גיא מצקין השיג את הקריטריון הבנ"ל !!!

nitsansh

New member
כי יש 64 שחקני יחידים, ובסה"כ יש 86

הקריטריון הבי"ל מבטיח רק ל-10 הראשונים בדירוג הזוגות מקום באולימפיאדה עם שחקן נוסף מאותה מדינה.
לשחקני יחידים יש עדיפות בכניסה לטורניר הזוגות.
יש גם שיקולים של "העדפה מתקנת" למדינות שאין להן נציגים בטורניר, ומבחינה זו אם דודי לא משיג את הקריטריון זה יכול לעזור לאנדי ויוני...
 

PRINCER

New member
מה קורה אם מהיחידים נכנסים לזוגות פחות מ42?

במצב היפותטי, אם לכל מדינה היה רק טניסאי אחד מהיחידים, היו צריכים להכניס עוד לפחות 32 ספורטאים מהזוגות.

שוב, זה היפוטתי לגמריי, אבל מה קורה אם המכסה לא מתמלאת מהיחידים + 22 שחקני זוגות?

המצב כרגע הוא שישנם פחות או יותר 20 זוגות שנכנסים מהיחידים או שניתנת בחירה בין זוג מהיחידים או זוג שנכנס ישירות דרך דירוג הזוגות (לארה"ב 4 טניסאי יחידים וזוג ודאי שיכנס דרך דירוג הזוגות. כנראה שיצטרכו לבחור).
בנוסף, סרביה, בלרוס, קנדה, פולין, בריטניה, גרמניה, אוסטריה, שבדיה, ברזיל והודו יכניסו זוג שיועדף על-פני אנדיוני.
כלומר בסה"כ 30 זוגות שבודאות יהיו לפני הזוג הישראלי.
יש מקום לעוד שני זוגות. פקיסטן, רומניה, הולנד, זוג בריטי נוסף, זוג הודי נוסף וזוג ישראלי - אלו האפשרויות הריאליות ביותר.

הכי סביר שיתנו לפקיסטן ובריטניה...
 

nitsansh

New member
בגלל שיש אילוצים כאלה אז הכניסה היא לא

אוטומטית, ול-ITF יש אפשרות להפעיל כל מיני שיקולים...
אני לא עשיתי את החישובים האלה, אבל להערכתי בריטניה בטוח תקבל מקום בכל התחרויות כמו שיוון קיבלה ב-2004, כשהיתה לה רק טניסאית אחת (דנילידו) שנכנסה בזכות הדירוג שלה... לפקיסטן יש לדעתי יותר סיכוי מישראל כי אין לה עוד נציגים בטורניר, ו-ITF שואף שמקסימום מדינות ישתתפו בטורניר... ליתר המדינות שציינת נדמה לי שיש נציגים בטורניר אז אין להן עדיפות מבחינה זו...
 

באראס

New member
המצב בגברים שונה מהותית מבנשים

בגברים יש המון שחקנים שמשחקים רק זוגות, בעוד שבנשים רוב שחקניות הזוגות משחקות גם יחידים.
בגברים לא יהיה מקום בכלל ב-8 המקומות של ה-ITF להוסיף שחקני זוגות שלא משחקים גם ביחידים.
המקסימום שהם יוכלו זה לתת לשחקן עם דירוג יחידים נמוך להיכנס גם ליחידים וגם לזוגות.
 

nitsansh

New member
על איזה כרטיס חופשי אתה מדבר???

בזוגות רק ל-10 המדורגים הראשונים מובטח מקום בטורניר האולימפי. כל היתר נבחרים ע"י ITF כאשר הקריטריון העיקרי אבל לא היחיד הוא הדירוג העולמי.

מה קשור גביע דייויס ב-2009 ואולימפיאדת לונדון 2012? שחקן צריך להראות שהוא עכשיו בכושר טוב ולא משנה מה הוא עשה בסוף שבוע אחד לפני 3 שנים.

האיגוד העולמי בטניס לא אוהב את דודי סלע יותר מכל טניסאי אחר. הוא עשה את מירב המאמצים כדי שכל הטניסאים הזכאים להשתתף בטורניר האולימפי ישתתפו כדי לקיים את ההסכם עם WTA ו-ATP, שלפיו הוגדל מספר הטניסאים ממדינה ל-4 ומספר השחקנים שנכנסים לפי הדירוג בלבד ל-56 (במקום 48) בתמורה להענקת נקודות בדירוג העולמי. הבעיה היא של-ITF אין שום כוח כדי לחייב את הוועדים האולימפיים הלאומיים לשלוח ספורטאים לאולימפיאדה, אז הם מנסים "לעשות שרירים".
 
