גורל ואלים

תמיר302

New member
מז"א קשר

לפאגאניזם? שאלת שאלה כללית על מהות הגורל לא? אז הצגתי עמדה מסוימת לגביה (שאגב מקורה בהוגים פאגאניים).

RainBird

New member
התקופה הרומאית רחוקה מלהיות דוגמא לפאגניזם בין אם הקדום ולבין המודרני. מבחינתי זו תקופה של ריקבון הפאגניזם.

Wing Chan

New member
למה? על איזו תקופה רומאית?

דווקא בזמני האימפריה הרומית הפגאניזם היה במצב טוב. בערך. גם השבטים הגרמאניים מסביב לאימפריה, הגאלים, בריטונים וכ'ו וכ'ו - כול אלו שמרו עד נקודת זמן מסויימת על המנהגים הפגאניים שלהם. גם האימפריה הרומית עצמה האמינה באלים הפגאניים שלה עד שהיא עברה לנצרות וכול זה. נראה לי, כמובן. לא חקרתי יותר מדי את האימפריה הרומית.

RainBird

New member
אני מדבר רק על הרומאים כמובן. סוקרטס הורעל באשמת "השחתת נוער אתונה." בגלל שהוא דיבר על ערכים של טוב וחיוביות לדוגמא. אני מדבר על הפוליטיקה הרקובה של רומא.

Wing Chan

New member
נו אבל

מה קשור הפוליטיקה שהלכה באימפריה הרומית לבין האמונה באלים הרומיים\יוונים? הרי עד שלא נכנסה השפעת הנצרות לתוך האימפריה הם שמרו על כול העיניין הזה, לא? (ושוב אני לא מבין בהיסטוריה רומאית יותר מדי, אני באמת שואל)

Amethyst

New member
תראה

העלית נקודה פילוסופית אמנם מעניינת אבל לא לזה חתרתי. אם זה מה שאתה מאמין בו זה סבבה... אבל אני מדברת על ההקשר של גורל לפאגניזם. ומה שאמרת חסר קשר ובסיס לעניין.

gwizard

New member
זאת שאלה מעניינת

אבל לא נראה לי כי יש תשובה חד משמעית לשאלתך בגלל שפאגאניזם זה כל כך רבגוני ומבוזר. וויקאנים יכולים להחזיק בדעות שונות לחלוטין מנגיד דרואידים. ואיך שהוא לא נראה לי כ אסאטרו והלניזם מחזיקים בדעות דומות בנושא. עדיף שתשאלי את שאלתך בצורה אחרת כגון: האם ישנו קשר בין סממנים פאגאניים לבין שאלת הגורל. ואז על שאלה כזו אני אוכל לענות "כן"

Amethyst

New member
כן אבל

תוכל להרחיב על זה קצת יותר...זה נשמע די מעניין.

למעלה