גיוס לצנחנים

עוד מעט

New member
גיוס לצנחנים

אני הולך להתגייס לצנחנים ב-26 לחודש, אני נמצא כבר ביחט``ית ויש לי שאלה : האם אני עושה גיבוש יחט``יות? אם לא , מה אני אעשה בזמן שכולם עושים אותו? אם כן, למה?

עוד מעט

New member
שאלה נוספת;

1- מי אתה ומי אתה חושב שאתה יכול לקבוע אם אני כן או לא!? 2- אם אני לא ביחטית אז במה אני ? 3- יש לך תשובה לשאלה שלי ?

KummAIR

New member
להבנה

בשבוע הראשון של הצבא יש גבר הנקרא טרום טירונות,שבסופו יש גיבוש יחטיות הנערך 3 ימים.יש 4 יחטיות(יחידות איכות) שאפשר להגיע אליהן לאחר הגיבוש: סיירת צנחנים,עורב צנחנים (מתמחים בטילי נ.ט),ופלוגת ההנדסה. כמו כן אפשר להגיע למגלן שהיא יחידה שאינה שייכת לצנחנים ישירות. לסיכום: אין סיכוי שאתה כבר באחת מהיחטיות משום שעדיין לא עברת את הגיבוש יחטיות של צנחנים שנערך בשבוע השני של הצבא.

ערן !

New member
אוי איזה אוסף של שטויות...

לבחור הראשון ששאל, Tbone התכוון לומר שאם עדיין לא התגייסת, אתה לא בשום יח``טית. המיון ליח``טיות נעשה לאחר הטירונות. ל kummair - יחטיות = יחידות איכות?? תגיד אתה בסדר? למה אנשים כותבים סתם שטויות?? יח``טיות = יחידות חטיבתיות. לכל חטיבה יש 4 יחידות כאלה: פלס``ר (פלוגת סיור) - שמכונה בפשטות ``הסיירת`` (למשל- סיירת צנחנים) פלנ``ט (פלוגה נגד טנקים) - מכונים גם ``עורב`` (למשל - עורב גולני) ע``ש הנשק העיקרי שלהם-טיל העורב. פלח``ן (פלוגת חיל הנדסה) - יחידה שמבצעת עבודות הנדסה (כגון חבלה וכו`) בשביל גדודי החטיבה. פלחי``ק (פלוגת חיל קשר) - משמשים כקשרים (אומרים שבניגוד לשאר, זה בכלל לא מובחר וסתם דפוק). עכשיו, לגולני ולצנחנים יש עוד שתי יחידות מיוחדות, יותר מובחרות מהיחט``יות, שאפשר להתמיין אליהן דרך גיבוש יח``טיות חטיבתי: גולני->אגוז, צנחנים->מגלן. זהו. המידע הזה 100% נכון, אין כאן שום מקום לפקפק ב``אמיתות`` שלו. פשוט ככה זה. נחמד שאתה רוצה לענות ולעזור, אבל פעם הבאה אל תדבר שטויות אחי.

KummAIR

New member
כמה תיקונים

1)לא התכוונתי שיחטיות, ראשי התיבות שלה הם יחידות איכות,אלא רציתי לומר שהם בעצם יחידות איכות. 2)אגוז אכן מגיעים אליה דרך גיבוש גולני אך היא בפירוש לא שייכת לגולני. אגוז היא למעשה יחידה די גדולה. 3)מגלן לא שייכת כלל לחטיבת הצנחנים,אלא פשוט מגיעים אליה דרך גיבוש יחטיות צנחנים. 4)אל תשחק אותה כזה מבין,אני יודע בדיוק אותם דברים.

tbone

New member
תיקון לתיקונים..

עד כמה שידוע לי, יותר לא מגיעים לאגוז דרך גיבוש יחטיות של גולני, אלא רק דרך ראיון מיוחד לאגוז, אותו מקבלים מועמדים שסיימו שני גיבושים אולם לא הצליחו לעבור אחד מהם.

ערן !

