית שנמכרת בארץ הינה אחוז קטן מאד ממה שמוכרת חנות בינונית ברצות הברית, לכן היבואן (קמעונאי) בארץ מקבל את אותם תנאי רכישה שמקבל בעל חנות (סיטונאי) בארצות אחרות. על זה תוסיף מע"מ מוגזם ובחלק מן הציוד מכס (תקנות לא מובנות במיוחד, ציוד תוצרת אירופה ללא, תוצרת שאר העולם כן, נחשב ציוד צילום ללא, ציוד תצפית כן וכו') כאשר חנות בחול עושה מבצע על 200 משקפות לייקה המחיר יורד ל780 $ כאשר בארץ נמכרות 3-4 בשנה אין עליהן מבצעים. היבואנים לא אשמים... ואני אמשיך לרכוש בחו"ל.

צלמניה

New member
כמה הערות לגבי קוסמוס

קוסמוס מביא ציוד רב הכולל ציוד אסטרונומי וגם ציוד לצפרות. חברת Mead - אחת החברות המובילות בעולם באופטיקה שלה וחברות הבת שלה מוכרות ציוד איכותי ביותר לכל חברה יש ציוד טוב ויקר וציוד זול ופחות טוב. המשקפת שהמלצתי, מומלצת מאוד לצפרות ומנסיון אישי לפני כמה חודשים, באגמון בדקתי את המשקפת עם צפר ידוע מהחברה להגנת הטבע שהולך עם משקפת SWAROVSKI. התברר כי המשקפת שלי היתה איכותית לפחות כמו שלו וההגדלה X 12 אפשרה לראות יותר קרוב ובחדות מדהימה לא תמיד צריך לקנות "שם" לפעמים זה רק עולה יותר ונותן פחות או אותו דבר מחברות אחרות. ולכן גם הומלץ ומומלץ תמיד לבדוק מה קונים, יכול להיות שמדובר במשקפת הטובה ביותר אבל לא נוחה לך ביד, כבדה מדי וכו' לגבי מחירים - תבדוק באינטרנט מה המחיר של המוצר בארה"ב תעביר לשקלים, תוסיף מע"מ, דמי משלוח ותראה שפער המחירים לא נורא כל כך. היתרון שיש לך אחריות בארץ ובמידה ותקנה ותרצה להחליף תוך כמה ימים אז זה אפשרי והערה אחרונה - אין לי מניות בקוסומוס, אני לא מקבל מהם כסף אבל אני כן לקוח מרוצה.

insomni

New member
חס וחלילה לא יצאתי נגד קוסמוס

חברת MEAD ובנותיה חברות טובות ומוכרות, אופטיקה הנמצאת במה שכיניתי קטגוריה בינונית, (אני אישית משתמש במשקפת בקטגוריה הזו ולא מתלונן). רק שבקטגוריה הזו ניתן להשיג מוצרים טובים יותר במחיר זול יותר. לגבי כושר ההגדלה של משקפת זה אולי נתון לויכוח אבל את הנתונים הטכניים שציינתי מקודם לא ניתן לשנות, קטן מדי לא מאפשר תצפית נוחה ממרחק, גדול מדי נותן שדה צר, רעד ומרחק מינימום בעייתי. איכות משקפת לא נמדדת רק בחדות האופטית אלא גם באורך החיים שלה, ורגישות המבנה שלה לחבלות מכות תזוזת עדשות, חדירת אבק, צימוח פטריות על העדשה ועוד. ולגבי השוואת המחיר בין הארץ ובין חו"ל לצערי מה שכתבת פשוט איננו נכון. מחירי משקפות בחול מגיעים בדרך כלל ל60% ממחירם בארץ ולעיתים אפילו ל40% אני רכשתי טלסקופ KOWA 821M באנגליה לפני כשנתיים עם עדשת X32W במחיר שבתרגום לשקלים יצא 3100 ש"ח. המחיר שדרש היבואן בארץ באותו הזמן היה 8200 ש"ח. משקפת לייקה נמכרת בארץ 1014 אירו + מע"מ ובארצות הברית ב720 $ כולל מס. אחריות נתנת למוצרים האלו בארץ הקניה, כאשר עלות המשלוח לתיקון בחול עומדת על כ 75 ש"ח לי דרך אגב היו "מניות" אם ניתן להגדיר זאת כך בחברה העוסקת במחירת ציוד אופטי בארץ עם אפשר לקנות משקפת ישירות מהיבואנים המוכרים במחיר עלות, ויצא לי יותר זול לרכוש משקפת וטלסקופ בחו"ל.

insomni

New member
עם ההכרות המעמיקה עם הילדים...

ליליות ודוביצ'רים...וקריאה קצת יותר מעמיקה בין השורות... יש לי תחושה קלה ש(בתרגום חופשי מאנגלית) אני מריח חולדה... ושמישהו כתב קצת בלעג... גם הסכום וגם המגדיר ולגבי החדש בעולם הצפרות...יש לי תחושה שאתה כל כך חדש שיצא לנו לצפות ביחד כבר לפני משהו כמו 18 שנה... יכול להיות כמובן שאני חושד בכשרים...

nubijar

New member
לנודד הלילה

18 שנה - זה בלתי אפשרי! אל תהיה פרנואיד, לא כולם מנסים לרמות אותך...

RedBishop

New member
עכשיו הבנתי...../images/Emo60.gif

מריצים דחקות (1500$ ומדריך, אלק !) ... ורק אני לא מבין את הבדיחה..

RedBishop

New member
ואגב...

לא זכור לי כזה ניסיון זיהוי של מי ממישתתפי הפורום מאז ימי הזוהר של המרגון הגדול, ידיד נפשו של הלילית... בכל מקרה אני אסיים את הנסיון שלי במילה "סמוסה".

osprey

New member
היות ואתה בתחילת הדרך

הייתי ממליץ לך להתחיל בשלב ראשון עם המגדיר של דן חסכן. נדמה לי שמוכרים אותו בתחנה לחקר ציפורי ירושלים. תפנה אלי בפרטי ואתן לך את מספר הטלפון של אחד ממנהלי התחנה (בחור בשם גדעון). אשר למשקפת, לדעתי משקפת משומשת (צייס מזרח גרמנית), תלך נהדר עם המגדיר. אם תרצה אמכור לך אחת כזו במחיר מצוין (יש כמה פטריות בפנים. כלולות במחיר).

למעלה