גייס חמישי בתוכנו-עד מתי?

חה, איזו דעה אני אמורה לקבל, בדיוק?

שחרדים לא עושקים את כספי המדינה, למרות שהם כן? שאני בן אדם ש"יש בי רק שינאה"? שאין כפייה דתית בישראל? ושאלת השאלות- אתה בכלל קראת הודעה כלשהיא מהשרשור הזה?!

לא אמרתי שאני מסכים איתו

למעשה, אני דווקא מסכים איתך בחלק מהדברים. אני פשוט טוען שאת לא יכולה לתת את הטיעון שהוא חופר ולא מסכים איתך בעוד את חופרת ולא מסכימה איתו. ולגבי השרשור שלכם, את רובו לא קראתי.

וכדי להוסיף

אין שום סיבה שהוא ייקבל את הדיעה שלך, כמו שאין שום סיבה שאת צריכה לקבל את שלו. מה שאתם כן יכולים לקבל אחד מהשני הם עובדות. ואם מישהו מכם מתכחש לעובדות, אז השני יכול לצאת בטיעון של: אני לא מקשיב למישהו שלא מקבל את העובדות. אבל לא את ולא הוא הצגתם עובדות, ולכן אני חייב לכתוב שמה שכתבת הוא קצת צבוע.

antreprize

New member
הכפייה הדתית כן משפיעה על הכלכלה.

ואם לא היית בצד שכופה את הדת גם היית יודע את זה.

רוני13

New member
אני לא כופה עליך שום דבר...

זאת המדינה-אני תומך במה שהמדינה עושה

רוני13

New member
לא...

(גם לא סביר שהיא תעשה את זה-השואה כבר הראתה לנו את תוצאותיה) יש חוקים שבהם אני מביע תמיכה ויש חוקים שבהם אני לא מביע תמיכה-קוראים לזה דעה. אני גם חושב שזה זכותכם לא להסכים עם חוקים מסוימים,זכותו של כל אדם להביע את דעתו לגבי כל דבר!

antreprize

New member
אני לא אומר שהם מנסים להשתלט על העולם

או שהם חיים רק כדי שנשלם את החשבונות שלהם, אני לא יודע למה הם לא עובדים, יש לי קרובים משפחה חרדים שגרים בארה"ב והם עובדים, אז אולי זה משהו במים ולא משהו שהם עושים בכוונה. אבל זה לא משנה את העובדה שזה מה שהם עושים. גם הח"כים החרדים לא מפגינים נאמנות למדינה.

רוני13

New member
הח"כים לא מפגינים נאמנות למדינה...

אני לא יודע עד כמה זה נכון-אך במקרה שלהם אין מצב שהם פתאום יפנו נגדך עם נשק וייאימו על בטחונך כי הם פשוט(כמוני וכמו כל דתי אחר) ממש מתנגדים למלחמת אחים מה שלא תקף במקרה של "חברייך" הערבים.

antreprize

New member
ברור שהח"כים החרדים מתנגדים למלחמת אחים,

זה מסכן את הממנים שלהם. הח"כים לא נאמנים למדינה, הם לא תומכים במלחמת אחים, אבל זה לא אומר שהם נאמנים למדינה.

רוני13

New member
אז הם לא מסכנים אותך בשום דרך ביטחונית!

לעומת הערבים שהאי נאמנות שלהם דווקא כן יכולה לעורר איום בטחוני. אני התחלתי את השרשור הזה עם דגש על הצד הביטחוני!

למה צריך להחליט?

בשרשור הזה ניסית להגיד שצריך לסלק את הערבים מהמדינה, לא בגלל מניעים גזעניים אלא בגלל שהם פוגעים בנו. אז אם אנחנו מחליטים לסלק אנשים רק על פי הבסיס של פגיעה במדינה צריך לגרש גם את החרדים, כדי להבטיח שיוויון זכויות.

רוני13

New member
ההבדל הוא...

שהחרדים נמצאים כאן בגלל היותם יהודים לעומת הערבים-שנמצאים פה בגלל שטוב להם.

אני חשבתי שהסיבה שהם כאן היא בגלל

שהם נולדו כאן. למה שהם יעברו מדינה, אם הם נולדו כאן וזה הבית שלהם? ואתה החזרת את הדיון לנושא הלאום, כשמראש אמרת: "למה כל מעשה שיראל תעשה נגד העניין הזה ייחשב כגזעני?" אני חושב שהתשובה לשאלה ששאלת מראש נמצאת בתשובה שנתת עכשיו: "שהחרדים נמצאים כאן בגלל היותם יהודים"

מה צריך להסביר?

אתה אמרת שצריך לגרש את הערבים, אבל לא מסיבות גזעניות. ולכן שאלת את השאלה: "למה כל מעשה שיראל תעשה נגד העניין הזה ייחשב כגזעני?" כלומר, אם נגרש את הערבים, זה לא בגלל שהם ערבים. ואחר כך כששאלתי אותך למה לא נגרש את החרדים ענית: "שהחרדים נמצאים כאן בגלל היותם יהודים" כלומר, הסיבה שאנחנו לא מגרשים את החרדים היא בגלל שהם יהודים. אז אתה בעצם אומר שאנחנו לא נגרש את הערבים בגלל שהם ערבים, אלא בגלל שהם מזיקים למדינה (אמירה לא גזענית). אבל אנחנו לא נגרש את החרדים שמזיקים למדינה שלנו בגלל שהם יהודים (אמירה גזענית) לכן הטיפול בערבים שאתה מציע הוא כן גזעני.

רוני13

New member
לחרדים יש זכות חוקית להיות פה...

ע"פ חוק השבות. לעומת הערבים,שהחליטו להתנחל בארצנו.

למעלה