גורמה סבזי

niya

New member
עוד סטאר-אפ?

אנחנו פורים היום
האמת? אחלה רעיון לגבי הבי"ס

פרויז1

New member
ג'נאבה אגאיה ניר חאן !

= מר ניר! אצלנו מקובל לתרגם כל מילה פרסית, כדי שהכל יהיו שותפים. ראיתי כבר את הרעיון היפה של עסקים ליופי וקוסמטיקה כוללות מדור לקפה ועוגה. המניעים שציינת מעניינים וחשובים. רק חבל מאוד שאנשי הרישוי - הן בסקטור הפרטי והן בסקטור השלטוני - לא מצאו את המחבר והמאחד לקראת זה. מהנדסי הרישוי הפרטיים עורכים תוכניות לפי ההגיון הבריא והטוב של בעלות העסקים הללו, במנותק מתנאי משרד הבריאות, הגם שהמפקחים נאטמים לפיתוחי הזמן והטכנולוגיה. והאטימות השלטונית מוסיפה אש למדורה ובזה מושלם אובדנו של רעיון חדשני, טוב ומועיל. מה עשו הקוסמטיקאיות החכמות? ובכן ו: טענו שהקפה והעוגה הם כיבוד
, לא למכירה ולא לצרכי רווח כספ
י. אבל, היה בקרבת מקום מיכל
שקלט את המחיר שננקב
בעל פה.

niya

New member
הן כנראה היו

יותר חכמות ממה שציפו מהן להיות...

gamari

New member
אג'איה פרויז חאן

אני מתעסק עם זה ביום יום ואני יודע כמה זה בעייתי. אכן שבירת שיניים... כל החכמה בלפתוח עסק חדש זה לקבל ייעוץ מקצועי ולאו דווקא מהתחום אלא מממישהו שיודע לקרא את הסביבה ולנתח אותה מכל הכוונים (מאקרו ומיקרו) וזה בין היתר משהו שאני עושה. זה נכון שבארץ יש בעיה גדולה עם הרשויות בעניין עירוב שימושים. לדומא " לא יוגש ולא יימכר מזון או מאפה תחת קורת גג בה עוסקים במספרה או בקוסמטיקה". אכן בעייתי ולא קל להתמודד. . לכן כל מקרה לגופו ותמיד ניתן למצא פתרון יצירתי, אפילו 2 עסקים צמודים המשרתים האחד את השני (חנות למטבחים צמודה לחנות למכירת מוצרי חשמל וכו')

פרויז1

New member
הזרתה ג'נאבה אק'איה gamari חאנה עאליו גרָאם!

עכשיו נראה אותך אומר קידומת יותר ארוכה..
לאחרונה קיימת רפרמה בחוק רישוי עסקים שעושה את החוק ליותר דמוקרטית. בעבר שלי,כיניתי פומבית את החוק כ "חוק בולשביקי שנועד להעמיד כל בעל עסק כעבריין פלילי אל מול השלטון המקומי והשלטון המרכזי. כל בעל עסק! אפילו אם זה היה אחד מיקירי יושבי הבמה הזאת או כל במה רלוונטית אחרת שקדמה לבמה זו" ועדיין לא כל הבעיות נפתרו. הגורם האנושי השתפר, אבל יש עוד מקום לשיפור.

niya

New member
נכון

אני חושבת שניצול מקסימלי של שטח, שהופך היום יותר ויותר לדבר יקר המציאות, הוא הכרחי. גם ניצול של חומרים הוא דבר חשוב מאין כמותו, איכות הסביבה - גם איכות של בניה, מגורים, ניהול אורח חיים מסויים ומתן אפשרות לחללים למלא פוטנציאל מקסימלי חייבת להיות בין הראשונות במעלה בסדרי עדיפויות של ימינו.

למעלה