גיבוש סטילים+דבור

• פותח הנושא esolo
  • פורסם בתאריך

esolo

New member
ysofer: יש סיכוי שתוכל לברר לי

מה עושים בדיוק בגיבוש הזה?

ysofer

New member
צר לי אחי, אני לא הכתובת,

אולי אני יודע משהו על חיל הים, אבל גיבוש סטי"לים אין לי מושג.. אבל בטוח שיש פה עוד אנשים שיודעים.. מה שבטוח-קשה פיזית, הוא לא! ועוד משהו, כל החיילות הכוסיות באמת בחיל הים כמו שקודמי אמר!

אני יכול לתת לך קצת פרטים.

חבר שלי היה בגיבוש הזה (ועבר אותו, כמו רוב החבר´ה שם...). הקטע הפיזי, כמו שרבים אמרו כאן, הוא לא מרכזי כל כך. כן, יריצו אותכם קצת, אבל ממש לא משהו רציני. עשו להם גם משהו שדומה קצת ל"יום ים" בגיבוש חובלים, אם כי הרבה הרבה פחות רציני (מה גם שכשרצו לראות אם הם מקיאים מהים, הים לפתע נהייה שקט, ככה שאף אחד לא הקיא והמפקדים ממש התבאסו). יותר שמים לב לעבודת צוות שלך, איך אתה משתלב עם אחרים, וגם קצת את החוש הטכני שלך (נתנו להם לפרק ולהרכיב משהו, כקבוצה, אבל אני לא זוכר מה). הפואנטה היא, פשוט לא להיות סוציומט, ותעבור, גם אם הכושר שלך שואף לאפס (כי כזה הוא הכושר של חבר שלי...). אני לא יודע מה הולך לקרות עכשיו אחרי שמח"י נתן פקודות לא להכנס לים וכל זה, אז אין לי מושג מה יעשו איתכם. בהצלחה בגיבוש, אולי עוד כמה שנים אני אהיה מפקד שלך... !

שרקי

New member
איזה יום ים?

חובל ידידי, שכחתה שלא נוגעים במים? BTW, מתי אתה מתגייס?

esolo

New member
שאלה ל:חובל לעתיד

יש לך מושג אם רוב האנשים שמסיימים את הגיבוש גם עוברים אותו? ועוד שאלה חשובה: מה לעזאזל האופי של הפעילות של לוחמי הסטילים והדבורים. מה הם עושים 3 שנים? שווה להתגייס לשם?

esolo

New member
שאלה ל: חובל לעתיד

יש לך מושג אם רוב האנשים שמסיימים את הגיבוש גם עוברים אותו? ועוד שאלה חשובה: מה לעזאזל האופי של הפעילות של לוחמי הסטילים והדבורים. מה הם עושים 3 שנים? שווה להתגייס לשם?

תשובות...

בקשר לשאלה הראשונה, אם אתה מתכוון לסטילי"ם, התשובה היא כן. משמע, כמעט כל מי שסיים את הגיבוש (ע"פ חבר שלי) גם עבר אותו. רק אם אתה ממש שונא אדם, לא מסתדר עם אנשים וטיפוס לא נעים באופן כללי, אתה לא עובר. עוד עניין זה שמי שכבר מגיע לשם בדר"כ רוצה להיות שם, כי הוא סימן את השירות בתור לוחם סטי"ל בעדיפות גבוהה עד גבוהה מאוד בשאלון העדיפויות שלו. בקשר לשאלה השנייה, האופי די שונה. דבורים עושים בעיקר בטשי"ם בים, שזה אומר מעקב אחרי ספינות חשודות, שמירה על חופים מפיגועים ומניעת הברחות החוצה ופנימה. הפעילות היא גם בים התיכון וגם באילת. אופי הפעילות הוא מאוד מאוד תלוי מצב. אני משער שעכשיו יש הרבה יותר עניין מאשר בתקופה של שקט. הסטילי"ם כמעט שלא עושים בטשי"ם, למעט מקרים מיוחדים של התרעות מדוייקות. בגלל שאנחנו לא במלחמה עכשיו, הסטילי"ם עושים בעיקר אימונים, די ארוכים (להיות כמה ימים בים באופן רצוף) ואינטנסיבים למדי. ההבדלים, לדעתי, נובעים בעיקר מהתפקידים השונים ומכמות האנשים שמשרתים על כלי השייט. כלומר, על הדבור יש ממש מעט אנשים, ולפי מה שאני מכיר, המון המון רעל. התפקיד הוא גם פחות טכני, כי יש פחות מערכות אלקטרוניות להפעלה. יש גם פחות דיסטאנס בין המפקד לפקודים, בגלל הקרבה. בסטי"ל, לעומת זאת, יש הרבה יותר אנשים, הרבה יותר תפקידים ויותר מערכות מתחוכמות להפעלה. ככה שיכול להיווצר מצב של פחות "יחד" בין האנשים, אבל זה בדר"כ לא קורה, כי אתה בכל זאת נמצא איתם 3 שנים כל יום, כל היום. לדעתי (אני קצת משוחד, כמובן) שווה בהחלט לשרת שם. שירות מעניין, אנשים טובים, ותנאים מצויינים. אולי אתה לא תרוץ הרבה, ולא תישן באוהל באיזו דיונה על החול, אבל תעשה שירות מעניין, מגוון, ובהחלט תורם. אני, באופן אישי, ממליץ.

esolo

New member
שאלה נוספת:

כל האנשים שאיתם ביררתי בקשר לאופי השירות בסטילים ובדבורים אמרו לי שמדובר בעיקר בעבודות שחורות כגון נקיו, עבודות רס"ר אחרות וכו´ רציתי לדעת (אם יש לך מושג) מה עושים שם פחות או יותר ביום יום, כי לא בא לי להתגייס ולשרת כנער סיפון. חבר שלי אמר לי שיש לו חבר שמשרת שם ובשנה הראשונה של השירות כל מה שהם עושים זה לנקות ספינות וכו´

לפי מה שאני הבנתי,

מאחים גדולים של חברים שלי (שניים שירתו בדבור, אחד בסטי"ל) זה שירות מעניין מאוד, ולאו דווקא קשור כל הזמן בעבודת ניקיון. מה שכן, תחשוב על זה שאם יש לך בבסיס מסדר מפקד ביום שישי, אתה גם צריך לנקות את המאהל וכל זה, אז ככה גם בספינה - היא צריכה להיות נקייה... בעניין השנה הראשונה וכו´, זה נראה לי עניין פשוט של פז"מ. אולי זה לא "פייר", אבל זה לא רק חיל הים, זה בכל צה"ל.

julian

New member
רף קב"א סטילים/דבורה?

מהו רף הקב"א לסטילים/דבורה כלומר מאיזו קב"א ומעלה שולחים זימונים לגיבוש?

julian

New member
גם אני קראתי את ההודעה הנ"ל...

גם אני קראתי את ההודעה הנ"ל... אבל, אני אני רוצה לדעת בודאות, זה ודאי? אשמח אם מישהו שיודע בודאות יאשר את המידע הנ"ל.

iiddoo

New member
אין הגבלה

לפי מה שאני יודע כל אחד שמסמן את זה בשאלון העדפות מקבל זימון אך כמובן שהם יעדיפו בסופו של דבר לקחת את אלה עם הנתונים הטובים ביותר.

למעלה