גילום רכב חברה בשכר

Tamir1510

New member
גילום רכב חברה בשכר

אין הולך גילום רכב חברה בשכר בטורונטו ?
 

PuffDragon

New member
אין דבר כזה רכבי חברה לרוב בני התמותה

תשכח מכל ההטבות של היטק ישראלי. רכבי חברה, ביטוח מנהלים ושאר ירקות. אם אתה CEO של תאגיד ענק, אז אולי תקבל רכב חברה. כל האחרים נוסעים ברכבת.
&nbsp
 
אין מתנות חינם, רכב ב"חינם" מהעבודה יעלה לך

תמיד יותר מאשר היית קונה את הרכב, בקנדה כבר הבינו את זה, בישראל לא. שוין.
ביטוח זה סיפור אחר, למעסיק עם מאות עובדים יש יותר כוח להתמק עם חברות ביטוח, לא תוכל לקנות ביטוח משלים טוב באופן פרטי אלא אם כן לא איכפת לך אלף דולר בחודש
 

michaelbl

New member
אז איך זה שמרבית הקנדים מחזיקים רכב בליס?

כשליס עולה הרבה יותר מלקנות רכב לבד.
 

SupermanZW

Well-known member
מאותה סיבה ש30% מהקנדים לא חוסכים כלום בRRSP

הקנדים הרבה יותר בזבזנים מהישראלים והם חושבים שזה נורמלי לחיות עם חובות שלא מסתיימים לעולם. אפילו אלה שרוכשים רכב ולא מחזיקים רכב בליסינג מחליפים אותו הרבה לפני שהם מסיימים לשלם את ההלוואה, אשר במקרים מסויימים הם לוקחים לעד 8 שנים וכך למעשה הם משלמים על הרכבים שלהם כל החיים, אני מדבר על ההלוואות בלבד, לא על התחזוקה ולא על הביטוח.
 

CanBonly1

New member
אני חושב שההצהרה שלך שהקנדים בזבזנים יותר מהישראלים

אינה נכונה

אולי הם לא חוסכים, כי הם לא יכולים
תחשוב כמה כסף צריך כדי להגיע ל3000$ בחודש
שזה לדעתי סכום מינימלי לזוג כדי לחיות
3000 כפול 12 חודשים זה 36000
בוא ניקח 10 שנים, לחיות מהסכום עד שנגמר. אז צריך 360000$
רוב האנשים ישקיעו את כסף בקרן נאמנות.
כדי להיות עוד יותר אופטימי נגיד שהקרן עושה 4% שנתי ואין הוצאות
כדי להגיע לסכום שהזכרתי למעלה יש לחסוך כ 700$ חודשי במשך 25 שנה !!
ועוד לא דיברנו עם יש ילדים אז רוצים לחסוך ללימודים שלהם לפחות 2500$ לשנה ב RESP שזה עוד 200$ לחודש.
מי לדעתך יכול לחסוך סכום כזה?
האם בישראל אנשים חוסכים 2000 שח בחודש?
 

SupermanZW

Well-known member
קנדים הרבה יותר בזבזנים מישראלים

לרוב הקנדים יש רק ילד אחד, הממוצע לישראלים הוא כמעט שלושה ילדים, לא נתקלתי בישראלי בקנדה שלא מתחיל לחסוךבRRSP ברגע שהוא יכול ולעומת זאת יש בעבודה שלי קנדים שלא חסכו עדיין כלום לפנסיה, הם אמנם מיעוט אבל לא ראיתי תופעה כזו אצל אף אחד מהישראלים שאני מכיר. בישראל לכולם יש הפרשות מעסיק לפנסיה כך שכמעט כולם אפילו בלי להיות מודעים לכך חוסכים 2000 ש"ח לחודש, בקנדה כל אחד אחראי לעצמו ומי שלא עובד מדינה המעסיק לא חוסך לא כלום ולכן לא לחסוך לפנסיה בקנדה באופן עצמאי זה חוסר אחריות קיצוני. הקנדים רוכשים רכבים יקרים בהלוואות ל8 שנים ומחליפים רכב כל 3-4 שנים, רוב הישראלים לא לוקחים על רכב הלוואה שארוכה ממשך הזמן שהם מתכננים להחזיק את הרכב.
 

