גורמה עדשים..../images/Emo3.gif
שהכנתי הרגע מספרון הודי מאנגליה.. וזה המתכון חביב המחבר.. ..טעים..טעים..טעים... קצת חריף..ואם פוחדים יש להוריד מהצ'ילי הטרי. התבלינים חייבים להיות טריים מאוד. MIMBU MASOOR DAL. עדשים בלימון. 150 מ"ל שומן צמחי. בצל גדול קצוץ דק. 2 מקלות קינמון. 500 גרם עדשים אדומים. 1/2 כפית זנגוויל טרי קצוץ. 600 מ"ל מרק ירקות. 600 מ"ל מים חמים. 1/2 כפית אבקת צ'ילי. 1/2 לימון. שן שום קצוצה. 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ. 2 עלי דפנה. 15 גרם כוסברה טרייה קצוצה. מלח. במחבת גדולה ועמוקה בחום בינוני נמוך, מחממים: 75 מ"ל מהשמן. מטגנים 3/4 מהבצל החתוך 5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את מקלות הקינמון, הזנגביל, ואת העדשים, ומבשלים עשר דקות נוספות אגב עירבוב. מוסיפים את המרק, המים ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. להשאיר במצב רתיחה 10 דקות. לסחוט חצי לימון למחבת, ולהוסיף את הקליפה. לבשל 50 דקות נוספות, לערבב מדי פעם. להוציא את קליפת הלימון. בינתיים לקצוץ את הבצל שנותר,ולחמם את השמן שנותר במחכת קטנה. לטגן בצל, שום, צ'ילי ועלי דפנה לכעשר דקות, עד שהבצל משחים. להוסיף את התערובת הזו, כולל השמן אל העדשים המבושלים. לקשט בכוסברה קצוצה ולהגיש חם. באנגליה, במסעדות ההודיות,נוטים להכין מאכלי מחית... בפעם הבאה: מעדן תרד עם עלי קרי ותפוחי אדמה..
שהכנתי הרגע מספרון הודי מאנגליה.. וזה המתכון חביב המחבר.. ..טעים..טעים..טעים... קצת חריף..ואם פוחדים יש להוריד מהצ'ילי הטרי. התבלינים חייבים להיות טריים מאוד. MIMBU MASOOR DAL. עדשים בלימון. 150 מ"ל שומן צמחי. בצל גדול קצוץ דק. 2 מקלות קינמון. 500 גרם עדשים אדומים. 1/2 כפית זנגוויל טרי קצוץ. 600 מ"ל מרק ירקות. 600 מ"ל מים חמים. 1/2 כפית אבקת צ'ילי. 1/2 לימון. שן שום קצוצה. 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ. 2 עלי דפנה. 15 גרם כוסברה טרייה קצוצה. מלח. במחבת גדולה ועמוקה בחום בינוני נמוך, מחממים: 75 מ"ל מהשמן. מטגנים 3/4 מהבצל החתוך 5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את מקלות הקינמון, הזנגביל, ואת העדשים, ומבשלים עשר דקות נוספות אגב עירבוב. מוסיפים את המרק, המים ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. להשאיר במצב רתיחה 10 דקות. לסחוט חצי לימון למחבת, ולהוסיף את הקליפה. לבשל 50 דקות נוספות, לערבב מדי פעם. להוציא את קליפת הלימון. בינתיים לקצוץ את הבצל שנותר,ולחמם את השמן שנותר במחכת קטנה. לטגן בצל, שום, צ'ילי ועלי דפנה לכעשר דקות, עד שהבצל משחים. להוסיף את התערובת הזו, כולל השמן אל העדשים המבושלים. לקשט בכוסברה קצוצה ולהגיש חם. באנגליה, במסעדות ההודיות,נוטים להכין מאכלי מחית... בפעם הבאה: מעדן תרד עם עלי קרי ותפוחי אדמה..