ג'חנון וקובנה - עזרה ממי שיודעת

  • פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Bmaya

New member
אין בעיה ../images/Emo13.gif

אתחיל מזה שבעלי רוסי וזה מה שהביא אותנו לכאן. אני לא עובדת כאן אבל אני לומדת 5 ימים בשבוע את השפה הרוסית. דרך אגב, השפה הרוסית מאוד מעניינת, במיוחד הדיקדוק וקשה מאוד. יש לי 3 ילדים, שתיים מנישואים קודמים והיום הן מדברות רוסית אפילו ללא מבטא עד כדי שזה מצחיק נורא לשמוע אותן. רוסיה מקום גדול אז אני אדבר רק על מוסקבה. יש פה 10 מיליון תושבים, אין חוקים והמקום הזה כמו סדום ועמורה. נהג עושה עבירת תנועה? 3 דולר לשוטר והוא יכול להמשיך... צריך לחכות הרבה זמן למשהו? כמה דולרים לאחראי ולא מחכים... כולם לוקחים שוחד וזה פשוט מגעיל! מוסקבה יפה והטבע כאן שולט חזק, הכל מוקף יערות ועצים והגנים כל כך מטופחים. הם מטפחים מאוד את הסביבה ובעיקר גני שעשועים לילדים- שיש המון. מזג האויר השנה "טוב", רק מינוס 5. שנה שעברה היה מינוס 30! אבל הקיץ כאן יפה, 30 מעלות. טוב, זה ממש בקצרה כי אני חייבת לזוז... אם תרצי אמשיך אח"כ.
 

שושי 13

New member
תודה, תודה מאיה על המידע המעניין

הילדים שלך מתאקלמים שם טוב? לא מתגעגעים לארץ? או שאת מגיעה כל שנה לביקור? נשמע מאד מעניין שם במוסקבה, אבל אני שומעת גם הרבה דברים לא נעימים, כמו מאפיה וכאלה, האם זה נכון שהפשע התעצם עם השינויים שם?
 

Bmaya

New member
פשע ומאפיה..

את יודעת מה מעניין? התפיסה של הישראלים לגבי רוסים ורוסיה בכלל. אני יכולה לומר לך שהייתי בהלם בפעם הראשונה שבאתי לכאן (וביקרתי כאן 5 פעמים לפני שעברנו) הידע שיש לנו, כישראלים, על רוסיה ורוסים, ניזון בעיקר מסטיגמות חברתיות. ושוב אני נאלצת להפסיק
הילדים בחופשת חורף, בבית... אני אמשיך אח"כ.
 
מעניין מאוד.. ../images/Emo45.gif

אני אודה לך אם תוכלי לספר עוד.. בזמנך הפנוי כמובן..
 
אז ככה...

הפעם האחרונה שעשיתי קובנה היתה לפני מיליון שנה בערך , אז דיף שאני אשתוק.. אבל הג'חנון - קילו קמח , 3 כפות סוכר כף דבש , כף מלח 3 כוסות מים (בערך..) לושי וקרצי את הבצק ל10-12 עיגולים שווים הכניסי אותו למקרר שינוח בערך שעה (אלא אם כן לא חם , ואז עדיף שינוח בחוץ..) פתחי כל עיגול - על שטח רחב. שלא יהיה עבה , אבל גם לא דק כמו נייר. מרחי מרגרינה (מרגרינה אחת אמורה להספיק לך ל9 חתיכות בערך..) קפלי את השוליים הארוכים אל מרכז הפריסה , ו...גלגלי לשובע :)
 

