אני לא ביוק רואה את הבעיה
אם הוא מפסיד יום עבודה אז מראש הוא כבר קיבל את הכסף עבור היום הזה. בתכלס זה אפילו יותר טוב מעובד רגיל כי אם הוא לא הפסיד יום עבודה אז הוא עדיין מקבל אקסטרא.
נכון שמדובר באנשים עם שכר נמוך, וזאת גם הסיבה שהם לוקחים פחות ימי חופש או מחךה, כדי גם לקבל את השכר וגם את האקסטרא, אבל מה אתה קוצה, שכולם ירוויחו הרבה?
באירגון גדול עם הכנסות גבוהות והרבה עובדים, אם עובד אחד חולה אז לא ביג דיל, לא מפריע יותר מדי להתנהלות. עובדי צדינה, בכלל למי איכפת, אז העבודה תתנהל יותר לאט והתשלום גם ככה לא יוצא מהכיס של מישהו שאיכפת לו.
בעסקים קטנים לעומת זאת, עובד חסר יכול להוות אחוז ניכר מכח האדם מה שמחייב את בעל העסק למצוא פתרון שעולה לו כסף או זמן, ובתור בעל עסק קטן אני יכול לומר לך שעובד חסר זה תמיד בלאגן, כך שאני ממש לא מרגיש צורך נפשי להיות סופר נחמד לעובד כזה ולצ'פר אותו.
גם החוק שמשלמים לעובדים משכורת על חגים, אפילו אם זה לא יום העבודה שלהם, אז לך זה נראה הכי טבעי בעולם. לי כבעל עסק זה אומר יום שאין לי הכנסות בכלל אבל אני משלם שכר מלא לכל העובדים, בין אם היו אמורים לעבוד או לא, אז לא רק שאני לא מרוויח כלום באותו יום, גם הוצאות השכר שלי יותר גבוהות מביום עבודה רגיל. זה עדיין נראה לך הוגן? (אני בטוח שכן, כי נורא קל להיות סוציאליסטית בצד שלך של המשוואה)