CanBonly1

New member
האמת, שאתה מחזק את עמדתי

כמו שאמרת ״בישראל לכולם (האמת, לא לכולם) יש הפרשות מעסיק לפנסיה....וכו״
פה בדיוק קבור הכלב. אם המדינה לא ״מכריחה״ אנשים לחסוך הם לא יחסכו.
דרך אגב, הצהרה אחרת שלך, ״, הידעת למשל שבארה"ב יש עובדים שאין להם כלל חופשות בתשלום? בקנדה אין דברים כאלה, ....״ בשירשור למעלה גם היא אינה נכונה
במקום העבודה שלי למשל יש כ50% עובדי קבלן שמקבלים שכר ללא ימי מחלה, ללא חופש, ללא RRSP, ללא בנפיט, הכל מגולם בשכר. והוא לא גבוה. הם עובדים על חוזה אישי, אבל אינם עצמאים. משלמים להם רק EI ו CPP
שאלתי את רואה החשבון שעושה לי את תיאום המס על זה. הוא אמר לי שהרבה חברות עושות את זה (כדי לא לתת תנאים סוציאלים) רוגרס למשל, מחזיקה כמה חברות בת , והיא מעבירה את העובד כל 3 שנים לחברה אחרת ואז הוא נחשב עובד חדש.
 

michaelbl

New member
זה לא נכון שאין להם ימי מחלה או חופש

גם לעובדים שלנו אין ימי מחלה וחופש אבל זה מגולם במשכורת. נכון שאם עובד שלנו מחליט לקחת חופש או חולה הוא לא צקבל שכר על אותו יום, אבל יש אחוז קבוע בחוק שמוסיפים לשכר הבסיס שבעצם נועד לפצות אותם על זה. זה שהם לא לוקחים חופש או באים לעבודה גם אם הם חולים זה כי הם רוצים להרוויח יותר ולקבל משכורת מלאה וגם את התוספת.
אני למשל שכיר אבל עובד על חוזה כעצמאי ולי אפילו לא מפרישים cpp או ei, מצד שני אני יכול לנכות הוצאות
 

CanBonly1

New member
לא אמרתי שזה לא חוקי.

ההפך אמרתי שלא רק שזה חוקי, זה גם מקובל.
אמרתי גם שזה מגולם במשכורת. מה שאומר שהמשכורת שלהם בעצם נמוכה יותר. לא סתם אנשים ״באים לעבודה חולים״ תאמין לי שהם היו מעדיפים לשכב בבית עם כוס תה חם ולהבריא כמו בנאדם נורמלי.
וגם את זה אמרתי....שהם לא עצמאיים כמוך. אתה במקצוע מועדף ולכן גם כנראה מקבל הרבה כסף. ועוד יכול כעצמאי לקבל החזר על הוצאות כגון אינטרנט, נסיעות וכד׳
דווקא בגלל שזה חוקי, בעלי עסקים עושים את זה.
זה בדיוק כמו עובדי קבלן בארץ. (בכלל, לדעתי צריך להוציא את חברות עובדי הקבלן מחוץ לחוק. סרסורי עבדים) אין תנאים סוצאילים.
מסתבר שלחברה כדאי לשלם לסרסור ולא לעובד, העיקר לא לשלם תנאים סוציאלים.
אנשים עובדים ככה, כי אין להם ברירה, לא בגלל שהם נהנים להיות עובדי קבלן.
 

michaelbl

New member
אני לא ביוק רואה את הבעיה

אם הוא מפסיד יום עבודה אז מראש הוא כבר קיבל את הכסף עבור היום הזה. בתכלס זה אפילו יותר טוב מעובד רגיל כי אם הוא לא הפסיד יום עבודה אז הוא עדיין מקבל אקסטרא.
נכון שמדובר באנשים עם שכר נמוך, וזאת גם הסיבה שהם לוקחים פחות ימי חופש או מחךה, כדי גם לקבל את השכר וגם את האקסטרא, אבל מה אתה קוצה, שכולם ירוויחו הרבה?
באירגון גדול עם הכנסות גבוהות והרבה עובדים, אם עובד אחד חולה אז לא ביג דיל, לא מפריע יותר מדי להתנהלות. עובדי צדינה, בכלל למי איכפת, אז העבודה תתנהל יותר לאט והתשלום גם ככה לא יוצא מהכיס של מישהו שאיכפת לו.
בעסקים קטנים לעומת זאת, עובד חסר יכול להוות אחוז ניכר מכח האדם מה שמחייב את בעל העסק למצוא פתרון שעולה לו כסף או זמן, ובתור בעל עסק קטן אני יכול לומר לך שעובד חסר זה תמיד בלאגן, כך שאני ממש לא מרגיש צורך נפשי להיות סופר נחמד לעובד כזה ולצ'פר אותו.
גם החוק שמשלמים לעובדים משכורת על חגים, אפילו אם זה לא יום העבודה שלהם, אז לך זה נראה הכי טבעי בעולם. לי כבעל עסק זה אומר יום שאין לי הכנסות בכלל אבל אני משלם שכר מלא לכל העובדים, בין אם היו אמורים לעבוד או לא, אז לא רק שאני לא מרוויח כלום באותו יום, גם הוצאות השכר שלי יותר גבוהות מביום עבודה רגיל. זה עדיין נראה לך הוגן? (אני בטוח שכן, כי נורא קל להיות סוציאליסטית בצד שלך של המשוואה)
 

CanBonly1

New member
עוד הפעם,אתה משום מה משליך על עצמך כעסק.

