גידול נחש גופר

o r i 6 6 6

New member
מצטרף לבקשה

מצטרף לבקשה של naja שבבי עץ נראה לי יותר טוב ויותר יפה מדשא שאותו צריך לנקות כל הזמן....זו שאלה של מחיר בסה"כ...אז..לכמה מילואי טרריום הספיקה החבילה ולאיזה גודל של טרריום?

YellowBoy

New member
לשאלתכם ..

אני קונה ביום ראשון מיונתן את הנחש הראשון שלי .. אז אני עוד לא ממש מנוסה .. מחר שאני ימלא את הטרריום אני יוכל להגיד לכם בערך לכמה פעמים זה מספיק (כמובן אם אתה מנקה לגמרי ומכניס מחדש ) אני העדפתי שבבי עץ כי גם לפי דעתי זה יותר קרוב למציאות .. אבל גם אם יש לכלוך , צואה וכו' .. אז אתה פשוט מחליף את החלק המלוכלך . 10I אומר לכם משהו ? וקניתי את זה בג'ונגל (יש אותה בירושלים , הרצליה , מושב אורה ויכול ליהיות עוד )

o r i 6 6 6

New member
בעיה קטנה

שלום כולם...קניתי זוג נחשי גופר והנקבה חירבנה...הייתי צריך להחליף את הנייר הסופג ובשביל זה הייתי צריך להזיז את הנחשה אבל היא נלחצה מאוד והתחילה לקשקש בזנב בטירוף....החלפתי אבל אני לא רוצה שזה יקרה שוב...מה לעשות? זה רע או נורמלי?וכמה זמן ייקח להם להתרגל אלי?

k a t h y

New member
זה לא נורא

זה מובן לגמרי שהיא התנהגה ככה היא עוד לא רגילה והכל. רק היום הבאת אותם נכון? אתה צריך להשאיר אותם מספר ימים להסתגלות(כלומר לא להרים אותם) ולאחר מספר ימים לנסות להוציא ולהחזיק על הידיים. כדי להרגיל אותם כדאי לך להרים אותם כל יום ולהחזיקם בידיים במשך 10 דקות ככה משהו כזה. ולאחר מכן להחזיר אותם. עד שאתה רואה שהם מפסיקים להשתולל בידיים והם נותנים שירימו אותם.

o r i 6 6 6

New member
סבבה תודה

תודה קתי אבל הקטע הוא שלא יכולתי לחכות מספר ימים כי הייתי צריך להחליף להם נייר....איזה טמפ' צריכה להיות להם בפלסטיקיה?

o r i 6 6 6

New member
הסתדרתי

יש לי כבר כבל חימום וכל מה שצריך....הסתדרתי ואפילו הנקבה כבר רגילה אלי בכלל לא מפחדת למרות שהזכר עדיין מפחד ממני אז אני לא מתעסק איתו...אני מודה לכולכם על העזרה ובקרוב תמונות שלהם..אני מפחד אבל שכשאני יעביר אותם לחיות ביחד הזכר יפחד ממנה אבל יש עוד זמן אז אני לא ממש דואג...ובאמת תודה לכל מי שעזר לי

o r i 6 6 6

New member
הכנסת כלי

אני רוצה להכניס כלי שעשוי מחימר לפלסטיקיה של הנחשים, בתור מקום מחבוא האם עלי לחטא אותו? ואם כן אז איך?

naja

New member
חיטוי.

אפשר לשטוף במים וסבון וזה יספיק. אם מעבירים כלים שכבר היו בשימוש מטרריום לטרריום, רצוי לחטא עם אקונומיקה ואח"כ כמובן לשטוף טוב, אבל במקרה של כלים מחימר לא הייתי משתמש באקונומיקה כי היא עשויה להיספג ואח"כ הנחש יבוא איתה במגע.

o r i 6 6 6

New member
תודה naja

תודה. יש לי עוד שאלה בנוגע לאחזקה. האם הנחשים צריכים אור/חושך בשעות מסוימות, או שהם יכולים לחיות לפי שעות האור והחושך הנורמליות? ותודה גם לקתי...אני מוציא אותם כל יום לבערך 5 10 דקות....היום הוצאתי והנקבה התנהגה יותר יפה אבל אני בטוח שגם הזכר יתרגל אלי... היא לא יוצאת מהכלי ששמתי לה...זה לא אומר שקר לה נכון? הטמפ בטרריום היא 22 מעלות בצד הרגיל ו31-2 בצד של הכבל...זה נראה לי בסדר אבל היא מעדיפה להתחבא במערה שלה כל היום

naja

New member
אור וחושך.

