ג'ורנל קלאב - מבט מגדרי על תקצוב הספורט בישרא

tamark4

New member
שוויון הזדמנויות

ברמה הבסיסית, שמאפשרים לנשים להתאמן ולהתחרות. שיש מסגרות לנשים, נפרדות ומעורבות.
זו תמיד רק ההתחלה ומכאן מתקדמים.

הזדמנות

אפשר לתת, אך אי אפשר להכריח לקחת.
אני מסכימה עם יעל שאין באמת שוויון הזדמנויות כי יש מקומות ומגזרים שמקבלים פחות.
עם זאת ישנן הרבה דוגמאות למצבים שבהם יש לכאורה הזדמנויות שוות אך אין יותר מידי קופצות עליהם. החל מקורס טייס וכלה בישיבה בדירקטוריונים.
המדינה צריכה לתת שוויון הזדמנויות. האם זה יוביל לייצוג או השתתפות שווה של גברים ונשים- זה לא בטוח.
ואם נחזור לנושא החינוך- נושאים של דימוי גוף ותכונות מגדריות מושפעים מדמויות ידועות ומפורסמות, וספורטאיות יכולות לחולל שינוי בתפיסות האלה בעולם שניזון מדוגמנית וכוכבות ריאליטי. נשים כמו שחר פאר או יעל ארד או אסתר רוט שחמורוב צריכות להיות מודל לחיקוי לא פחות מבר רפאלי.

טוב, אני כבר לא זוכרת את הפרטים

אבל שמעתי באיזה כנס שנתנו דוגמה למשל על כדורסל לילדות/נערות - שמשלב כלשהו לא תמיד יש להן מסגרת להתאמן בה בכלל. פשוט אין קבוצה ואז - להתאמן עם הבנים הן לא יכולות, אז הן צריכות סופר-להתאמץ. זה לא שוויון הזדמנויות!
גם כשבשיעורי ספורט הבנות לא עושות באמת ספורט (והבנים לא באמת עושים ריקוד...) זה לא שוויון הזדמנויות.

מה שמחזיר אותנו אל "הביצה והתרנגולת"

כדי שתהיה מסגרת צריך מספיק משתתפות, וכדי שיהיו יותר משתתפות- צריך מסגרת. כדי שתהיה מסגרת- צריך מימון. מה שמחזיר אותנו לקריטריונים במאמר של תום . צריך גם דוגמאות להצלחה ומודלים לחיקוי.
מסתבר שאפילו בארה"ב זה לא תמיד פשוט . הנה מאמר דעה על הקשיים של הליגה המקצוענית בכדורגל נשים האמריקאית, ששני נסיונות לקיימה נכשלו בעבר, ושימי לב לשאלה בסוף :
Do enough Americans care about women's soccer to sell tickets?
לגבי שיעורי הספורט- מסכימה איתך לחלוטין!

מילות סיכום

פרנק הרברט כתב: "העיקר הראשון של הגוואצ'ין: כל היצורים התבוניים נולדו לא-שווים. החברה המוצלחת ביותר מספקת לכל אחד הזדמנות שווה לצוף ברמתו הוא".

וגם : "הבירוקרטיה הורסת את היוזמה. אין שנוא על הבירוקרט יותר מן החידוש, ובייחוד אותו חידוש שתוצאותיו משופרות מתוצאותיהן של השיגרות הנושנות. השיפורים מוקיעים תמיד את העומדים בראש הסולם כשלומיאלים, ומי ישמח להיראות כשלומיאל?"

ועל זה אמר גם אלברט איינשטיין : "לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שהשתמשנו בה כשיצרנו אותן."

susieada

New member
תודה תום! הבאת נושא מענין מאוד...

מחשבות, ידע, דיון מעמיק.

בדיון הזה יצא לי להיות קוראת סמויה.

למעלה