אני מדבר על עובדי קבלן.
זוכר את חברת חשמל, העובדים מאוגדים ולכן יש להם את כל התנאים,
אבל הם לוקחים עובדי קבלן שיעשו את העבודה
מה שמעניין, שאני עובד במקום בו אין ועד, ועדין רואה את זה קורה
כנראה שזה משתלם מאד לחברה, אחרת אין לי הסבר לזה.
מי העובדים האלה אתם שואלים, אנשים מבוגרים שלא מוצאים עבודה, אנשים מאד צעירים שצריכים ניסיון, אנשים שאין להם מקצוע מבוקש, או שהמקצוע שלהם כמעט נעלם [יש לפחות 3 אנשי IT שהם HELPDESK] שעובדים ככה אצלינו.
כששאלתי , הם סיפרו שמאד קשה למצוא עבודה, כי הכל עבר להודו.
 

michaelbl

New member
יש כאן עוד תופעה מכוערת, של מתנדבים

מקומות עבודה לוקחים מתנדבים, לרוב מהגרים, לכמה חודשים, כאילו לצבור נסיון קנדי, ובתכלס מנצלים אותם כעובדי חינם.
יש תופעות מכוערות בקנדה, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שאנשים בקנדה מבזבזים את עצמם לדעת, לא חוסכים, ובכלל יש כאן את המושג הזה life style שאנשים מאד אוהבים.
אנשים כאן מאד אוהבים לאכול בחוץ, ותעיד על כך הכמות האדירה של סניפי טים הורטון ושאר רשתות המזון המהיר.
 
בישראל המעסיק מחוייב על פי חוק לשלם ימי מחלה וחופשה

הם כמובן לא רבים אבל עדיין...
צריך לשלם יום וחצי מחלה בחודש כאשר על היום הראשון לא מקבלים תשלום, על היום השני 50% ומהיום השלישי זה תשלום מלא
כמו כן 10 ימי חופשה בשנה (זה המינימום אגב וזה גם מה שרב האנשים במגזר הפרטי מקבלים, אלא אם כן הם עובדי היי טק כמובן)
והמעסיק חייב להפריש לפנסיה וקרן פיצויים 6-7% בעצמו ולנכות אחוז דומה משכר העובד
ויש גם ביטוח לאומי.
אם זה לא קורה בקנדה, זה לא תקני.
ואגב אצלך אני מאמינה שזה לא קורה כי רב העובדים צעירים מאד אבל נניח עם עובדים מבוגרים יותר שיש להם ילדים קטנים שחולים פה ושם זו בעיה
 

michaelbl

New member
למה את חושבת שהעובדים אצלנו צעירים?

הגיל הממוצע של שמלצריות שלנו הוא 45, שוטף הכלים שלנו בן 75 (הוא דרך אגב נאלץ לעבוד בגילו כי אין לו ברירה. הוא קנדי אסלי טהור גזע, סבא חביב ששובר לנו כלים בלי סוף, אבל אין לנו לב לפטר אותו, ובנוסף למרות הגיל המתקדם הוא מאד אמין וכמעט ולא מפסיד ימי עבודה), הטבחים שלנו בני 40 ומעלה, האופים 50 ו-65, ורק הבחורה בקופה היא כרגע בת 18, ודווקא היא חולה פעם בשבועיים.
כשאין ברירה מוצאים סידור לילדים ובאים לעבודה. בעסק קטן בן אדם חסר זה בעיה לא קטנה, בטח בעסק שנמצא בתחום השירות וחייב להיות זמין, גם העובדים מבינים את זה וגם הם צריכים כסף. מלצרית שלא באה לא מפסידה רק את ה70$ משכורת היא גם מפסידה 150$ טיפים.
בקנדה המעסיק מפריש ביטוח לאומי (CPP, EI), וצריך לתת אחוז מסויים תוספת למשכורת על ימי חופשה שבעצם באים לפצות את העובד על ימי חופש שהוא לוקח ולא מקבל שכר. זהו, אין קרן פיצויים ואין פנסיה. אם עובד מפוטר יש הגדרה של כמה משכורת הוא צריך לקבל לפי מספר שנות העבודה שלו, אבל זה רחוק מאד מהחודש שכר על כל שנה שיש בארץ.
 
