גורי גולדן רטריבר למכירה!!!

ד ו ר י ס

New member
אהבתי...

קיימת גישה שטוענת שאם נרשה לבעלי החיים ברחוב לחיות את חייהם באופן חופשי בסופו של דבר הם "יותאמו" לחיי העיר באופן טבעי - המוות, מכוער ככל שיהיה, יאזן את ההתרבות הגבוהה, והחזקים ביותר והחכמים ביותר יהיו אלו שישרדו, כיוון שהם אלו שיוכלו להתאים עצמם לסביבה הקיימת. מין טבע מתורבת שכזה... אבולוציה מודרנית... מעניין אותי לדעת, מה דעתך לגבי גישה זו?

kasa

New member
דוריס, משום-מה, אני מרגישה

שאת לא מצליחה לרדת לסוף דעתי, ואני שוקלת האם יש טעם בכלל להמשיך להסביר את עמדתי בנושא.
בכל אופן, אני אסביר זאת בפעם האחרונה, ואשתדל שלא לחזור על עצמי. מה שיובן - יובן. ומה שלא כנראה יישאר בגדר אי-הסכמה. הסבירות שתבחרי לך מראש בן-זוג שאינו מושך אותך - הוא מראש סיכוי קלוש. מה לעשות, ויש על כך אינספור תיאוריות פסיכולוגיות ואבולוציוניות (תוכלי לעייןבספרות העוסקות בחקר הפסיכולוגיה של המינים). בקיצור, המצב שהעלית הוא מראש מצב בלתי אפשרי ! נכון שאנחנו לא בוחרים את בן-זוגנו ו/או את חברנו על סמך קריטריון בודד ויחיד כמו מראהו, אלא על סמך מכלול דברים ונתונים, כשבין היתר - המראה הוא אחד מהם, ולרוב הוא הדומיננטי, לפחות בראשית הקשר ! ואולי פה בעצם הטעות שלך. אנא התייחסי לדבריי כמכלול, בלי לפרק אותם לגורמים ולנתח כל דבר ודבר בנפרד, ולהוציאו מהקונוטציה בה הוא נאמר !!!
נדמה לי שאז יהיו לך הדברים ברורים יותר. כשאת בוחרת לעצמך חבר/בן-זוג/חברה וכו´ - יש אינספור דברים אשר גורמים לך לבחור דווקא בו/בה ולא באחר. ואגב, רובם כלל אינם מודעים לך (ועל כך, עשויה להעיד העובדה, שהסבירות שאותו אדם ימצא חן בעיניי ובעינייך - היא לא גבוהה במיוחד). גם אני איני תומכת בתעשיית ייצור גורים גזעיים. גם אני מתנגדת לכך נמרצות, אולם - דבר זה קורה וימשיך לקרות. בין אם אתנגד לכך ובין אם לאו, ועל-כן, במקום להוציא את קיצפי על הכלבים הגזעיים ו/או על "הפועלים בקו ייצור זה" - אני מנסה להעלות אפשרויות לשנות מצב זה, ולהפנות את מירב המשאבים לחקיקה, פיקוח ובקרה בעניין זה. יש לי כלבים גזעיים ויש לי מעורבים. אני לא חושבת ש"גזעי לאמץ מעורב" והפוך. כלב הוא כלב. גזעי, מעורב, מה זה משנה ? הוא צריך בית חם וזהו. כי אם - הוא יגיע לרחוב. וכשדיברתי על כך שגם מעורבים נזרקים לרחוב - זה היה בתשובה לדברייך, לפיהם "המון כלבים גזעיים נזרקים לאחר שהתברר לבעלים שזה לא בדיוק מה שהם חיפשו". בדבריי - באתי לומר לך, שהמצב הזה קורה גם בקרב המעורבים, ולא פחות מאשר אצל הגזעיים. גם מעורבים נזרקים לרחוב כי "הם לא בדיוק מה שהבעלים ציפו שיהיו". אנא, אל תוציאי דבריי מהקשרם, וכך גם יהיה קל יותר להבין את כוונתי (למרות שהיא נכתבה בעת מחלה, כך שאולי גם אני לא לגמרי מובנת...) האם לא ייתכן מצב שבו היית פוגשת את צ´יקו והוא היה חולף לידך, אך לא ממש "עושה לך את זה" ??? ואם צ´יקו היה כלבה האם היית מאמצת אותה גם ??? ואם צ´יקו היה כלב גדול מאוד ושעיר מאוד ??? אני שמחה על שצ´יקו נפל בחלקך, ושאת נפלת בחלקו, אך - כמו שאמרתי, לרוב אין אהבה כ"כ בוערת ממבט ראשון....