גורל ואלים

Amethyst

New member
גורל ואלים

יצא לי לדבר מלא עם חברים שלי על זה ורציתי לדעת במה אתם מאמינים. גורל הוא דבר הנקבע ע"י האלים או תוכנית מוכנה מראש או שאנחנו עושים את הבחירות שלנו לבד והחיים שלנו פועלים בהתאם...

ebony

New member
מה זה גורל../images/Emo35.gif

יש לנו כמה נתיבים שאנחנו יכולים ללכת בהם בחיים... אפשר לומר שהאלים אחראים עליהם יש להם תוכנית מסויימת אבל לנו יש את זכות הבחירה ללכת בשבילים או לעבור את המסע שלנו בשבילים אחרים. הגורל שלך יהיה אחד אם תלכי בשביל מסויים ואחר אם תבחרי שביל שונה. כך שבסופו של דבר הבחירה ניתנת לך ושיקול דעתך הוא זה שקובע, החיים שלנו מורכבים מבחירות שלנו ולא של אחרים. היה לי דיון על זה עם ידיד שלי לא מזמן הוא לומד עכשיו לפסיכומטרי וכל הזמן מקטר על איך שהגורל שלו נאכס ואי אפשר לשנות את זה. מצד אחד נכון מגעיל לו ללמוד לפסיכומטרי, אך מצד שני הוא בחר ללמוד, הוא לא חייב ללמוד ולנסות להתקבל לתואר במחשבים
כך שכל דבר שקורה לנו בחיים זאת בחירה שלנו, מערכות היחסים שלנו, העבודה שלנו, המשכורת שאנו מרוויחים ואפילו אופי הילדים שלנו. הכל הן בחירות שלנו בסופו של דבר ותודות לאלים יש לנו את האפשרות לבחור את נתיבי החיים שלנו. כמובן שזאת דעתי בלבד אבוני

Amethyst

New member
מעניין

מבחינתי זה מסתורי ואני לא באמת יודעת מה האלים נתנו בידינו ומה לא. יש דברים שמבחינתי הם עניינים קבועים מראש כמו לידה ומוות. אהבה מבחינתי גם דבר נקבע אבל עדיין שביל בחירה כפי שציינת. לגבי המוות זה דבר מורכב כי השאלה שעולה בעצם היא כשאדם מתאבד או החייםש לו מסתיימים בדרכים לא טבעיות כגון תאונה או רצח...האם זה גורל קבוע מראש?

RainBird

New member
אין תאונה "סתם" יש נסיבות לתאונה, נסיבות שאפשר להמנע מהן אם יודעים כיצד. ואותו דבר עם רצח. אם יודעים לקרוא את הסימנים יודעים מאיזה טיפוס להתרחק ומאיזה לא. תמיד לי לנו שליטה על החיים שלנו. אנחנו קמים בבוקר כי אנחנו בוחרים, הולכים לעבודה/בית ספר כי אנחנו בוחרים. אף אחד לא יכריח אותנו לעשות את הדברים האלו פיסית גם אם זה כביכול החוק. לכל בחירה יש תוצאה בסופו של דבר. לגבי לידה- אפשר לבחור ללדת ואפשר לא. לגבי להיוולד, אנחנו בוחרים גם את זה, וגם את הגוף שלנו. זה מתואר אפילו בקבלה היהודית (למרות שאני רחוק ממנה מילין רבים) שלפעמים כמה נפשות מתווכחות על גוף אחד. זהו בערך. ארדן.

Amethyst

New member
הממ

אני תמיד תהיתי לגבי זה כך שאין לי דעה ברורה בעניין ותמיד חשבתי לכאן ולכאן. הדברים שרשמת נשמעים מענינים ... יש לך אולי איזשהו מידע בעניי שאפשר להפנות. לינק או ספר או דבר דומה.

RainBird

New member
את המידע הזה קיבלתי מכאן ומכאן ומחוויותי של העולם האסטרלי. אני חושש שאני לא יכול להצביע על חומר כתוב כרגע. אולי אנשים אחרים מהפורום יכולים לספק בבליוגרפיה?

ebony

New member
גם המוות לא קבוע מראש

אפילו המחלות שלנו לא קבועות מראש.. לכולנו יש את האפשרות לבחור גם בדברים כאלה.. אנחנו בוחרים להיות חולים אנחנו בוחרים להיות במכונית בזמן התאונה אנחנו בוחרים להיות במקום הרצח ואנחנו בוחרים להחלים

ToryMaster

New member
המ

אני משום מה, דווקא חושבת שהיעדים שאנחנו עוברים בהם במסע של החיים נקבעים מראש, זו רק הדרך שבה אנחנו מגיעים אליהם והדרך שבה אנחנו רואים אותם שמשתנים.

gwizard

New member
הגורל

חוק הגורל הקבוע מראש והרצון החופשי אירועים הם דבר אשר נקבע מראש, האדם בוחר עד כמה ועד איפה להשתתף בהם. http://www.wicca-israel.com/ar.php?id=14 זה בערך מסכם את מה שאני מאמין בו

תמיר302

New member
לפי הדטרמניזם

כל מה שקורה בעולם נקבע כבר מרגע יצירתו. אין לך באמת רצון חופשי. הרצונות שלך הם תוצאות של גורמים שונים.

RainBird

New member
אין לי מושג למה, ואולי זה רק אני, אבל אתה מעצבן אותי.

RainBird

New member
חוץ מהתוויות שהוא משליך לאוויר? או מגישות שלא קשורות לפאגניזם כהוא זה? או שהוא קרא לי כומר אוונגליסטי? לא החלטתי עדיין אבל יש ממש בופה של סיבות.

RainBird

New member
אתה לא אמור. אתה אמור לקחת לתשומת ליבך ולהודות שבמקום שתיקה רועמת אנשים אומרים את דעתם בכנות.

תמיר302

New member
כנראה שלמרות

חוכמתך האדירה, יש עדיין כמה דברים שאתה לא מתמצא בהם- כמו למשל נימוסים. אם יש לך בעיה אישית איתי, אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית. אני לא רואה למה לכתוב את הדברים בפומבי.

RainBird

New member
נימוסין אני שומר לארוחות ערב מפוארות באחוזות גן בפרובנס. ביום יום אני אומר לאנשים דברים בפנים. אם זה דבר נעים אז זה בסדר לומר אותו בפומבי ואם זה לא אז לא?

RainBird

New member
ששש... בשביל איטליה ופבריציו אני לא צריך נימוסין.

למעלה