ג'חנון וקובנה - עזרה ממי שיודעת

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Bmaya

New member
ג'חנון וקובנה - עזרה ממי שיודעת

הזמנתי חברים לארוחת שבת תימנית. חשבתי להכין מרק תימני, חילבה וקובנה, וכמובן ג'חנון. הבעיה שבפעם האחרונה שעשיתי קובנה, זה היה לפני שנתיים, שלא לדבר על ג'חנון... צריכה מתכון מנצח, למי שיש. ולגבי החילבה, אם מישהי יודעת איך עושים חילבה ירוקה. תודה

Bmaya

New member
כשגרים בישראל אפשר ../images/Emo13.gif

אני גרה במוסקבה. הדבר היחיד הישראלי שאפשר למצא כאן (וגם לא קל) זה חומוס.

למה את חושבת ככה?

במוסקבה יש בסביבות 10 מליון תושבים (יותר מבכל ישראל). ככה שממש לא מן הנמנע שהיא אחת מהם..

שושי 13

New member
בחיי שלא ידעתי וקשה לי גם עכשיו

להאמין שיש שם כל-כך הרבה יהודים. חשבתי שנורא קשה לחיות שם, אולי כיום כבר לא.

יש שם בסביבות מליון יהודים..

יש כמה גירסאות.. יש כאלה שאומרים שבסביבות 700 אלף, ויש כאלה שאומרים שבסביבות 2 מליון (וצריך גם לזכור שיש לא מעט מעורבים, שגם נחשבים ליהודים). ותלוי למי, אני בטוח שהאוליגרכים (ואנשי עסקים, דוקטורים, עורכי דין, וכו') חיים טובים. כמו שאצלינו בישראל יש את צפון תל אביב, סביון, כפר שמריהו, ועוד.. ויש מקומות כמו ירוחם, שדרות, נתיבות (נו אני מניח שהבנת לאן אני חותר), שההבדל בניהם הוא תהומי.. כנ"ל גם שם.. ערים כמו מוסקבה וסנט פטרסבורג האירופאיות מאוד מיוחסות, ומוזרמים לשם גם הרבה מאוד כספים מהממשלה. לעומתם יש הכפרים והעיירות שבפריפריה שבאסיה (חלקם נמצאים ליד סין, חלקם לא רחוק מאלסקה.. וד"א הרבה מהם מלוכסני עיניים), והאזורים האלה מאוד מאוד מוזנחים.. והתוצאה (איכות חיים, כלכלה, פרנסה, ביטחון-פנים) בהתאם. מקווה ששפכתי קצת אור בנושא...

Bmaya

New member
יש פה 30 אלף ישראלים

לגבי כמה יהודים, אני לא יודעת.

אני מתכוון יהודים מקוריים, כאלה

שחיים שם כבר כמה מאות שנים (לפחות), ולא לישראלים היורדים. ואם כבר העלת את הנושא.. מתוך הישראלים היורדים שיש שם, האם כולם יוצאי חבר המדינות שפשוט החליטו "לחזור הביתה" או שיש שם גם ישראלים שאין להם קשר לרוסיה ושסתם החליטו להגר לשם?

Bmaya

New member
רובם הגדול, למעשה כל מי שאני מכירה

הם יוצאי חבר המדינות שבחרו לחזור, חלקם לתמיד, חלקם לכמה שנים. יש בין עובדי השגרירות כמה בודדים ללא שורשים רוסיים. אני לא חושבת שישראלי יחליט להגר דווקא לכאן. מה יש לו לעשות כאן?

לא יודע.. האם המצב שם באמת עד כדי

כך גרוע? ולמה את החלטת להגר לשם? למה לא נשארת לגור עם בעלך בארץ? או לחלופין, למה לא הגרתם למדינה מערבית אחרת (מערב אירופה/ארהב/קנדה/אוסטרליה, וכו..)

שושי 13

New member
הסקרנות הרגה את החתול אומרים ../images/Emo8.gif

וגם אני רוצה לדעת את כל אלה ועוד ועוד. מאיה תחזור ותספר לנו, אני מקווה. בעיני זה ממש מעניין.

אבל אנחנו לא חתולים.. (?) ../images/Emo8.gif ../images/Emo13.gif

וגם אני מקווה.. אומנם זה לא בדיוק הנושא של הפורום, אבל היא כבר פתחה את הנושא, אז אני קצת נסחפתי..

Bmaya

New member
כן, רצינית מאוד. גרה כאן כמעט שנתיי

ראית פעם תימניה מדברת רוסית

Bmaya

New member
עברתי מבחן ממשלתי ברמה 3

מתוך 6 רמות. רמה ראשונה היא ידע בסיסי, רמה אחרונה זהה לשפת אם. עדיין יש לי בעיה עם הפדייג'ים ולפעמים אני מתבלבלת בין רדיטלני לדאטלני.

שושי 13

New member
האמת שלא, אבל מעניין אותי מאד מאיה

מה הביא אותך לעבור לרוסיה, כמובן רק אם אפשר לדעת. זה מסקרן אותי. איך זה לחיות שם ובמה את עוסקת שם? בטח עכשיו נורא קר שם לא? בבקשה ספרי קצת זה נשמע לי ממש מעניין. ככה נלמד לאט לאט על כל אחד כאן - זה אחלה. יא לובלו טיביה - את זה את בטח מבינה

למעלה