ומה לעשות ולאנשים שונים יש העדפות שונות. גם לי ולך יש העדפות שונות, שלא נובעות בהכרח מגזענות, כפי שניסיתי לטעון. בקצרה, הנושא של החיצוניות הוא רק נדבך אחד בבחירת כלב (או בן-זוג או חבר או חברה או כל דבר אחר....). וחבל שלא התייחסת לזה בצורה כזאת, אלא כאילו זה נדבך בודד הנפרד מכל שאר הנדבכים. זוהי ממש התייחסות מוטעית. נדבך נוסף הוא נדבך האופי. את כתבת: "אופי של כלב הוא דבר לחלוטין בלתי צפוי ולא לגמרי תלוי גזע. כמו אצל בני אדם שהוכח במחקרים שהאופי שלהם מורכב מחלק גנטי וחלק סביבתי..." - הכל טוב ויפה, אבל (!!!) כאשר מדובר בכלב גזעי - קל לך יותר לדעת למה לצפות !!! והסיכוי שתתאכזבי - הוא קטן הרבה יותר, וכאן אני בוחרת להמליץ לך לעיין בספרו של הוטרינר דוד טיילור ("הכלב") אשר מתאר גזעים שונים של כלבים, ובין היתר מתאר את אופיים הצפוי (ברור שיש יוצאי דופן בכל גזע, אך בואי נדבר על הכלל ולא על היוצאים מהכלל...). לדוגמא: על אופיו של גזע הויימרנר כותב דר´ טיילור (לאחר שתיאר את צורתו, מראהו, וכו´): "כלב משפחה אמין. עם זאת כלב עקשן, שמומלץ שיעבור תוכנית אילוף מלאה. לעיתים מגלה פראות יתרה. זקוק לפעילות גופנית רבה". (שימי לב כמה אינפורמציה יש בקטע קטן כל-כך
)
על הדלמטי כותב דר´ טיילור: "כלב נמרץ, עליז, נבון, מסתדר היטב עם ילדים, קל לאילוף, מגלה דחף לרוץ... וכו´, על הלברדור כותב דר´ טיילור: "...בעל מזג טוב, טוב, חביב, נאמן ואמין לחלוטין בחברת ילדים, אך לא רגוע....בשל מזגם הנוח מקובל לחשוב שהלברדורים יכולים להסתגל כמעט לכל אורח חיים אבל הם אינם מתאימים לחיים עירוניים שקטים לגמרי, וזקוקים לפעילות גופנית רבה. יש להניח להם לשחות באופן קבוע, היות ואהבת המים טבועה בדמם..." בקיצור, אם תעברי על הספר - תגלי שלגזעים שונים צרכים שונים. וגם לאנשים שונים צרכים שונים. ואולי אם אנשים היו יודעים מראש את צרכי אותו גזע - הם היו יודעים מה מתאים יותר עבורם, ופחות כלבים היו נזרקים לרחוב. אולי... ולגבי שיקולי נוחות - תתפלאי. גם זה שיקול (לא כולם גרים בקיבוץ). לחברים שלי יש שני כלבי זאב מעורבים, והם אוהבים אותם אהבת נפש, אבל בכל יום מקללים את הרגע שלקחו כלב עם כ"כ הרבה שיער. ומבטיחים שהכלב הבא יהיה עם שיער קצר. זכותם. (האם לך אין העדפות אישיות ??? - אני, למשל, אוהבת גברים עם שיער קצר. יש כאלו שאוהבות אותם עם שיער