עשית סלט מוחלט מהעובדות

העובדה היא שהקריטריון הישראלי של 48 3 למדינה שפורסם לקראת לונדון בזמנו כפי שדווח בפורום אהרוני מבוטל , מה שתקף הוא אך ורק זה הבינלאומי 56, 4 למדינה.


מה הסיבה לדעתך לשינוי מצד היחידה לספורט הישגי?
 

nitsansh

New member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא??

הקריטריון הבינלאומי שנקבע בתחילה היה 48 מקומות לפי הדירוג עם מקסימום 3 ממדינה, והקריטריון הישראלי נקבע בהתאם לקריטריון שהיה אז, וזה מה שפורסם בחוברת הקריטריונים.
לאחר מכן שונה הקריטריון הבי"ל ומנהלת הספורט ההישגי "יישרה קו" עם הקריטריון הבי"ל החדש.
 
א. כלומר טענתך: מראש ביחידה לספורט הישגי

החליטו לבטל את הקריטריון הישראלי לא רק בסייף אלא גם בטניס לעומת ביייג'ינג בהם היה קרטריון ישראלי.
השאלה שישאלו אחרים, אם זה נכון, מה הסיבה לביטול מראש ואם שם ביטלו, מה הרציונל לבטל בענפים אלה ולא אחרים?

ב. נסה להביא קישור שמגבה את הטענה שלך, שהקריטריון הבינלאומי שונה אז הפרסום הישראלי המוקדם.
 

nitsansh

New member
בקריטריון הבי"ל המקורי היה סעיף שבו כתוב

"הקריטריון עשוי להשתנות בהתאם להסכם עם ATP ו-WTA" או משהו כזה... זה היה כתוב גם בחוברת הקריטריון הישראלי אם אני לא טועה...

למעשה, הקריטריון הנוכחי זהה לזה שהיה בבייג'ין ובאתונה. ATP הכניס "עז" של חזרה לקריטריון הקודם, כדי שיהיה לו קלף מיקוח במו"מ עם הסבבים המקצועניים... שינוי הקריטריון הוא לטובת במדינות החזקות, וה-ATP רוצה להראות למדינות הקטנות שעלולות להיפגע מהשינוי שהוא עושה את זה כדי ששחקנים יקבלו ניקוד בטורניר האולימפי...

אני מניח שההקלה בקריטריון בטניס היתה בתגובה לביקורת מבית ומחוץ על הקשיחות של הוועד האולימפי הישראלי... לישראל חשוב לשמור על יחסים תקינים עם פדרציה של ענף חשוב כמו טניס, וכנראה במקרה של קשתות השיקול הזה לא היה קיים...

יש הרבה "פוליטיקה" מאחורי הקלעים של הספורט שלא תמצא לה עדות במסמכים רשמיים...
 
מה שאנחנו כאוהדים ישראלים אינטלגנטים

של הספורט האולימפי, ולאו דווקא מאלה שצועקים באופן פבלובי "עירפו את ראש העסקנים באשר הם עסקנים", כן מחפשים רציונל, מעבר לביטויים שבעצם בורחות מהדיון כמו : "זה פוליטיקה".
האדם שאיננו ילד בן 20 ומשהו כמוך וכמוני, כן מאמין שבתוך ההחלטות של היס"ה קיים היגיון פנימי לטובת הספורט הישראלים, גם אם איננו תמימים ויודעים שמדי פעם נכנסים אינטרסים עוקפים.

מאידך, כמו ששמת לב גם בשירשור הזה יש כאן מאבק רעיוני עקרוני מעניין, מצד אחד הקו שמוביל למשל אריק זאבי וגם כמה אנשים נכבדים בפורום(ואינני מדבר על הטרול) : לצמצם עד להעלים לגמרי את הקריטריון הישראלי.
מצד שני, לפחות ממה שניתן להתרשם העמדה שאתה מציג המחייבת בצורה מובהקת קיום קריטריון ישראלי.

האמת היא שאני מאלה שיושבים על הגדר במקרה זה, אני רואה גם בעמדה של זאבי וגם בזה של לוסטיג היגיון ברמה העקרונית ועדיין לא גיבשתי עמדה סופית.

השאלה האם מעבר למושגים "זה פולטיקה", תוכל לפרט בצורה רציונלית היכן לשיטתך ניצן (ונעזוב לרגע את לוסטיג) ולא פחות מכך מדוע באילו ענפים יש להפעיל קריטריון קשיח יותר מזה הבינלאומי ואילו לא?
 

nitsansh

New member
אני לא הבעתי עמדה בענין העקרוני

בוועד האולימפי טוענים שהנהגת הקריטריונים היא אחת הסיבות לעליית מדרגה בהישגים של הספורט האולימפי החל מסוף שנות ה-80. לכאורה, הנתונים תומכים בעמדה הזו, למרות שזה לא מחקר מדעי שאפשר להסיק מסקנות כי אין "קבוצת ביקורת" להשוואה... זה חלק מהגישה של "העיקר זה ההישגים ולא רק ההשתתפות", ולפי התרשמותי זו גם העמדה של רוב הציבור שנחשף לספורט האולימפי רק פעם ב-4 שנים. יש גם טענה שכדאי לרכז את המשאבים במי שיש לו סיכוי עדיף להישגים ולא לפזר אותם על כל אלה שנמצאים על גבול הקריטריון הבי"ל...
 