טוב, בשביל שכר של 220 דולר ליום גם אני הייתי לוקחת בייביסיטר

הנקודה היא שרב העובדים בגילאין שציינת לפחות בישראל לא עובדים במלצרות שיש בה אפשרות לטיפים. הם עובדים בעסודות של סידור סחורה, קופאיות, עובדי בתי חרושת, וכדומה ושם לא רק שמשלמים להם מינימום אלא שגם מורידים להם מהשכר אם יש חוסר בקופה אפילו של שקלים בודדים (ככה זה אצל קופאיות בישראל)
ואגב, איך זה שאצלכם העובדים מבוגרים יחסית?
בישראל לא תראה במסעדות מישהו מעל גיל 25-27 עובד כמלצר במקסימום אולי כטבח
 

michaelbl

New member
למעט המלצריות לשטר העובדים אין טיפים

הם מקבלים איזה שבריר מהטיפים אבל לא צשהו משמעותי, זה לא כל כך שונה מישראל.
לגבי הגיל, אנחנו מעדיפים עובדים מבוגרים ואחראים על פני חברה צעירים שאם שתו לילה לפני אז פשוט לא מופיעים לעבודה. המבוגרים מתייחסים לזה כאל מקום עבודה ארוך טווח, הצעירים לא איכפת להם
 
קודם כל זה יפה מאד שאתם מעסיקים בני 45+

מעולם לא עבדתי במלצרות אבל זכור לי שהרבה בנות שהכרתי הרוויחו ממש יפה מטיפים בתור סטודנטיות. בישראל נראה לי שאם אני בגיל 30+ אלך לשאול אם אני יכולה לעבוד במסעדה, במקרה הטוב יגלגלו עיניים ובמקרה הרע יצחקו לי בפרצוף
בישראל אתה פשוט לא רואה מלצריות בגיל הזה ואני לא בטוחה אם זה תלוי בעובדות או במעסיקים שלא מוכנים כי ת'כלס יש עבדות גרועות בהרבה
בקנדה זכור לי שראיתי גם הרבה צעירים אבל בסניפים של פיצה-פיצה או מקדונלדס היו גם מבוגרים יותר. בישראל זה פשוט לא היה עובר
בישראל בן 22-23 הוא כבר אחראי משמרת במקדונלדס
לגבי המבוגר שעובד אצלכם, בגילו סישראל אף אחד לא היה מעסיק אותו בכלום. אבל אין רשת תמיכה באונטריו לאנשים בגילו? במה הוא עבד עד יציאתו לפנסיה?הפרשות לפנסיה היו לו?
 

michaelbl

New member
כמה הערות

זה ממש לא נדיר לראות מלצרים מבוגרים בקנדה, כשחושבים על זה זה אפילו נפוץ. יש מקומות כמו מוקסיז ששם תיראי רק מלצריות בנות 20 במיני קצרצר. ברשתות מזון מהיר מרבית האנשים יהיו צעירים כי לא צריך מיומנות (מה שמצביע על טיב האוכל), תנאי העבודה לא משהו ען משמרות לא נוחות ולכן פחות אנשים מבוגרים יפנו אליהם, ואלה שכן הם לרוב מהגרים שאין להם ברירה.
המלצריות אכן מרוויחות יפה, אצלינו בשילוב טיפים ושכר הן יוצאות ביום ממוצע עם 200$ וביום חזק גם עם 300$. להיות מלצרית טובה זה לא טריויאלי כמו שזה נראה צמהצד ודווקא כאן הנסיון משחק.
לגבי אותו שוטף כלים הוא עבד בתחום המזון והיה בתפקידים ניהוליים עד רמה שהוא ניהל קבוצות של מסעדות. לגבי מה הוא קיבל או לא אני באמת לא יודע, אבל להבנתי הילדים שלו קצת נפלו עליו מה שגרם לו הוצאות נוספות. הוא לא גר בארגז ברחוב ואפילו יש לו אוטו די חדש, אבל הוא צריך עוד כסף. אני לא יודע כמה עוד שנים הוא יוכל להמשיך והפחד שלי הוא שלא יקבל התקף לב בעבודה כי סך הכל זאת עבודה פיזית.
 
כמה מיומנות או ניסיון צריכה מלצרית?

היא צריכה להיות מסוגלת להכיר את התפריט (שאתה בעצם כתבת) בעל-פה, להיות זריזה בפינוי שולחנות, להחזיק מגש בצורה שלא יפול, להיות אדיבה ולחייך ולהיות מסוגלת לנהל סמול טוק - כל אלה לא התנהגויות קשות מדי עבור הקנדי הממוצע שלמזלו לא נתקל בלקוח הישראלי שהרבה פעמים יכול להוציא מהכלים.
בישראל גם במסעדות היותר טובות רואים בעיקר צעירים (אני עד היום פגשתי רק צעירים לכל היותר בני 27 בלחץ)
 
למעלה