גופים העוזרים לעובדים שנאלצו להתפטר

מצב
הנושא נעול.

מקסימה1

New member

הי נאלצתי להיתפטר ממקום עבודתי לאחר שנה וחצי ולא קיבלתי פיצויים. פניתי למנכ"ל החברה, במיכתב בו פרטתי את סיבות הפסקת עבודתי- ייחס פוגע ומשפיל מצד הבוס היישיר שלי. המנכ"ל לא הגיב ואף לא שילם לי פיצויים. נכון, לא מגיע לי כי אני עזבתי מיוזמתי, אך אני שואלת האם יש גופים מסויימים שכדאי לי לשתף אותם בנושא שיוכלו לעזור לי??? נא עיזרו לי בדחיפות

yg28

New member
קו לעובד, ההסתדרות

הי נאלצתי להיתפטר ממקום עבודתי לאחר שנה וחצי ולא קיבלתי פיצויים. פניתי למנכ"ל החברה, במיכתב בו פרטתי את סיבות הפסקת עבודתי- ייחס פוגע ומשפיל מצד הבוס היישיר שלי. המנכ"ל לא הגיב ואף לא שילם לי פיצויים. נכון, לא מגיע לי כי אני עזבתי מיוזמתי, אך אני שואלת האם יש גופים מסויימים שכדאי לי לשתף אותם בנושא שיוכלו לעזור לי??? נא עיזרו לי בדחיפות
קו לעובד, ההסתדרות

שיר ורד

New member
את יכולה להגיש תביעה בבית הדין

את יכולה להגיש תביעה בבית הדין
לעבודה. אם תצליחי לשכנע את בית הדין לעבודה שאכן מדובר ביחס פוגע ומשפיל, עד כדי כך שבתנאים אלו אין לצפות ממך להמשיך ולעבוד תחתיו, אזי תהיי זכאית לפצויי פיטוריןם מכח סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים. "א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים" שימי לב, במקרה כזה, יתכן ותועלה טענה ע"י המעסיק, כי לא התלוננת על היחס הנ"ל בטרם התפטרותך ואילו היית מתלוננת היה מופסק היחס המשפיל והיה נמצא פתרון אשר יאפשר את המשך עבודתך. טענה כזו היא לגיטימית והיא עשויה לשלול את זכותך לפצויים או להקטין את גובהם. לכן, מן הראוי שתערכי לקראת טענה כזו ותביאי הוכחות הסותרות את ההנחה. (כלומר שלמרות שהתלוננת הנושא לא טופל והיחס המשפיל נמשך לאורך זמן).

מצב
הנושא נעול.
למעלה