New member
לא - אתה פשוט טועה, או שאתה ממציא

דברים מהראש: אגוז שייכת ישירות לחטיבת גולני, אין שום הפרדה בינה לבין שאר יחידות החטיבה והיא כפופה למח``ט גולני. מהבחינה הזאת היא בדיוק כמו פלס``ר גולני. תשאל אנשים מאגוז ומגולני במקום סתם לכתוב. צדקת בזה שמגלן לא שייכת לצנחנים אלא לפיקוד 85. לשאר האנשים (TBONE לדוגמה): מה נראה לכם, שיש לצה``ל ``סולם מובחרות`` כזה של היחידות?? מה זה ``פלס``ר גולני יותר מובחר מאגוז``? איזה מין שטות זאת? זאת פשוט יחידה אחרת עם תפקיד אחר. דבר שני - אף אחד כאן - כולל אני, לא יודע מה ואיפה עושים עכשיו חיילי אגוז, אז חלאס להגיד את זה. סך הכל 2 פלגות עשו הסבה ללוחמה בשטחים, זה לא משליך על כל היחידה.

tbone

New member
אני לא מסכים עם דבר אחד שכתבת..

``לגולני ולצנחנים יש עוד שתי יחידות מיוחדות, יותר מובחרות מהיחט``יות``.. זה בכלל לא נכון, הפלס``ר של גולני וצנחנים נמצא לפחות באותה רמה של אגוז ומגלן, אם לא מעליהם..

liorle1

New member
נכון חלקית.

פלס``ר גולני יותר מובחר מאגוז ולהם גם בחירה ראשונה בגיבוש. אבל מגלן זו יחידה מטכלי``ת ברמה אחרת ויש לה בחירה ראשונה לפני פלס``ר צנחנים בגיבוש.

tbone

New member
מה שהתכוונתי הוא

שמבחינת רמת הפעילות שלהם והיכולת המבצעית, אין הרבה פערים בין מגלן לסיירת צנחנים.

liorle1

New member
דווקא יש המון פערים.

מגלן מסתובבת עם הטילים שלה בכל המזרח התיכון. פלס``ר צנחנים הוא סיירת רגילה - לבנון שטחים. מגלן זה רמה אחרת לגמרי. היא גם בבסיס נפרד ולא בבית ליד כמו כל היחטיות של הצנחנים.

KummAIR

New member
טעות

היחידה הכי מבוקשת בגיבוש צנחנים היא פל``סר צנחנים

Swoosh

New member
צנחנים

שכחתם שחוץ מהיחידות החטיביות שלהם יש להם גם יחידת עילית- דובדבן.( שהמקבילה שלה בגולני היא אגוז). ולמגלן אין שום קשר לצנחנים, זוהי יחידה מטכלית, ולמרות שהדרך העיקרית בלהגיע אליה היא בגיבוש יחטיות צנחנים, היא עדיין לא כפופה לצנחנים. רפאל

KummAIR

New member
טעות גדולה

יחידת דובדבן לא קשורה לחטיבת הצנחנים בכלל.זה שהם עושים גיבוש ביחד זה לא אומר שיש קשר ביניהם. כמו כן, אין קשר בין אגוז לדובדבן:אגוז היא יחידה שפועלת בעיקר בצפון,ואילו דובדבן פועלת כיחידת מסתערבים לתפיסת מבוקשים באיזור עזה ויהודה ושומרון.

Swoosh

New member
תשובה

בקשר לדובדבן כנראה שאתה צודק, ושאין קשר לצנחנים( בדקתי באיסיירת) ובקשר לדבר השני, יש קשר ממש הדוק בין שתי היחידות, הן נחשבות מקבילות והיום הפעילות המבצעית שלהם ממש דומה רפאל

barakas

New member
לא נכון

דובדבן הם מסתערבים אגוז זו יחידה שהוקמה מחדש אחרי מלחמת שלום הגליל ופעלה במארבים בלבנון..היום נשמעים קולות הקוראים לפרק אותה וביינתים היא מתפקדת באופן דומה לסיירות החטיבתיות

למעלה