גיוס מתנדבים 30-12-04 !

גיוס מתנדבים 30-12-04 !

אני מתגייס בתאריך וראיתי בפורום שיש עוד כמה. אז בואו נעשה כולנו שרשור כדיי שנכיר. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי אני בן 18 וחצי ושוחררתי על 21 בריאותי. תצטרפו לשרשור

NiR AbR

New member
גם אני...

מתגייס ב-30.12. שוחררתי על 21 רפואי. אני ממאוכזבי הצבא בקטע של ההתנדבות, עד כה... בגלל זה אני לא בטוח שבאמת אעשה את זה. מה יהיה תפקידו של כל אחד?

למה מאוכזב?

תשמע, גם אני מאלה שהיה להם חלום ילדות להיות בקרבי וכשיצאתי מלשכת גיוס עם הפתק הלבן של הפטור התשובה המהדהדת בראשי מפי הרופא-קצין : "אין סיכוי שתגיע לקרבי" אז הייתי בבאסה לא נורמלית וכל-כך התעצבנתי שככה התנפץ לי החלום. אבל למדתי להבין שהתנדבות לא תהיה חוויה כל-כך גרועה הריי אני זה שקובע הכל. איפה לשרת? כמה זמן? איך-למה-מה-ומדוע... בקיצור השליטה בגורל הצבאי שלי היא בידיים שלי ולא מונחת בידיו של מפקד ציפלון שישגע לי ת'חיים. (כמובן שרציתי לנסות להעלות פרופיל, אבל אז הייתי מקבל פרופיל 45 למשל ואז לא הייתי נחשב מתנדב) אתה לא יודע למה אתה מאוכזב, אבל אני חושב שיכול להסתדר לנו דיי טוב.

NiR AbR

New member
לא מאוכזב מזה שאני צריך להתנדב, אלא

מאיך שהדברים מתנהלים ועל ההבדלים התהומיים בין איך שמציגים את הדברים לבין איך שהם בפועל. אני כרגע מאוד ממורמר
יש לי ביקורת נוקבת להעביר על עניין ההתנדבות עכשיו... :)

Dizen

New member
תוכל להרחיב קצת?

שלא תבין לא נכון, אני מזדהה מאד עם עניין הביקורת. אין ספק שהדברים לא מתנהלים כמו שצריך... מעניין אותי למה התכוונת במשפט: "ההבדלים התהומיים בין איך שמציגים את הדברים לבין איך שהם בפועל"
תרגיש חופשי להעביר את הביקורת הזאת פה בפורום...

newKiticat

New member
אני בכלל יכולה להזדהות

על הבעיות הקשות שנובעות מההתנדבות... לפחות אצלי יש את הביקורת הזו גם כן. אבל למרות הביקורת- ההתנדבות זה משהו שלא הייתי מוותרת עליו כל כך בקלות...

newKiticat

New member
מה אני עברתי (ועוברת)?

וזה כמובן נכתב בנימה אישית וכל אחד צריך להבין שזה שונה מאחד לאחד... תכל'ס, הגעתי ליחידה שכולם בה ככלל עוברים קורס. ואותי, למרות שאני נלחמת לא הוציאו. את צריכה להוכיח את עצמך. כל הזמן בוחנים מחדש את השיבוץ שלי, עושים לי פרצופים על תורים לרופא (למרות שיש אנשים שהולכים כל שבוע ביום מסויים לרופא!). ועד שסוף סוף מדברים על קורס, מדברים על קורס שהוא מקוצרר בטירוף (רק שבוע אחד) והוא נחשב לצ'ופר. מבחינת האנשים ביחידה, תראו, לעד, יש דברים שיחשבו מעוררי קנאה בהתנדבות. כמו כביכול העובדה שאפשר לצאת מתי שאפשר. למרות שאתה לא חושב על זה בכלל. כמו פטורים. כמו פטור משמירה. (!!!) וכמובן- הטיפול הרפואי באזרחי. מה לעשות, זה כורח המציאות... הקביעה הכוללת שמתנדבים פסולי קורסים, או שמצפים מהם להיות יותר מכולם. (זאת אומרת שכשיש בעיות התאקלמות, שזה דבר לא כל כך נדיר לכל אחד, במיוחד לאחד שלא היה במסגרת הצבאית יותר משבוע- לא ממש יתעסקו עם זה יותר מידי, וההעדפה היא פשוט להעביר את האדם הלאה. כמובן, זה לא ככה תמיד. זה תלוי ביחידה, ובך עצמך....)