ארוך... - בשורה התחתונה, מאוד פופוליסטי להשתמש בססמאות נגד גזענות, אלא שהן ממש לא רלבנטיות לעניין זה. אני חושבת שמדובר בהעדפות אישיות, והן לגיטימיות). ולפן האישי - הכלב הראשון שלי היה בוקסר. למה ?!? בלי סיבה ! פשוט התאהבתי בגזע הזה ממבט ראשון. נקודה. ומהרגע שראיתי פעם מזמן כלב כזה ברחוב ידעתי ש"כזה אני רוצה !!!" אהבתי את המראה שלו. את המבט שלו. את המזג הסוער שלו. את האנרגטיות שלו. ורציתי כזה, ואני לא רואה בזה שום דבר רע. ואגב, אם היית מתמצאת קצת בעינייני פוריות והנדסה גנטית אנושית - היית מבינה שגם בבני אדם הנושא הזה מאוד-מאוד מתפתח (במה את חושבת עוסק כל נושא השיבוט ?!?). ולא רחוק היום שבו אנשים יוכלו לבחור לעצמם בן או בת, בלונדיני או שחור, וכד´ (ב-IVF כבר היום את יכולה לבחור זכר או נקבה. כיום זה מבוצע בעיקר ממניעים בריאותיים, אך בהחלט יש מקומות ורופאים המבצעים בחירת עובר עפ"י העדפה של בני הזוג) אם אני תומכת או לא - על כך בפעם אחרת... להשוואה שערכת בין כלבים וילדים - לא אתייחס. אני מנסה לייצג כאן דיעה קולקטיבית של מרבית האוכלוסיה הבוגרת בישראל. ומרבית האוכלוסיה הבוגרת בישראל לא רואה בכלב את מה שהיא רואה בילד. וזו עובדה מוצקה, לצערי. ועכשיו לטענה אחרת שלך, שאין בה שמץ של הגיון: "גם כשאביא ילד לעולם לא יהיה ברור לי מה יצא ממנו..." ברוב המקרים כשאת מביאה ילד לעולם - יש לך השערה די טובה, לפחות לגבי המראה שלו !!! אני מניחה שאם יוולד לך ילד כושי, ואין לך בן זוג כושי, (ואת עצמך פולניה מושבעת, כבר אמרנו...)
אין לי ספק שתזדעזעי עמוקות, ותחוללי מהומות !!!!
ולמה ??? כי ברור לך שהילד יהיה דומה או לך, או לבן-זוגך, או לשניכם. יש לך מושג, פחות או יותר איך הוא ייראה אז אולי את לא בוחרת את הילד, אבל את בהחלט בוחרת את הבחור עימו תעשי את אותו הילד !!! וכתוצאה מכך, צריך להיות די ברור לך איך ייראה הילד (אני בטוחה שאם שניכם לבנים, ויוולד לכם ילד כושי - או שתעשי סקנדל גדול בביה"ח, או שבן-זוגך יעשה לך סקנדל לברר מי האבא...) אז - הולדת ילד היא רחוקה מאוד-מאוד מלהיות הגרלה !!! ומכוון שגם ברור וידוע לך מה החינוך שאת מעניקה לו וגם מהי התורשה אותה את ובן-זוגך נושאים (מחלות מסויימות, משקל, גובה, צבע וכד´) - תוכלי להיות די בטוחה בתוצאה. (נכון שיש חריגים, אבל - אנחנו מדברים על הכלל). טוב, זה היה ארוך ומתיש, ואני מקווה שגם מובן. גם אני נגד תעשיית ייצרו כלבים - גזעיים וגם מעורבים. אבל - התעשייה הזו היא עובדה, ובמקום להפנות את הכעס והמשאבים נגד הכלבים ויוצריהם - יש ליצור לחץ על המדיניות, ולאפשר חקיקה ופיקוח בעניין. כרגע - יש גורי גולדן שמחפשים בית (גם הם). ואם הם לא ימצאו בית - אולי גם הם יהיו ברחוב. גזעיים או לא.... שבת שלום.

