ג'ורנל קלאב ספטמבר - קצת אחר

ג'ורנל קלאב ספטמבר - קצת אחר

אני לא אקשר פה לכתבה המקורית, כי אני לא רוצה לתת עוד פרסום לאתר שפרסם אותה. אני מאמינה שרבות מכן כבר ראו קישורים אליה. הכותרת היא: "למה כדאי לך לצאת עם רוכב אופניים?" ובתוך הכתבה שלל אנקדוטות מחקריות לגבי כך שאנשים שרוכבים לעבודה מרגישים טוב יותר עם עצמם, מנקים את הראש, מרגישים שהשתפרה להם הזוגיות ועוד ועוד.
וכתבות כאלה פשוט מכניסות אותי לדיכאון.
כי אין רוכבות אופניים, ברור. הרי לא כתוב "למה כדאי לצאת עם רוכבת אופניים?" או "רכיבה על אופניים - המפתח לשיפור הזוגיות", או כל כותרת מטופשת אחרת (כי מדובר לא ממש במחקר אלא יותר בסקר, על איך רוכבים "מרגישים" ומה "דעתם". אף אחד לא שאל את בני/בנות הזוג שלהם האם השתפרה הזוגיות). אבל הכותבים לא היו מעלים את זה על דעתם.
אז מה דעתכן? נשים עושות ספורט הן עדיין "קוריוז" או שמצבנו בסך הכל משתפר?

נו... שוין (כמו שאומרים בפולניה)

סתם כתבה מטופשת מכלילה וסקסיסטית.
נשים עושות ספורט אינן קוריוז אך האפשרות והזכות לעשות ספורט אינה נחלת כל הנשים בעולם, כמו גם הזכות לבחור את בן הזוג שלהן (רוכב על אופניים או לא...)

אני אסביר מה מפריע לי

שהכותבים ניסו לכתוב כתבה מטופשת ומכלילה. הם ממש לא ניסו לכתוב כתבה סקסיסטית, זה בא להם טבעי.

גברת ע

New member
אני חושבת שלמרות ההתקדמות

במעמד של האישה, בכל התחומים ובספורט, עדין יש איזשהו 'מידור' או כמו שכתבת 'קוריוז' לגבי נשים בספורט.
&nbsp
אני יכולה לראות את זה לפעמים בחדרי כושר באזור של המשקולות החופשיות ואת המבטים שאני מקבלת כשאני מגיעה לשם מכל הגברברים המגודלים, מבטים שאומרים 'מה הילדונת הזאת עושה באזור של המבוגרים.... שלא תשבור ציפורן...'
אז קודם כל הציפורנים שלי גם ככה קצרות ושבורות רוב הזמן

ודבר שני הרבה פעמים נוצר מצב שפתאום אני עושה תרגיל מסויים שהם לא יכולים בכלל להבין איך עושים אותו או עם משקל כבד יותר ממה שהם יכולים.
אני חושבת שסיפרתי פה שכבר היה לי מקרה שהלכתי באחד הימים לאזור המשקולות של החד"כ והכנתי את הציוד לתרגיל שנקרא דדליפט, הכנתי בר עם פלטות כדי לשים, צד אחד של הבר הצלחתי לשים את הפלטות בלי בעיה ובצד השני קצת הסתבכתי (אני וקורדינציה ומוטוריקה עדינה לא תמיד הולכים יד ביד
) תוך כדי שאני נלחמת עם הפלטות הגיע בחור חביב, חייכן, ואמר בואי אני אעזור לך ותוך כדי שהוא תופס את המוט הוא הוציא את כל הפלטות שכן שמתי כבר וכששאלתי למה הוא הוריד שאני מנסה לשים את הפלטות הוא דפק בי מבט מוזר ופשוט הלך.
&nbsp
אנשים סקסיסטים וטיפשיים תמיד יהיו ואני חושבת שאין לנו הרבה מה לעשות בנושא, זה מרגיש לי כמו להלחם בתחנות רוח ורואים את זה בכתבות השונות כמו הכתבה שהעלית וכמו הכתבה שהעלו בווינט על כמה קרוספיט וקטלבלס זה לא טוב לנשים ועוד כל מיני כתבות מגמתיות כאלו ואחרות.
אנחנו פשוט צריכות להמשיך ולעשות את מה שאנחנו רוצות ויכולות (הכל!).

למה גבר בחוג בלט או סריגה

זה קוריוז ואישה העוסקת בפעליות שהרוב המוחלט בה גברים אינה כזאת?
אני חושבת שנשים העוסקות בספורט באופן כללי אינן קוריוז אך בתחומים מסויימים הן בהחלט יכולות להיות חריגות.
למה יש תחומים שונים המקובלים לנשים ולגברים זו כבר שאלה אחרת לגמרי .
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=2jYa_rJyG18[/URL]

גברת ע

New member
אני לא חושבת שגבר שעוסק במשהו שמעניין אותו

זה קוריוז גם אם מדובר בפעילות של בנות.
אגב הרמת משקולות וקרוספיט וכל התחום הזה יש בו הרבה בנות גם בארץ ובמיוחד בחו"ל

melon

New member
ולמה בכלל נוצר הצורך

והביקוש לחדרי כושר ל"נשים בלבד" ?.
זה לא אמור לשנות אבל עובדה שכן. בגלל המבטים והאמירות והתחושות שתיארת.

