גזר דין שקיבלתי על עבירת מהירות

מושמוש18

New member
גזר דין שקיבלתי על עבירת מהירות

שלום לכולם, לפני כחצי שנה ביצעתי עבירת מהירות (140 במקום 90) ונתפסתי על ידי שוטר עם ממל"ז. קיבלתי במקום פסילה מנהלית לתקופה של חודש ובנוסף נקבע לי משפט, שהתקיים לפני כחודש, ב-14 בנובמבר. לא הגעתי למשפט משום שאני חייל וזה היה בעייתי מבחינת יציאות, ולא חשבתי שיש משהו שאני יכול לומר שיקל על העונש, אז כעבור מספר ימים פשוט קיבלתי הביתה את גזר הדין בדואר. יש לי מספר שאלות לגבי מה שכתוב שם. (1) אחד העונשים הוא, ואני מצטט: "פסילה מלהחזיק רשיון נהיגה למשך 1 חודשים מתארים 14/11/2007 בניכוי פסילה מנהלית לתקופה של 1 חודשים הנך נדרש להמציא רשיונך מיידית לבית המשפט." משהו כאן לא ברור לי - האם הכוונה שקיבלתי שלילה לתקופה של חודשיים וניכו לי ממנה חודש, או שקיבלתי שלילה לחודש ואני למעשה כבר ביצעתי אותה, וסתם שלחתי את הרשיון לבית המשפט? (2) קיבלתי גם פסילה על תנאי של חודשיים למשך תקופה של שנתיים. לא מפורט בגזר הדין מהו התנאי, כלומר מתי תופעל הפסילה הזאת. יש דרך לגלות זאת? האם אני חייב לעמוד בפני שופט על מנת שהפסילה תופעל, כלומר עבירות של ברירת קנס בוודאות לא יפעילו אותה? (3) בהערות רשום, ושוב אני מצטט: "* מיום שנודע לך על פסילת רשיון נהיגה אסור לך לנהוג. * אם נפסלת מלהחזיק ברשיון הנהיגה, התקופה עד להמצאת הרשיון לבית המשפט לא תובא בחשבון לענין חישוב תקופת הפסילה." האם שני הסעיפים האלו אינם סותרים זה את זה? למשל אם לקח לי שבועיים לשלוח את הרשיון לבית המשפט, אחרי שכבר נודע לי על הפסילה... (4) למיטב הבנתי, העבירה שביצעתי אמורה "לזכות" אותי ב-10 נקודות חובה. אך בגזר הדין לא נכתב דבר וחצי דבר בנושא זה. מה זה אומר? תודה מראש, מושמוש

be_roo

New member
1. עד כמה שהבנתי מגיע מדובר בפסילה של חודש

מעבר לפסילה המהלתית שכבר בוצעה. 2. את התנאי מפעיל שופט לפי שיקולו, לפיכך ברירות קנס לא מפעילות אותו. 3. זה לא סותר. הכוונה היא שהפסילה היא למשך חודש, מרגע שתפקיד את הרשיון במזכירות בית המשפט. 4. הנקודות ירשמו, הן פשוט לא חלק מהענישה של הרשות השופטת, אלא "מתנה" ממשרד הרישוי.

למעלה