רגע, יש פה פוטנציאל לסתירה עצמית

לדעתי (עוד לפני שחוויתי את זה על בשרי, כך שיכול להיות שמתוך המע' הצבאית, אני אבין על מה את מדברת- ואשתוק
) אם את, כמתנדבת שעל הנייר פסולת קורסים (אני חייבת- פחחח בולשיט
סליחה...) את מחליטה שאת נלחמת ללכת לקורס כמו כולם (במידה והמצב הרפואי שלך מאפשר, כמובן
), בסופו של דבר- את תצליחי
(גם עם את נכנסת לקורס הבא בתור) וכאן בדיוק באה לידי ביטוי הסתירה שדיברתי עליה: בין החתימה שלך לבין המצב שתארת- קדימה
תשקיעי למען כוח הרצון שלך
הוא רעב לפעולה
ובכלל, נראה לי שאם את מחליטה שאת אחת מכולם ומתנהגת מראש כמי שאין לה בכלל פטורים (אף אחד לא צריך לדעת..) יקבלו אותך כאחת מכולם, אני טועה

המרחפת

New member
רק הערת שוליים לאחד הדברים שאמרת

"אף אחד לא צריך לדעת... (שיש לך פטורים)" התנדבות זה לא משהו שצריך להסתיר, וכן, צריכים לדעת שיש לך פטורים- המפקדים, בעלי הסמכות, כדי שלא יטפלו אלייך וכן יבינו שיש הבדל. החיילים יודעים שיש לה פטור מרגע שהם רואים שהיא לא מופיעה בסבב התורנויות. דווקא צריך להיות ברור מראש שהיא מתנדבת, על מנת לקבל את מה שמגיע לה (התאמה במקרים של מוגבלויות מסויימות, הליכה לרופא אזרחי במקרים אחרים), ואז מתוך בחירה להכניס את עצמה לסבב. כשאני הייתי בקורס, לא השתמשתי באף אחד מהפטורים שהיו לי. עשיתי תורנויות מטבח, רצתי עם כל הבנות, ועשיתי שמירות (לא נדבר על כך שהשמירות היו מעאפניות פחד, כולה לשמור על קומת המגורים או על הבניין שלא יברח לאף מקום). אז למה בכל זאת להצהיר שאני מתנדבת, קבל עם ועדה וקורס (או מחלקה)? כדי שיתנו לי לצלם את החומר שהכתיבו ואני לא מסוגלת, כדי שהבנות יבינו למה אני חייבת לבחור ראשונה את מקום הישיבה, ושכשאני שואלת שאילה בלחישה או כותבת אותה בפנקס, לענות לי מתוך ידיעה שהן לא יסתכנו בעונש על פיטפוט בזמן שיעור או התכתבות, אלא שהמפקדות ידעו שהן ענו לי.

אני מצטערת...

לא התכוונתי לגרום לך להרגיש נחותה.. (את לא
) אני חושבת שאם יש סיבה שידעו אז בכייף
העובדה שאני מתנדבת הולכת לפני, אני הבן אדם הכי גאה בעולם
אבל בקורס עצמו מאחר ואין לי פטורים ספציפים (חוץ מתורנויות ושמירות- אני מאוד אשתדל לבטל) אז אני לא מתכוונת לגרום לאנשים מבקורס להתייחס אליי אחרת... חשוב לי להדגיש, שאם היו לי סיבות להצהיר על התנדבותי בקרב הבנות בקורס הייתי עושה את זה בלי בושה (אין במה
)
האמת שגם סביר להניח שאני אספר להן כי אחרי הכל אני לא אבוא מטירונות 02 וזה כבר יהפוך אותי לשונה, ולזו ששואלים אותה "למה
". שוב, אני ממש ממש מצטערת שגרמתי לך להרגיש רע
יוּני