אגב, עדיין לא ראיתי את קישור שמגבה את הטענה

שלך- כלומר שנכון להכרזת הקר' הישראלי הראשוני לבייג'נג (48, 3 למדינה) באותו זמן, זה היה הקיט' הבינלאומי, נכון לשעתו.

יש לך קישור לשם?
 

nitsansh

New member
אם חשוב לך לברר את הנקודה הזו, עדיף שתפנה

לפורומים שמתמחים בטניס... אני זוכר שזה מה שקרה באולימפיאדות קודמות ונראה לי סביר שזה היה גם הפעם...

אתה צריך להבין שמצב של 4 ספורטאים ממדינה הוא חריג בנוף האולימפי, וזה לא קורה בלי מאבקים מאחורי הקלעים... ה-IOC לא היה מאפשר את זה בלי סיבה טובה, והסיבה היא שכדי למשוך את טניסאי הצמרת להשתתף בטורניר האולימפי שאין בו תמורה כספית רוצים שהם יקבלו נקודות דירוג, והסבבים מצדם מתנים את הענקת הנקודות בכך שלא תהיה הגבלה על מספר הספורטאים ממדינה כי בטורנירי טניס לא קיימת מגבלה כזו (בניגוד למקובל בענפים אולימפיים), והגיעו לפשרה שיגדילו את המכסה ל-4 ממדינה ו-56 שחקנים בכניסה ישירה, מה שמשאיר רק 6 מקומות לחלוקה ע"י IOC לצורך איזונים גיאוגרפיים וכו'. הבעיה היא של-ITF אין סמכות להכריח את הוועדים האולימפיים לשלוח את כל מי שעומד בקריטריון הבי"ל, וזה מאד מרגיז את הסבבים, אז כל פעם חוזר הריטואל הזה בכל מחזור אולימפי...
 

nitsansh

New member
אם הוא עובר 3 סיבובים בפריז הוא לא יכול להכנס

לצ'לנג'ר בשבוע הבא.
 

באראס

New member
ההבדל הוא שאם יהיו פרישות זה לא יעזור לו

בגלל הקריטריון הישראלי
 

gmatzkin

New member
סורי שאני מקפיץ את ההודעה

פשוט רק עכשיו ראיתי אותה.
קודם כל תודה על הפירגון! נחמד לראות טוקבקיסטים כותבים דברים יפים (לפעמים חח).
חשוב לציין שהיה גם נחמד שבדרך לזכיה בזהב בתחרות קריטריונים גם ניצחתי את סגן אלוף אירופה הטרי.
הענף שלי בקושי מוכר ובקושי מתוקצב (לידע כללי התקציב השנתי שלנו הוא קצת יותר ממאה אלף ש"ח, ואני לא רוצה בכלל להשוות את זה לאיגודים אחרים). כמו כן אין לנו תנאים בארץ להתאמן (אין מגרש תקין, העיפו אותנו מכל אחד שהיה כדי להקים פיינטבול וקבוצות כדורגל של ילדים) ואיכשהו בכל זאת הצלחתי לעשות את הבלתי יאומן ולעשות קריטריון.
אני רוצה להודות לכל מי שתמך בי במהלך השנים (כמו אורן למשל) כי זה הישג משותף של כולם!
אני מקווה שיתנו לי להשתתף באולימפיאדה, בענף שלי הכל יכול לקרות מאחר והרמה היא די דומה ברמות הגבוהות (ההבדל בין מקום 30 ל10 יכול להיות כעשר נקודות) וכאשר זה מגיע למאצ'ים של אחד על אחד 9-15 חיצים באמת הכל יכול לקרות (לראייה מקום 31 במוקדמות באולימפיאדה הקודמת זכה בארד).
בנוסף אני מקווה שיתנו לי להשתתף כדי שהענף שלי יתפתח. את הנוער שלי ביליתי בתנאים שהם פשוט פח אשפה (סורי על הגסות אבל באמת שאין מילה יותר מתאימה) ואני מקווה שמההישג שלי הנוער שמתפתח כרגע בארץ (שבינינו הפוטנציאל שלהם עצום) יהנה.

נקווה לטוב,

גיא
 
למעלה