רק שנאה-זה מה שיש בכם!
זה כל כך עצוב לראות שזה כל מה שמניע אתכם בחיים...השנאה הזאת לזרם מאוד קיצוני! הם לא כופים עלייך את כל תורתנו-אם זה היה ככה מן הסתם הרבה דברים היו נראים אחרת. "באירופה זה לא היה ככה, יהודים הדוקים בדת לא כפו על המדינות שהם חיו שם שילכו לפי הדת היהודית, זה היה יותר מסובך מזה והיו כמה גורמים לאנטישמיות." מה אכפת לי מה קרה באירופה? אנחנו עכשיו במדינת היהודים(זה מאוד עצוב שאני חייב להדגיש את זה)-כדי לשמור על אופיה היהודי של המדינה הזאת חייבים להיות כמה חוקי יסוד הלכתיים. "אתם יכולים לרצות שיכבדו את האמונה שלכם, ואני מסכימה עם זה שאיש באמונתו יחייה- אבל כשמגיעים למצב שהם מאיימים על המדינה שתתנהל איך שהם רוצים ואיך שהדת מחייבת אותם, זה מה שיוצר בעיה אצלי!" קודם כל,זה "צדיק באמונתו יחיה". הם לא מאיימים על המדינה בשום אופן,והם לא מכריחים אותך לעשות שום דבר(חוץ מאת אותם חוקי יסוד הלכתיים)! "'אנשים שבסה"כ שואפים שיום אחד מדינת ישראל תהיה מדינת הלכה' אוי אוי אוי, איזה חמודים, הם 'רק' רוצים שכל היהודים החילוניים יאמינו באותו האלוהים, באותה הדת, ילכו באותן ה'מצוות' והחוקים." כן,רוב החרדים הם אנשים מאוד תמימים שנעשה להם עוול בגלל קיצוניים השייכים לזרם החרדי! "והם עושים את זה בצורה ממש נחמדה ומכובדת, מכים ילדות בגנים הציבוריים אם הלכו חשופות כתף או לא לבשו חצאית." פשש...את בטוחה שקורים דברים כאלה? אין מצב! התקשורת הייתה רצה למקום אם היה קורה דבר כזה,כי גם בדיוק כמוך התקשורת לא ממש אוהבת אנשים עם כיפות(במיוחד כאלה עם כיפות שחורות)! "אח"כ הם עוד מתפללים למוות של ראשי ממשלה שהם מתנגדים אליהם, מתרצים את ההתנהגות הנבזית שלהם בכך שהחכם הזה אמר ככה, הרב הזה אמר ככה. בסופו של דבר אני רואה איך יש לא מעט דתיים וחרדים שהולכים אחרי דת של איזה חכם או גאון מאיזשהיא עיר אירופאית, ומתנהגים בצורה מזלזלת ומגעילה כלפיי הסביבה החילונית. אם אתה שם את הדת לפני יחסי האנושות, יש לך בעיה." את מדברת על שרון? זה לא רק החרדים,היו גם דתיים לאומים שהיו שותפים לתפילה ההיא אך גם שם זה היה מקרה שקשור לפשע ההתנתקות! סתם שתדעי,המאמינים האמיתיים הולכים ע"פ תורתו של ה'. בסופו של דבר,אנחנו מאמינים בה' והרבנים הם מורי דרך... אצלנו "דרך ארץ קדמה לתורה" עומד בראש! "במדינת ישראל חיים 1.7 מליון אנשים שלא יכולים להביא כיכר לחם הביתה [אם בכלל]. חלק מהמספר הזה כולל גם חרדים, והמדינה תעדיף לשלם לחרדים המסכנים שבמקום ללכת לעבוד ילכו ללמוד תורה, כי ברור שאלוהים הוא זה שיביא להם את הגאולה." מה זה תעדיף? היא משלמת לכולם! אמנם סכום זעום אבל היא משלמת לכולם ע"פ פרמטרים שנקבעו בעבר! "בעוד לא מעט חרדים החיים בירושלים מקבלים כסף מהמדינה, לא משלמים מיסים, ועדיין- לא מוכנים להכיר בישראל כמדינה יהודית ולא רואים שום דבר אחר שהוא מחוץ לירושלים, אני צריכה להסתכל מהחלון ולראות פעם אחר פעם קשישים שמחטטים בפחים, מנסים למצוא איזשהיא שמיכה שתחמם אותם בחורף הקרוב. להם הממשלה כמובן לא תדאג, רק אחרי שיעשו בלאגן וידרשו - ולאיזה קשישה בת 85 יש את הכח למאבק הזה? - הם יקבלו משהו." את מדברת על נטורי קרתא?! הם היחידים שלא מכירים בישראל כמדינה שלהם. גם את לא ממש מכירה בעובדה שישראל היא מדינה יהודית-את מתנגדת ליהדות שבה! זה ממש עצוב שיש קשישים נזקקים-להם חייבים לעזור,בזה כולם מסכימים אפילו התורה שלנו,"והדרת פני זקן". "פגיעה בכלכלה יכולה לבוא מצד התיירות- ירושלים היא מוקד דתי להרבה מאוד דתות, זה יכול להכניס לתיירות הרבה מאוד כסף, אבל בפעם האחרונה שהתארגנה צעדת 'נוצרים אוהבי ישראל' החרדים לא היססו להרים את הקול ולהביע התנגדות קשה נגד 'שטיפת מח' הזאת. הסיבה שיש לי את ה"שנאה הבלתי מתוארת" שאתה מגדיר, היא בגלל התערבות החרדים בענייני חופש במדינת ישראל- כמו מצעד הגאווה." אם כל הכבוד התיירות לא יכולה להכניס לישראל יותר מדי. ועדיין,יש תיירות בישראל! אותם חרדים שמפגינים בצורה אלימה הם קיצונים...אך אני לא יכול שלא להסכים עם זה שאסור לקיים מצעד גאווה בירושלים(אך זה כבר דיון אחר)