גורמה דיאטטי (?)

זה הרבה זמן?

אני אוהבת לבשל אותן עד שהן מתרככות קצת, אבל עדיין שומרות על צורה ועל קראנץ' כשנוגסים.

כמה קלוריות במנה

מסקרן אותי אם עשית חישוב קלורי למנה. אין ספק שיש הפחתה משמעותית של קלוריות בהשוואה למתכונים קלאסיים עתירי חמאה ושמן, אבל מסקרן אותי אם הארוחה כולה עומדת בתחום הקלורי המומלץ לאנשים שמעוניינים לרדת במשקל. (אני מניחה שטווח של 500 קלוריות לארוחה במלואה). כיוון שבמשפחתי לא ניתן להגיש שום דבר ששוחה,(חוץ מברווז), לצערי לא אוכל לנסות את מתכון הדג, אבל אשמח לאמץ את רעיון הרוטב לפסטה ואחרים שיבואו.

אני לא מחשבת קלוריות

אבל אני מניחה שאת יכולה לעשות את החישוב בעצמך לפי המרכיבים.

terroir

New member
ולהקל על החישוב:

חישובי הקלוריות (אלו שמופיעים על אריזות המוצרים השונים, ואלו שמופיעים בצדי מתכונים בספרים שונים) מבוססים על השיעורים הבאים: חלבונים: 4 קלוריות לגרם פחמימות: 4 קלוריות לגרם שומנים: 9 קלוריות לגרם וכמובן שהסוד אינו טמון בכמה קלוריות יש במנה, אלא כמה אוכלים ממנה, ועוד יותר מזה: האם כמות הקלוריות הכללית בצריכה התזונתית המתמשכת גבוהה יותר או נמוכה יותר מהצריכה אליה הגוף הורגל. קביעה של "500 קלוריות לארוחה" אינה בהכרח נכונה לכל אדם: תלוי בהרגלי חילוף החומרים של אותו אדם, תלוי במין (גברים או נשים) וכו'. אני מציע אבל שנשאיר את הנושא הזה למומחים בפורום תזונה.

ענת סלע

New member
רק להוסיף לחישובים ש

בגרם אלכוהול יש 7 קלוריות. אבל מי סופר?
.

terroir

New member
טוב לדעת

אבל האלכוהול ביין מתאדה במהלך הבישול, ולכן לדעתי לא צריך לחשב אותו. אני טועה?

bouquet garni

New member
כן ולא

לא הכל מתאדה וזה מאד תלוי בזמן הבישול ובאחוזי האלכוהול. בכל מקרה תמיד נשאר קצת אלכוהול. זה עדיין לא אומר שצריך לחשב אותו

למעלה