שושי 13

New member
אהלן מאיה ושלום רב לכולם

ג'חנון אף פעם לא עשיתי ושמעתי שגם לא קל לעשות ג'חנון אסלי טוב. קובנה אני יודעת ועדיין עושה מידי פעם, כאשר מתגעגעת לימים של אמא, לימים של הבית. הנה לך מרשם לקובנה - ויוצא אחלה החומרים: 1 קילו קמח 3 ביצים 1 כף מלח 1/2 כוס סוכר (אפשר יותר אם רוצים אותה יותר מתוקה) 50 גרם שמרים להמיס בכוס מים פושרים חבילה מרגרינה (אפשר חמאה אם רוצים יותר עשיר וחלבי) אופן ההכנה: שמים את כל הקמח בקערה גדולה מוסיפים לזה את המלח והסוכר, מערבבים טוב טוב. לעשות באמצע גומה ולשבור את הביצים פנימה. לשפוך לזה את כוס השמרים וללוש הכל יחד לבצק חלק. להוסיף מעט מים במשך הלישה, לפי הצורך. אחרי שהבצק מוכן, לחתוך אותו לכמה חתיכות - שש או שמונה. לפתוח במערוך כל חתיכה וחתיכה ולמרוח ביד רחבה מרגרינה, לגלגל כל חתיכה וחתיכה וכל הזמן למרוח מרגריה - להניח בצד. אחרי שמורחים ומגלגלים את כל החתיכות, להניח אותן בסיר של ג'חנון. להניח את הסיר בצד (מכוסה) ולתת לזה לתפוח עד לקצות הסיר. כאשר הבצק תפח, שמים בתנור - לכל הלילה, כמו ג'חנון, על חום נמוך. אגב, אני שמה בתנור, על חום גבוהה 3/4 שעה מצד אחד, הופכת ושוב 1/2 שעה. יוצאת לי אחלה קובנה - טעימה טעימה - עכשיו מה זה בא לי
 

שושי 13

New member
תגידו יש היום איזה חג תימני או משהו

כזה? כולם הלכו לבית הכנסת, או מה? או שקר לכולם ונשארו במיטה החמה?
 

y0el

New member
../images/Emo221.gif הגזמת...שושי

מה קרה לך ? את לא מעודכנת ? היום יום רביעי...... מתחילים את הנקיונות והבישולים לקראת שבת.... או שכולם הלכו לעזור ל Bmaya להכין קובנה, ג'חנון ומלוואח
 

שושי 13

New member
אהההה, הבנתי, גם אתה הולך למאיה?

אני הולכת למקום אחר - לא מגלה, אבל אחזור אליכם בערב מאוחר. אני מבקשת לשמור על אוהל תימן, להכין ג'עלה וכאלה ולפנק את החיידנית המקוררת, שמעתם?
 
אני מצוננת קשה

אז כמעט לא כאן היום. אבל לצינון נדמה שלצד הפולני שלי יש פתרון טוב (אבל אני עצלנית מכדי להכינו כשאני חולה אז נשתמש בסינטטי).
 

שושי 13

New member
ליבי, ליבי עלייך חיידנית מקוררת

תה חם ומתחת לפוך ולהתפנק הרבה. כרגע דיברתי עם חברה, גם היא מקוררת, נשמעת משו, זה הזמן להתקררות, צריך לשמור.
 
יום אלראביע=יום הדין אצל המארי

ביום חיסול חשבונות זה, כולם נחבאים אל הכלים. וסתם כך כעת סיימתי לעבוד.
 

snowy11

New member
הכנתי ג'חנון לבד ויצא טעים בטירוף

לא רע בשביל מישהי שלא נולדה בתימן ואפילו לא באיזור. שווה את המאמץ אבל הקלוריות, הקלוריות......
 

שושי 13

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבא לתימן snowy11

ומי לימד אותך להכין ג'חנון? משום מה הוא נראה לי מאד כהה, לא? מה זה חשוב, העיקר שיצא לך טעים - נו אז אפשר לקבל את המרשם המדוייק?
 

שושי 13

New member
לאן נעלמה לנו המסורת ולמה?

אצל הישראלים בכלל ואצלנו התימנים בכלל. מכירה הרבה ישראלים ובמיוחד תימנים שעם הזמן הפסיקו לשמור מסורת. האם זו המודרניזציה ? האם זו התקשורת/המדיה? האם זו הפתיחות לעולם/לתרבויות מסביב? מה אתם אומרים?
 
אין כמו מחלוקות וסכסוכים מבית

להבריח מיתוכה את הנוער התמני מבתי הכנסת.
 
בעיניי רב התימנים

אני חושב שזה שכמעט נעלמה ``מסורת תימן`` מאיתנו נובעת בעיקר:שאין אנו(הרוב מאיתנו) כיום דואגים למסורת..ואיך? ע``י שאנו לא מקימים הרבה בתי ספר/גנים וכ``ו שבה יש את מסורתינו!! ולכן הדור הצעיר שנולדים כיום לא מתנהגים במסורת תימן.המסקנה: כתוצאה שאין אנו עושים כנ``ל-אז דורינו היום לומדים בעיקר בבתי ספר וכ``ו,של אשכנזים(הרוב ניראה לי.) וזוהי התוצאה!
 
למעלה