גברת ע

New member
אני אישית לא חושבת שצריך לעשות את ההפרדה

אלא אם כן מדובר מטעמים של אמונה/דת.
לצורך העיניין חדר כושר שמיועד לנשים בלבד למשל סטודיו C (ואני מתנצלת מראש אין לי שום דבר אישי נגד), מותאם לדברים שהגדירו כנשיים ולנשים כגון שיעורי חיטוב, זומבה וכו'.
אין לי חלילה שום דבר נגד אף אחד מהשיעורים האלו, אבל השורה התחתונה היא שבחדרי כושר האלו במקום לתת לי מקום שאני אוכל לעשות כל מה שאני רוצה בלי תגובות ומבטים כמו שתיארתי, גם הם בעצם ממדרים ועוזרים עוד יותר ל'קוריוז' של נשים בספורט.

אם ככה, ראוי שיהיה חדר כושר לנשים

אבל עם משקולות וכו', שתוכלי לעשות מה שאת רוצה בלי מבטים

גברת ע

New member
אני לא יודעת אם אני מסכימה עם זה כלכך

אני אישית לא נפגעתי ממה שקרה אלא אפילו השתעשעתי מזה שכלכך התקדמנו, כביכול ועדין זה המבטים והתגובות שמקבלים.
&nbsp

melon

New member
או ,שאלה מצויינת ! תכירו בבקשה את מונה דיויס

ואני מציגה אותה בפניכן רק כי אתן לא גרות בצפון אמריקה.
אחרת כבר הייתן שומעות ומכירות. כי הגברת הצעירה הזאת היא באמת באמת שיחת היום.

Why Can’t Girls Play Baseball?
[URL]http://time.com/3144240/mone-davis-girls-baseball/[/URL]

ובגרסא העברית -
[URL]http://www.haaretz.co.il/sport/other/.premium-1.2414141[/URL]

תקציר :

דייויס היא הבת היחידה שמשחקת בטאניי דרגונס, קבוצת הבייסבול מבריסטול, פניסלווניה, שלקחה חלק ב"ליטל ליג", תחרות הבייסבול הבינלאומית שמאגדת מדי שנה את טובי בני גילה בעולם. 17 בנות שיחקו במסגרת זו מאז הושקה ב-1947, אך ביום שישי שעבר התעלתה דייויס על כולן, וגם על כולם.

למשך 6 אינינגים, ובשידור טלוויזיה ארצי, הרשתה דייויס שתי חבטות בלבד לקבוצה היריבה מטנסי בדרך לניצחון 0-4, והפכה לילדה הראשונה שרושמת ניצחון בשלביו האחרונים של המפעל.

"למה את לא משחקת בענפים שיותר מתאימים לבנות?", שאל אותה השבוע מראיין של רשת FOX, "אני משחקת גם כדורגל", הפתיעה אותו, "אבל אני לא מחשיבה אותו לענף המועדף עלי".

היא יודעת שבכל הקשור לבייסבול, הדלת שנפתחה עבורה בשבועות האחרונים תיסגר במהרה. כשהיא רק בת 13, הקריירה שלה יותר קרובה לסיומה מאשר לתחילתה;
בשנת 2013, 1,259 בנות בלבד שיחקו בייסבול במסגרת התיכון, לעומת 474,791 בנים. הבנות משחקות סופטבול - גרסה מרוככת יותר של המשחק, הכוללת סגנון הגשה שונה וכדור גדול יותר - ובכל המדינה אין אף קבוצת בייסבול המיועדת לבנות בלבד.

האם יכולה דיויס להפוך לאישה הראשונה שתשחק ב-MLB? אחרי הכל, מציינים החולמים, הגשה היא לא רק עניין של כוח טהור, אלא גם מלאכת מחשבת המערבת משתנים כמו טכניקה ומחשבה.

וואו, איזה פער!

היא תוכל לשחק בכלל בתור מקצוענית? יש ליגות לנשים? או שאפשר לשחק מעורב?

melon

New member
התשובה היא

לא
לא
ולא.
בייסבול הוא ספורט גברי (למה בעצם?).
לדעתי לא יתנו לזה לקרות והיא תשאר קרויוז. סיפור לנכדים.

גברת ע

New member
לגמרי!

בקבוצת הבייסבול האהובה עלי היה שחקן שבקושי הצליח לרוץ (לאט) חצי סיבוב, שלא לדבר על שלם, הוא לא היה בכושר ולא הייתה לו סיבולת בכלל. יש אנשים שקראו לו PIANO MAN כי הוא רץ כאילו הוא סוחב פסנתר על הגב.
&nbsp
גם השאלה של הכתב עצמו מעצבנת למה את לא משחקת ספורט של בנות? יש כזה דבר? מי קבע את החלוקה המגוחכת הזאת?