ד ו ר י ס

New member
משום מה אני מרגישה שזו דווקא את שלא

מבינה על מה בדיוק אני מדברת או לחילופין מוציאה את דברי מהקשרם. אז בואי ננסה להעשות סדר: 1. השוואת בחירת כלב לבחירת בנזוג: יפה ששתינו כבר יוצאות מנקודת ההסכמה - גם בכלב צריך להתאהב. תיארת יפה את השיקולים שיכולים להיות קיימים בבחירת בן זוג, אבל האם היית מקבלת כ"הגיונית" בחירת בנזוג עפ"י מראה חיצוני ומוצא בלבד? (לנושא האופי אני אתייחס עוד רגע) האם היית מקבלת בכלל שיקול של מוצא בבחירת בנזוג כמשהו מלבד גזענות? הרי כדי להתאהב בבנזוג את צריכה בשלב הראשון לפגוש אותו, נכון? לא יתכן שתתאהבי בבנזוג בלי לראותו בכלל? אז איך את יכולה להגדיר העדפת גזע מסויים כשווה להתאהבות בבן זוג? הרי אפילו עוד לא פגשת את הכלב, איך את חושבת שאת יודעת מי הוא ומה הוא מספיק כדי להשוות את זה להתאהבות? התאהבות, אדם או כלב, יכולה בהחלט לקרות כשאת פוגשת מישהו ומהרגע הראשון הוא מוצא חן בעיניך, אהבה ממבט ראשון, אבל קודם צריך להיות מבט, נכון? התאהבות לא יכולה להיות ב"גזע של כלבים" כפי שהיא לא יכולה להיות ב"סוג של בני אדם". התאהבות היא דבר פרטני וספציפי, וכל אחד ואחת יכולים לספר לך על פעמים שהם מצאו עצמם מנהלים מערכת יחסים נפלאה ואוהבת עם אדם שחיצונית כלל לא ענה לתיאור שמדליק אותם בהגדרה. לגבי צ´יקו - אמנם היתה זו אכן אהבה ממבט ראשון, תאמיני לי (עד לפרסום תמונות בקרוב) שזאת לא היתה החיצוניות... ולא, אני גם אף פעם לא "העדפתי" כלבים שמנשירים כל בוקר 3/4 מהפרווה שלהם. ולא, אני גם אף פעם לא העדפתי כלב בגודל המעצבן הבינוני הזה, שמחד הוא קטן מכדי להגן על עצמו בעת הצורך, ומאידך הוא גדול מספיק כדי להסתבך בשטויות. אם הייתי "בוחרת" סביר שהייתי בוחרת בכלב קטן הרבה יותר. ולא, אני גם לא "העדפתי" כלב עם אופי כמו של צ´יקו - הוא חכם הרבה יותר מדי, מאתגר אותי מדי יום, ומצד שני הוא גם פחדן מפוצץ בטראומות מהעבר שאני מתמודדת איתן מדי יום. בקיצור - לא, לא העדפתי שום דבר מתכונותיו של צ´יקו, ובכ"ז כשפגשתי אותו התאהבתי בו. ככה זה התאהבות, היא לא מחוברת לרצונות תאורטיים. אבל - כדי להתאהב קודם כל צריך לראות בכלב משהו שמתאהבים בו, לא רכוש, ופה הבדל ביני לבין מי ש"מזמין משהו מסויים". באותה מידה, אגב, יכולתי להתאהב בכלבה גדולה עם פרווה בצבע אחר משל צ´יקו ואישיות אחרת לגמרי. ככה זה כשמאוהבים. ועכשיו לגבי האופי - כשקראתי את ההודעה שלך חטפתי התקף צחוק של חצי שעה, משהו שממש קשה לעצור.... מה עשה לי את זה? הציטוט הבא: "על הדלמטי כותב דר´ טיילור: "כלב נמרץ, עליז, נבון, מסתדר היטב עם ילדים, קל לאילוף, מגלה דחף לרוץ... " תשמעי, אני מתה, אני פשוט מתה... אני על הרצפה, הרוגה, קרועה מצחוק... ו... אני חייבת לעשות טלפון, בעצם