גיוס משקיעים

גיוס משקיעים

אני עומד להגיש בקשה לפטנט בארץ . לאור מה שהובהר לי ע"י עורך הפטנטים שלי , יש לי שנת חסד שבה אני יכול לרשום את הפטנט בכל העולם בתאריך הבקשה המקורי שנעשה בארץ. שאלתי היא איך אני מגיע למשקיעים ? האם יש גוף שיכול לעזור לי ? האם מקובל לגשת לחברות ופשוט להציע להם לקנות את הזכויות לפטנט ?

ושאלה נוספת

נניח שלאחר הגשת הבקשה , חברה מסויימת החלה לייצר את הרעיון שלי . האם יש לי כלים כנגדה עד שקיבלתי אישור על הפטנט ? אם לא האם אוכל לתבוע אותם רטרואקטיבי על המוצרים שיצרו ?

תביעה

הפורום אינו עוסק בשאלות בנוגע לאיתור רוכשים וכדומה, ועל כן לא אגיב לעניין זה. על מנת לתבוע בגין הפרת פטנט צריך פטנט רשום או לכל הפחות קיבול של הפטנט (תלוי במדינה). זאת מהסיבה הפשוטה שכדי לתבוע בגין הפרת פטנט צריך פטנט ובקשת פטנט אינה פטנט. במקרה של הפרה אפשר לבקש זירוז בחינה, עלות ומורכבות הליך זה משתנה מאוד ממדינה למדינה. בישראל זה די פשוט. הערת מונחים קטנה - השנה שבין הגשת הבקשה הראשונה להגשת בקשות המשך אינה שנת חסד אלא תקופה שניתנת מכח אמנת פריז ורלוונטית רק לאותן המדינות החברות באמנת פריז. בברכה,

fruition

New member
גיוס משקיעים

שלום רב, זה לא בדיוק שנת חסד, אלא נכון יותר להגדיר את זה כשנה שבזכותה תהיה לך זכות ראשוניים שתגיש את הבקשות המלאות, כמובן שישלך אפשריות נוספות בסוף השנה למשוך את ההחלטה היכן להגשי לעוד 18 חודשים. באם אתה רוצה להגיש PCT. לעניין מכירת הפטנטים: מקובל לבצע פניה לחברות בחו״ל במטרה למכור את הזכויות על ההמצאה, והם מקבלים המון הצעות והזדמנויות. חשוב מאוד להבין שיש פה תהליך שאתה צריך לעשות לפני שאתה ניגש לחברות האלו, בין אם זה ניתוח עסקי והכנת כלים לפניה ובין אם למצוא את החברות הנכונות וחשוב לא פחות את האדם/תפקיד בעל היכולות לקבל החלטות ולהעביר מהלכים כאלו בתוך אותה חברה. להסבר ותיאור תההליך מכירת פטנטים והמצאות הקש כאן לעניין המשקיעים: על פניו באם יש כדאיות כלכלית ועסקית למיזם כזה וישנה חדשנות המצאתית יש אפשרות למצוא משקיע, אבל ההסתברות למצוא את המשקיע הזה היא קטנה מאוד ולו מהשלב שבו המיזם נמצא וגובה הסיכון עקב כך. לכן זה מאוד תלוי כמה המוצר אטרקטיבי ובעל חדשנות המצאתית מעבר לכך מה הולכים לעשות איתו ..... אשח לעזור במידה ויש שאלות נוספות, בברכה, כפיר חזז Fruition LTD www.fruition.co.il

למעלה