כמה תגובות והרהורים

זה מובן לי למה בפורום "נשים בספורט" העניין המגדרי מובא בכל פעם לדיון ולמה נלוות לו אמוציות רבות. פחות מובן לי למה מתעקשים על שוויון בכל דבר ועניין.
אני תופסת את עצמי כדי עצמאית ודי פמיניסטית ובכל זאת יש לי טריטוריות "נשיות" שבכלל לא הייתי רוצה שייגעו לי בהן.
גם לי נח יותר להתאמן בחברת נשים וייתכן שהייתי בוחרת ללכת לחדר כושר לנשים בלבד רק בגללי. אני שמחה שיש לנשים את האפשרות לבחור ואני בכלל לא מדברת על המגזר הדתי שאפשר לאהוב אותו או לא אבל בשורה התחתונה נשים דתיות לא יתאמנו כלל במסגרות מעורבות, אז אני אישית שמחה שיש להן מסגרות נפרדות.
אני לא יודעת למה בייסבול זו טריטוריה גברית אבל מי אמר שנשים חייבות לשחק בייסבול? אני מניחה שאם היה ביקוש רב הייתה ליגה לנשים בדיוק כפי שיש בארה"ב ליגה בכדורגל (וקראתי כמה מאמרים למה הליגה הזו לא מביאה מספיק קהל ומספיק סיקור אבל זה לדיון אחר). אם אותה ילדה תהווה דוגמא לאחרות, ואחרות יבואו בעיקבותיה אז יהיה שינוי. אם האחרות "לא יבוא להן על בייסבול" היא תישאר קוריוז.
אם נחזור לדיון המעניין בעיקבות המאמר שהביאה תם שנגע לחלוקת משאבים כספיים הרי שחלק ניכר מהבעיות מתחיל שם.
די נמאס לי מהטון של "אכלו לי שתו לי". כפי שכתבתי בתגובה הראשונה שלי ישנם לא מעט מקומות בעולם שבהן נשים באמת מופלות לרעה, מדוכאות ומקופחות ואז ספורט הינו בוודאי דאגתן האחרונה. אנחנו (תודה לאל) חיות בעולם חופשי ויש לנו בחירה לעשות מה שאנחנו רוצות גם אם זה כולל כמה מבטים והיערות. אז מה ?
אם לחזור רגע למאמר המטופש של תחילת הדיון , בעיני הבעיה הכי קשה בו זה שהוא יוצא מנקודת הנחה שנשים חייבות "לתפוס" איזה גבר והוא באופן מטאפורי או לא, עולה על האופניים ובורח בעוד שכל המחקרים מראים שגברים מרוויחים מנישואין הרבה יותר מנשים, שהם לרוב לא עוזבים אם לא מחכה להם מישהיא אחרת ושרוב מי שיוזמות גירושין אלו הנשים.
אני לא חושבת שיש שוויון מלא. אני לא בטוחה שצריך להיות.
אני לא חושבת שאי פעם יהיה או שצריך להיות מספר שווה של גברים ונשים בתחרויות "איש ברזל", אבל מבט חטוף במספרים ההולכים ועולים של נשים העוסקות בספורט באופן כללי מעיד על זה שנשים בספורט ממש אינן קוריוז.

לי בא לראות כדורגל

בדיוק כמו שלבעלי בא לראות איתי החלקה אומנותית על הקרח.
ולעומת זאת שנינו מכורים לטור דה פראנס.
אני מאד מסכימה שנשים צריכות להיות צרכניות ספורט יותר משמעותיות אבל אולי מה שיקרה זה שיסוקרו ענפי ספורט אחרים...
המאמר מנסה להכניס אותי בכח כמעט למקום שלא מתאים לי (גברי או לא. גם כדורגל נשים לא מעניין אותי).
אולי במקום לעניין נשים בספורט "גברי" צריך למצוא את ענף הספורט שיסחוף את הנשים כצרכניות?
וגם המאמר הזה נופל לקלישאות כמו שנשים בטוח יתעניינו באופנת הכדורגל ובקוביות בבטן של השחקנים. נכון. כל הגברים עיוורים...

ברור שנשים לא חייבות לשחק בייסבול

אבל ילדה שרוצה לשחק בייסבול צריכה לקבל את ההזדמנות השווה לעשות זאת.

זה אמירות שהן פוליטיקלי קורקט

אבל תמיד יש שיקולי כדאיות. מישהו צריך שזה יהיה לו מספיק חשוב וגם מספיק כדאי.
לא כל אפשרות צריכה להינתן על בסיס אינדיבידואל אחד.
לפעמים אדם (גבר או אישה) עושה משהו שעשוי להיות פריצת דרך ובכל זאת זה נשאר בגדר אפיזודה חד פעמית.

למעלה