שניים... יש לנו שני דלמטים בקיבוץ. את רוצה מילה שהכי לא מתארת אותם בעולם, אבל הכי? "נבון" היא המילה. ההגדרה שניה שלא מתאימה להם היא "קל לאילוף"... מדובר בכלב וכלבה שעושים תחרות טמטום יומיומית ביניהם, שני יצורים שאחראים על הסיפורים המצחיקים ביותר מאז קום בקיבוץ... הבעלים של אחד מהם עבד איתי בעבר, וכל בוקר הייתי שומעת סיפורים חדשים על מי שנחשד בתור הכלב הכי טיפש בעולם, עד שבאה הדלמטית... עכשיו כשאני חושבת על זה כדאי שאני אציע לבעלים לתת לכלב לקרוא את הספר, שידע שהוא אמור להיות נבון וקל לאילוף, כי נראה שמישהו שכח לספר לו... תשמעי, אני בעיקר קרועה מצחוק כרגע. אני מודה על בורותי, אפילו לא ידעתי שהדלמטים אמורים להיות חכמים, תמיד הייתי בטוחה שמרבית הדלמטים הם טיפשים כמו השניים שאני מכירה, עכשיו אני מגלה שהם סתם אכזבה לאומית... בכל אופן, הבעלים של אותם שני דלמטים לא קנו אותם - ולכן כנראה גם הם עצמם לא יודעים שדלמטי אמור להיות חכם, מה שחסך להם את אכזבת המילניום... טוב, אני צריכה להרגע עם הצחוק קצת... זה נושא רציני. באופן כללי לגבי הרצון לדעת "מה מקבלים" - אמרתי, ואני אגיד שוב - מי שרוצה להיות הכי בטוח בעולם במה בדיוק הוא יקבל - שיאמץ כלב בוגר באחת העמותות. אם הסיבה האמיתית והכנה לקניית כלב גזעי היתה "הרצון לדעת מה מקבלים" הרבה פחות כלבים מבוגרים היו מחכים בעמותות או מומתים. זה תירוץ, פשוט תירוץ. לגבי ילדים והבאתם לעולם - כשכתבתי שאני לא אדע מה יצא לא התכוונתי לצבע העור, אלא לאופי הילד או חלילה למחלות קשות. לא משנה כמה את יודעת על בן הזוג שלך ועל עצמך, את אף פעם לא יכולה לקבל את התמונה המלאה של איך יתנהג הילד, אם יהיה "נבון" "עקשן" או "בעל צורך בפעילות גופנית יתרה". כשכתבתי שאני לא אוכל לדעת מה יצא, מעבר לשאלת המין הברורה, התכוונתי לכל אותן תכונות אופי שקוני כלבים גזעיים לכאורה רוצים לדעת לפני שהם בוחרים כלב - לרמת פירוט כזו לעולם לא תוכלי להגיע. ולא, לא מדובר בחריגים, ואין דרך להיות בטוחים ב"תוצאה" ברמת הביטחון שקוני הכלבים מחפשים לכאורה. לגבי שאלת "למי להפנות את המחאה והכעס" - בפעם המיליון - אין לי ולא היה לי ולא יהיה לי שום דבר נגד כלבים גזעיים. כמה מהחברים הטובים ביותר של צ´יקו הם גזעיים.... מה שאני לא מבינה הוא למה את חושבת שאין מקום להפנות את הכעס לעבר מי שמייצר את הכלבים האלו, בהנחה שיש על מה לכעוס? ממש לא ברור לי למה לא לכעוס או להעביר ביקורת על מי שאחראי למעשה? ולגבי גורי הגולדן - שוב, עצם זה שהם מחפשים מעל דפי הרשת בית חם מראה לך בדיוק מה התוצאה של התעשייה הזו. ועכשיו, לגמרי ברצינות אני צריכה ללכת לספר לבעלי הדלמטים שהכלבים שלהם אמורים להיות נבונים... הה... יהיה כבר על מה לצחוק הערב.... שבת שקטה שתהיה לנו.

