גיבוש סטילים+דבור

• פותח הנושא esolo
  • פורסם בתאריך

esolo

New member
גיבוש סטילים+דבור

קיבלתי זימון לגיבוש סטילים ב14/8 רציתי לדעת אם מישהו יודע פרטים על הגיבוש ועל היחידות האלו בפרט אם זה שווה בכלל ללכת לשם

iiddoo

New member
גם אני קיבלתי

בעיקרון הגיבוש קל ולפי מה שהבנתי בהתחלה יש מבחני ידע ואחר כך מריצים קצת (ממש קצת) וביום השני מעילים אותך על סירה ונותנים לך משימות צוות. בסוף יש בדיקות רפואיות.

סטילים זה קקה

אל תלך לזה. זה חרא, אין בזה כבוד בכלל והאנשים שם הם לא בדיוק איכותיים ולא בעלי מוטיבציה בכלל לשרת בקרבי. אם כבר קרבי, לך עד הסוף. תנסה להתקבל לסיירות או לצנחנים ודובדבן, ואם לא, תלך לחי"ר. כל השאר זה חרטא. אם כבר 3 שנים, אז 3 שנים עם כבוד בתפקיד לוחמי ומעניין.

ysofer

New member
יא מטומטם!

היית בכלל על סטי"ל שאתה מדבר? אני הייתי! והתפקידים שם זה לא לרוץ על הג´בלאות, זה תפקידים מאוד טכניים שדורשים ראש...בטח ראש יותר טוב מאשר של חייל חי"ר.. ותאמין לי שסטי"ל משפיע במלחמה הרבה יותר מפלוגה של חיילים עם אובים מצ´וקמקים..

נריה_ה

New member
בלי קללות אחי...

בעניין השפעה על מלחמה, אני מאמין שלחיל הים יש את ההשפעה הנמוכה ביותר על תוצאות מלחמה כוללת ובמיוחד על תוצאות העימות בו אנחנו נמצאים עכשיו... בישראל המלחמות לא ממש מתנהלות בים. נריה

נריה_ה

New member
את זה אני יודע, אבל זה לא משנה את

העובדה שכמה סטי"לים שלא יהיו לך עם זה לא מכריעים מלחמה!!!

ysofer

New member
נריה-סייג לחכמה שתיקה!

הים הוא הגבול הפרוץ ביותר של ישראל! מה אתה חושב שזה בעיה למחבלים מלבנון, סוריה ועזה לבוא עם סירה פשוטה, אר פי ג´י, וכמה מקלעים ולהתחיל לרסס את החוף של ת"א? זה קל מאוד היה ללא חיל הים! תחשוב גם שהם יכולים לפגוע בכל תחנות הכח שלנו דרך הים, בקלות!!! זה הגבול הפרוץ ביותר.. אז לפני שאתה מדבר תחשוב קצת! טוב?!

ysofer

New member
ועוד משהו,

בקשר להשפעה של חיל הים ה"מעטה"... להזכירך לחיל הים יש צוללות, שהמודיעין שהן מספקות הוא אדיר! והספינות טילים יכולות להיות מאוד פעילות במידה ותהיה מלחמה עם סוריה או לבנון..אתה עוד לא יודע כמה עוצמה יש לדבר הזה, לסטי"ל..

נ.ה.

New member
כנ"ל

כמי שהולך לשרת בחיל הים, כאיש מודעין מבצעי, על כלי שיט שונים, אני יודע שחיל הים מספק כמות מסויימת של מודיעין. כמי שהיה בגיבוש חובלים, אני יודע מה כוח האש של הסטי"ל. אני מבין את זה שאתה עכשיו מתלהב והכל, אבל תקח את זה בפרופורציה: המלחמות שלי ישראל לא מתנהלות במים! וחיל הים לא מסוגל לספק הכרעה במלחמה, זה לא התפקיד שלו!!!

מסכים גם כן.

על אף שאני הולך להיות בקורס חובלים עכשיו, ומאוד שמח להיות חלק מחיל הים, צריך לזכור שהוא לא חיל מרכזי, ובטח לא מכריע, בענייני מלחמה כוללת. אפשר לראות את זה מהעובדה הפשוטה, שהוא החיל הכי קטן שלנו. מדינת ישראל היא בעלת גבול ימי אחד, שלא פונה לאוקיינוס, אלא לים התיכון, וגבול ימי שני שפונה לים האדום. שני אלו הם גבולו שקטים יחסית, וקלים להגנה יחסית. אם היינו אי, כמו בריטניה (ששם, ד"א, כל בן מלוכה חייב להיות גם חייל צי), או יבשת מבודדת כמו ארה"ב (ששם הצי הוא חיל מרכזי ובעל עצמה אדירה), או אז היינו זקוקים לכוח רב בים, כי על פי זה הינו מנצחים או מפסידים במלחמות. מה לעשות, שזה לא ככה. מה שכן, זה לא אומר שחיל הים זה לא דבר אחלה...

EverMan

New member
שכחת את הכנרת שגובלת עם סוריה וירדן

אבל אופס , אמרת ים ...

נ.ה.

New member
ותקרא מה שכתבתי - "הכרעה במלחמה"

ותקרא מה אתה כתבת... אין קשר...

ysofer

New member
אולי הים הוא לא הזירה המרכזית, אבל

תאמין לי שבלי חיל הים היינו מפסידים במלחמה בקלות...

נריה_ה

New member
אחי, אני לא נביא, יכול להיות שאתה

צודק ויכול להיות שלא... אני לא יכול לדעת מה היה קורה אילו... למרות שאני לא מצליח לחשוב על דרך שה היינו מפסידים במלחמה בלי חיל הים... (בסדר זה לא משנה אני ממילא לא מבין בטקטיקות ובעשיית מלחמה...) נריה

esolo

New member
ysofer: אתה שירתת בחיל הים?

יש לך עוד פרטים לתת לי על שירות בסטילים ובדבורים?

ysofer

New member
הייתי בגדנ"ע חובלים...

ואני בעצמי רוצה לשרת על דבורים.. סטי"לים אני פחות מעוניין, כי זה תפקיד יותר עם מחשבים.. אבל זה עדיין תפקיד פצצה תדע לך שחיל הים הוא החיל הכי איכותי בצה"ל.. בגלל שהוא קטן מקבלים לשם רק את הטובים ביותר.. ושם אין איזה מפקד מושתן שגדול ממך בחצי שנה שמצווה עליך לרוץ כל הזמן.. שם זה מפקדים שגדולים ממך בשנתיים שלוש, עם נסיון.. גם התנאים בחיל הים הם מהטובים ביותר, יש שם אוכל ממש מצוין, יותר טוב מאצלי בבית (באמת), וזה שירות נוח בלי להיות בשטחים, ולעמוד במחסומים, זה שירות מעניין ומאתגר מאוד..

profil45

New member
אני מסכים איתו

חיל הים זה באמת חיל קטן איכותי וחשוב מאוד כל תפקיד בחיל הוא מעניין מאוד ומאוד חשוב יש אחלה אנשים אחלה מפקדים ואחלה תנאים ולא פחות חשוב - ידוע שבחיל הים יש את הבנות הכי כוסיות ביי

למעלה