המרחפת

New member
לא הרגשתי רע

רק לא מסכימה עם הרעיון שצריך להסתיר התנדבות. כמו שאת אומרת- זה דבר שמתגאים בו

מעיין©

New member
../images/Emo45.gif

בהחלט מתגאים
ובנוגע לתורנויות ולשמירות- זה הצ'ופר שלנו. אני לא מרגישה שום צורך לוותר עליו

מעיין©

New member
אם אוכל להיות כנה...

קודם כל, ממש מצער אותי לשמוע שכך את מרגישה, ואני מקווה שהמצב ישתפר
שנית, הסיבה העיקרית לכך שלא ביקשתי להיות בדו"צ (בעצם הסיבה היחידה
) זה מה שאת מתארת. דו"צ ידועים כמתנשאים ובעלי יחס לא אוהד במיוחד למתנדבים...וחבל.

newKiticat

New member
באמת?

בגלל זה לא הגעת לדו"צ? חבל שמישהו לא אמר לי את זה... אני חושבת שדו"צ יכול להיות מגניב. באמת. אני חושבת שיש לי תפקיד מאוד מעניין. אבל תאמיני לי, אם הייתי משובצת למתנדבת כמוני, הייתי מרגישה הרבה יותר בנוח. ואני מצהירה פה עם קבלה, מישהי שתגיע לדו"צ ובמיוחד לתב"ל- אני שם בשבילה במשך כל דקה במשך שעות היממה! אני אשכרה מצהירה את זה פה... ושאנשים יזכרו את זה... אני יודעת שבמשך שנתיים של שירות, אני הולכת לעשות כל מה שאני יכולה בשביל לגרום למתנדבים בדו"צ להרגיש בנוח.

מעיין©

New member
יש לי חברה בדו"צ

והתייעצתי איתה לפני הגיוס. היא סיפרה לי כמה בקורס שלהם כל הזמן מכניסים להם לראש "כמה הם טובים" ,"הנבחרים ביותר" וכו' . בקיצור, מנפחים להם את האגו... וכשפתאום מגיע לאותו המעמד כמוהם מישהו שהוא מתנדב, שלא עשה קורס, שכאילו הגיע "במרמה" כי הוא לא התמיין וכו'- ממש מתנשאים עליו. זו חשיבה דפוקה של דו"צ - הם פשוט בטוחים שהם הכי טובים בצה"ל ושכולם עפר לרגליהם. אצלי ביחידה כולם יודעים שאני מתנדבת (אני מדברת על זה חופשי), וממש לא מתייחסים אליי אחרת. להפך, מפרגשנים על הפטורים משמירות ומטבחים

המרחפת

New member
זה לא רק דו"צ

זה בכל תפקיד שמצריך קורס. מודה ומתוודה שהיו רגעים שגם אני הרגשתי כך כלפי פעילות במשרדים אחרים (במשרד שלי היו פעילות תותחיות, ראיתי מש"קיות אחרי קורס שהיו גרועות מהן פי כמה), השאלה מהו התפקיד, ומה נותן הקורס. את התפקיד שלי אפשר לעשות בלי קורס, הקורס נותן בעיקר תפיסה של ערכים ומהווה כר פורה לרעיונות. בת"ש הקורס נותן את המבט של אתיקה, ויחס מול אוכלוסיות מיוחדות.

newKiticat

New member
את מש"קית ת"ש?

ללא קורס? עם קורס? את התפקיד שלי, לומדים בעיקר במהלך החפיפה, ולמזלי החפיפה שנעשת בתחום שלי, הוא כוללנית לכל התחום, מה גם שהחופפת שלי הייתה חיילת בודדת מחו"ל- וגם היא לא עשתה קורס.... הקורס אצלנו נותן רקע והכנה, אבל את עצם העבודה לומדים בחפיפה ותוך כדי העבודה עצמה....

למעלה