kasa

New member
דוריס, אני באמת מרגישה שהנושא הזה

מוצה עד תום, ואם אגיב - אחזור, פחות או יותר, על מה שאמרתי. לכן, מיותר מבחינתי להגיב ולחזור על עצמי, רק אזכיר לך שדיברתי על הכלל, וציינתי זאת לא אחת. אם את בוחרת להתייחס ליוצאים מן הכלל (כמו ל-2 הדלמטים בקיבוץ, וכנ"ל לגבי כל השאר) - אני באמת מרגישה מיותר להגיב. שבת שלום.

ד ו ר י ס

New member
גם אני מרגישה במידת מה שהוא מוצה

ואכן תמיד ניתן לטעון ליוצאי דופן. אבל על שאלה אחת, שאין שום קשר בינה לבין יוצאי דופן, לא ענית לי, ואשמח אם תעני: אם הנושא הוא "לדעת מה אתה מקבל" - מדוע אותם אנשים לא בוחרים לאמץ כלב בוגר מעמותה? זו הדרך הטובה ביותר לדעת בדיוק מה אתה מקבל, בלי הפתעות ובלי נעליים.

lilithmm

New member
למה לא ...

להסכים שיש גם מעורבים וגם גזעיים בכל הגילאים שזקוקים לבית, ולכן יש להתנות רשיון כלב בעיקור? בעצם לא משנה לי שמגדל אחראי ומנוסה ייצר כלבים ע"פ דרישה, אבל הגורים חייבים לעבור עיקור, אחרת, אין לזה סוף.

kasa

New member
עם זה אני מסכימה ! ../images/Emo45.gif

אני בהחלט חושבת שעיקור הוא הנושא החשוב. ובסופו של דבר - דווקא ההתרבות הבלתי מבוקרת של המעורבים - היא זו שמהווה בעיה. אין ספק - פיקוח, בקרה, ועיקור יפתרו את הבעיה.

kasa

New member
דוריס, אם תשימי לב, ותקראי שוב,

תוכלי להבחין שעניתי על כל שאלותייך. למה אנשים לא מאמצים כלב בוגר מעמותה ?!? יש לכך מספר סיבות: 1. יש אנשים שרוצים גור. אני מניחה שתפסלי גם את רצונם זה, אבל מה לעשות ויש אנשים המגיעים לימי אימוץ ורוצים "אך ורק גור. שיגדל עם הילדים, ועם המשפחה. שהם יוכלו להקנות לו הרגלים ולהפוך אותו לחלק מהם". יש כאלה (ולא מעט) שמרגישים נוח יותר להכניס לביתם גור קטנטן, מאשר כלב גדול. שימי לב, אגב, שמרבית הרוכשים כלבים גזעיים - רוכשים ג-ו-ר-י-ם !! ולא כלבים בוגרים (כלב בוגר גזעי לרוב נמסר ללא כסף) מי שקונה כלב גזעי - לרוב קונה גור !! (ולא כלב בוגר) 2. אם היית משמשת כמשפחה אומנת של כלבים באחת העמותות - היית רואה שאין קשר רב בין התנהגות הכלב בתוך מכלאה להתנהגותו בביתו החדש. כלב מעורב הוא לא ניתן לצפייה מבחינת התנהגות, ביחס לכלב גזעי. ודוגמא: אני שימשתי משפחה אומנת ללברדור מעורב. כן,כן, לברדור מעורב. כלב כביכול רגוע, ושלו, ואדיש (לברדור, לא ?!)....רק שהוא החריב לי חצי מהגינה, וחצי מהדירה..... (הוא נראה יותר כלברדור, אבל היה בו עירוב של גזע אחר, אנרגטי הרבה יותר). ודוגמא נוספת: מישהו חיפש במכלאה לברדור, ומצא לברדור מעורב. כמובן שנאמר לו שהכלב שקט ורגוע, ונוח עם אנשים וילדים (הרי הוא לברדור) אלא שהכלב הפגין תוקפנות רבה ודומיננטיות כלפי זרים (היה בו עירוב של אמסטף...) - כמובן שהכלב הוחזר למכלאה בתוך שבועיים. בקיצור, זה לגמרי לא נכון שאם את לוקחת כלב בוגר ממכלאה - את יודעת בדיוק מיהו ומהו....נסי ותיווכחי לבד. ושוב, הדוגמאות שנתתי בתגובתי הקודמת - היו מתוך ספר של הוטרינר דר´ דיוויד טיילור, ולא שלי. ומה לעשות, כמעט ברוב הדברים בעולם - אנו נוטים להתייחס אל הכלל ולא אל היוצאים מן הכלל. ובדומאותיו - התייחס דר´ טיילור אל הכלל !!! וגם אני מתייחסת אל הכלל. (ואגב, גם כשאת הולכת לוטירנר עם בעיה רפואית - הוא מתייחס לכך ש"בדרך כלל זה נובע מ...", ו"בדרך-כלל זה שפיר / ממאיר..." וכד´. תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל - לרוב, הם אינם רלבנטיים. (ייתכן שהכלבים הדלמטיים בקיבוצכם נראים כדלמטיים אך יש בהם עירוב מסויים, שהופך אותם לקצת אחרים מהמקובל...) מקווה שעניתי לך.