כל עוד לא מדובר בנחשים בוגרים שמיועדים לריבוי, זה בסדר שיחיו לפי הזמני תאורה הנורמליים(בגדול- כל עוד אין חושך תמידי או אור קבוע זה בסדר גמור). הטמפרטורה אצלך בטרריום היא בסדר גמור.

o r i 6 6 6

New member
תדירות האכלה

בהנחה שאין לי בעיה שהם יגדלו מהר ואני לא צריך להאיט את הקצב או להיפך.....להאכיל כל שבוע או כל 10 ימים?

naja

New member
זו תמיד שאלה קשה.

ואין תשובה חד משמעית. אני משער שזעמנים צעירים יכולים לאכול פעם בשבוע ללא בעיה(בתנאי שבהאכלה לא תדחוף להם יותר מידי). תתחיל עם פעם בשבוע ותעקוב אחרי העיכול(ההפרשות) וירידת הנפיחות בבטן וכמובן הפעילות של הנחש ותלמד פחות או יותר כמה זמן לוקח לו לעכל את הטרף ומתי הוא שוב מסתובב ומחפש מזון. יש כמובן חשיבות לטמפרטורה. בטמפרטורה האופטימלית(24-25 בצד הקר ו30-32 בצד החם) העיכול יהיה מהיר יותר.

הנה קטע מדף מידע

שאומר שטמ"פ אידאלית לגופרים צריכה להיות בתוך הכלוב בין 21-29 מעלות כמובן כשזה בצורת מפל טמפרטורות. I find that these Pituophis do well within the “average” range of temperatures advocated for most snake species—70 to 85 degrees Fahrenheit within the cage and the ability to choose the temperature they require. Offering this type of microclimate within the cage has become a standard herpetocultural practice. This simply means that the snake has a cool end and a warm end from which to choose its own comfort zone (e.g., the ability to thermoregulate within the cage). However, the Baja California gopher snake requires temperatures a bit lower. And I'd suggest care information offered for P. c. vertebralis as a good baseline for P. c. bimaris. What works for P. c. vertebralis will work for P. c. bimaris since they both hale from the same limited microclimate of the Baja. A range of 70 to 80 degrees Fahrenheit is ideal for them. An electronic thermostat is not necessary to maintain any of these Pituophis. In fact, a heat bulb used during the day and turned off for the night is usually adequate, unless the temperature in the room falls below what would normally be comfortable for human inhabitants (e.g, below normal “room temperature”). הדף המקורי

o r i 6 6 6

New member
תודה יונתן

תודה אני באמת בטווח הזה בערך...ביום קצת יותר גבוה בלילה יותר נמוך אבל זה בסדר....לא נופל מ20 ולא עולה מעל 33....שמתי להם כבר כלים להתחבא ומים והכל ואני מסתדר איתם מצוין...הם לגמרי רגועים והתרגלו הרבה יותר מהר ממה שחשבתי....בקרוב אני אעלה תמונות שלהם לפה ברגע שחבר שלי יביא את המצלמה הדיגיטלית שלו...לי אין ושוב תודה לכל מי שעזר לי

o r i 6 6 6

New member
הערכת מחיר

שלום. אני רוצה לקנות טרריום בהזמנה מיוחדת במידות אורך 120 גובה 60 רוחב 60 אני רוצה טרריום יפה, מזכוכית, מעוצב כמו שצריך בשביל זוג הגופרים שלי כשיהיו בוגרים רציתי לשמוע ממכם כמה אתם חושבים שזה יעלה לי ואשמח אם תוכלו לתת לי מספר טלפון של מישהו שבונה טרריומים כאלה, או מוכר אחד משומש תודה

o r i 6 6 6

New member
החזרתי מסר-ושאלה

naja כתבתי לך חזרה, וגם יש לי שאלה לכולם: כדאי לי להכניס לפלסטיקיות שלהם ענפים לטיפוס או לחכות לטרריום? פשוט אני יודע שהם צריכים להתעמל קצת ולשרוף קלוריות ואין להם ממש מה לעשות בפלסטיקיה, אבל מצד שני אין שם ממש מקום. ובאיזה גיל נחשי גופר מוכנים לרבייה?

שלום אורי

אתה יכול להכניס ענף או שניים לתוך הפלסטיקית, כמובן שלא כדאי שזה יתפוס יותר מדי שטח על קרקעית הפלסטיקית כי גופרים הם בעיקר נחשי קרקע. גופרים מגיעים לבגרות מאוחר יותר מכרכני תירס ונחשי מלך ברוב המקרים נקבות מגיעות לבגרות בגיל 3-4 שנים וזכרים קצת מוקדם יותר.

למעלה