ג'ורנל קלאב - "הבנים לכדורגל הבנות לפח הזבל"

Springy

New member
על ספורט, פערים וחינוך

תודה על הנושא המרתק שהבאת!

החזרת אותי אחורה לילדות ולגיל ההתבגרות. מצד אחד, עסקתי במחול באופן אינטנסיבי מגיל צעיר ועד הגיוס לצבא, כך שהייתי בדיוק בספקטרום הנשי הקלאסי. עמידה מול מראה בבגד גוף שעות על גבי שעות מדי יום וכל המשתמע מכך. אני דחפתי את עצמי לשם בגיל 4, אני מניחה שהטריגר היה חברות בגן שלמדו בלט. מעולם לא כיוונו אותי לתחום נשי פחות וקשה לי לדמיין את עצמי מצליחה בתחום אחר. אבל אולי זו טעות בחשיבה שלי.
מאידך, מגיל צעיר מאוד הפריעה לי ההפרדה בין בנים ובנות, וביסודי התחלתי לרוץ עם הבנים בשיעורי הספורט (וייאמר לזכותו של המורה לספורט ז"ל שהסביר לי שיש הבדלים פיזיולוגיים - שהוא גם אפשר לי לנסות ועודד אותי מאוד על כך). אחר כך שיעורי הספורט כבר הופרדו, אבל זכורות לי תחרויות כפיפות בטן עם הבנים בתיכון

באמת מעניין לחשוב מה היה קורה לו מישהו היה מכוון אותי לאומנויות לחימה או ענף אחר פחות נשי. על מה שקורה בענפים הנשיים שכל כך מחוברים למראה החיצוני יש לי בטן מלאה (pun intended) ועד היום אני נכנסת ללחץ כשנדמה לי שאני יורדת במשקל.

מה שהבאת כמחנכת, אינדיאנית, יחד עם הרפרנס של יערה לילדי הגן שלחו אותי להרבה חשיבה על דור העתיד, כאשת מקצוע שמעניינה לקדם השתתפות של ילדים ומשפחות בעיסוקי פנאי משמעותיים, ומבחינתי ספורט הוא אחד ההכרחיים שבהם בעולמנו.

אני עובדת בין השאר בגן ילדים בחינוך המיוחד. והבוקר הגננת הזמינה אותי לחשוב איתה איך לדון עם הילדים בנושא הבריאות. היא חשבה על תזונה, אבל אני מיד הוספתי "פעילות גופנית!" ועכשיו יש לי יופי של מחשבות על חינוך לספורט והבדלי מגדר. יהיה מעניין.

אז אני כבר מיישמת, וגם כבר מתחילה לחשוב לאן אני לוקחת את הג'ורנל קלאב מכאן בחודש הבא
.
תודה אינדיאנית, ולכולכן!

כן, ועם האוכל באים הטרולים...

אם אתן רואות עוד הודעות בשפה בוטה - אנא סמסו לי מיידית (054 ואז 5424323)

מילות סיכום

סימון דה בובואר אמרה את הציטוט שכבר הובא כאן : "אישה לא נולדת אישה, אלא נעשית אישה."

אך גם : "זו לא נחיתותן של הנשים שגרמה לחוסר החשיבות שלהן בהיסטוריה. זה חוסר החשיבות ההיסטורית שלהן שחרץ את דינן כנחותות."

מיכל שלו בספרה 100 חורפים כתבה : " לנשים יש שכל בדיוק כמו לגברים, אלא שאצל רבות מהן הוא התנוון במשך הדורות. וכי מה הפלא? שים גוזל רך בכלוב והחזק אותו שם כל חייו, ואז תנסה לשחררו בערוב ימיו. האם יעוף? ודאי שלא. הרי אינו יודע מהו חופש, ומה יש לעשות בו. קרוב לוודאי שלבסוף יוותר ויעדיף לשוב לכלוב. לנשים כלובים רבים ואדונים רבים. איך תלמדנה לפרוש כנפיים ולעוף?"

Let's make a change

תודה רבה לכולן עד הדיון.
להתראות בחודש הבא.

מי מתנדבת ל 1.4 ?

ayeletfs

New member
פעם שניה שאני מפספסת

אפשר לבקש הארכה?
כלומר שהנושא יהיה על השולחן יותר מיומיים?
אני לא תמיד מצליחה להיכנס לפורום בזמן
מנסה לכבד את החוקים ומאחר וכבר סגרת את הנושא...
אשמח אם בפעם הבאה נוכל להקדיש כמה ימים
תודה,
אילת

למעלה