lilithmm

New member
כמה הערות

א. יש המון גזעיים בעמותות. יש לי רשימה מאוד מאוד ארוכה. ב. גם כשקונים כלב גזעי הוא לא תמיד תואם את "מה שחשבנו". רוב האנשים שמתקשרים אלי רוצים האסקי או לברדור. אחרי הסבר קצר על הגזע הם בוחרים בכלב מעורב או בכלב בוגר במקרים של לברדור, ובגזע אחר במקרים של האסקי. רוב האנשים בוחרים כלב גזעי לפי היופי ולא יודעים שיש המון כלבים מעורבים שממש דומים ללברדורים. הרבה אנשים רואים את הכלב היפה שלי ואומרים לי: כמה אני מקנא בך! יש לך כלב גזעי כ"כ יפה! ואני תמיד עונה: הכלב המקסים שלי הוא כלב מעורב בדיוק כמוני. בהרבה מקרים לאחר הסבר קצר על יתרונות כלב מעורב המתעניינים מתפשרים על כלב מעורב שדומה לגזע המבוקש. כמוכן אני מקבלת המון פניות בסגנון: קנינו לברדור גזעי וחשבנו שמדובר בכלב שקט שיסתפק בהמון אהבה, אבל הוא לא מסתדר שעות מרובות בתוך הבית. הוא ממש אומלל אצלנו. תעזרי לנו למסור אותו. פשוט לא ידעו את האנשים מה זה לברדור מתבגר. ג. כשלוקחים כלב מעורב בוגר אפשר בקלות לדעת איזה אופי יש לו, לפי התנהגות בלהקה ובסביבת בני אדם. ד. הבעייה מבחינתי חוץ מההיבט המוסרי של סחר בבע"ח ועשיית רווח על רחמה של כלבה, היא שהמוכרים בכלל לא מבררים אם המעוניינים בכלל קשירים להחזיק כלב. הם מוכרים למי שבא בלי לתת הסבר לגבי כלום. בגלל חוסר ידע (לא תמיד בגלל רשלנות) כלבים מתים בסבל כתוצאה מכך. אני שמעתי על מקרים שקשרו גור לברדור עם שרשרת ברזל בחוץ! איזה מין דבר זה? ה. תזכורת. בתל"ל וצבח מקבלים תמורת סכום האימוץ עיקור/סירוס +חיסונים. כשקונים כלב משלמים רק עבור הכלב.

למעלה