גילום רכב חברה בשכר

michaelbl

New member
תתפלאי

כמו שכתבתי, מהצד זה נראה פשוט. מרבית האנשים לא מסוגלים להתמודד עם זה, גם לא קנדים. לא הבנתי למה יש איזה אשליה שקנדים יותר טובים. הם לא, הם פשוט גדלו בחברת שפע, בנסיבות המתאימות הקנדים נהיים חארות בדיוק כמו הישראלים
ותתפלאי אבל לא חסרים גם לקוחות של מגיע לי גם בקנדה, אגב, היהודים הקנדים די בראש הרשימה

גם ישראל של היום היא חברת שפע

תרבות המגיע לי זה דבר אחד אבל אני טרם נתקלתי בקנדה באנשים שמנבלים את הפה במקום ציבורי אלא אם כן הם שיכורים או אלכוהוליסטים. או ששואלים את המלצרית אם היא ערבייה כביטוי גנאי (אפשר להחליף את המילה ערבייה עם אינדיאנית לצורך העניין). הייתי נותנת למלצריות אצלך לא יותר מחודש בבית קפה ישראלי לפני שהיו נסות על נפשן. הנורמה בקנדה ככלל היא להימנע מעימותים. לגבי היהודים הקנדים, גם מדינתנו הקטנה מורכבת בעיקר מיהודים

michaelbl

New member
בקנדה גם הערסים מנומסים

זה שישראל מלאה בהמות אין לי ויכוח. המגיע לי של היהודים הקנדים הוא אחר, מתנשא.

michaelbl

New member
אגב, בנפטיס וrrsp

זה רק בחברות גדולות או עובדי מדינה. במגזר הפרטי למרבית האנשים אין.
חשבנו בזמנו לתת בנפיטס לעובדים שלנו, ורצו 300$ לחודש לעובד לביטוח משלים, אז ויתרנו.

CanBonly1

New member
נכון מאד, ולכן אמרתי לסופרמן

שפשוט בישראל ברוב מקומות העבודה מפרישים להם לפנסיה באופן אוטומטי
ופה זה פחות נפוץ
אנשים לא סוגרים את החודש, וחיים על הלואות ולא חוסכים לפנסיה, כי לא יכולים.

michaelbl

New member
אנשיםמכאן מבזבזים בכל מקרה

אני רואה אנשים שמרוויחים מינימום ועדיין קונים פעמיים ביום כוס קפה.
זה ממש לא בגלל שהם לא יכולים, זאת תרבות הצריכה שגורמת להם לבזבז, ולצאת לבארים, למסעדות, לקנות מכוניות יותר יקרות ממה שהם יכולים להרשות, לצאת לחופשות, לקנות מותגים...
מותגים בקנדה זה הדבר, אייפונים, קנדה גוס, ugg, תיקים...
למה אני עם הכנסה גבוהה יכול ללכת במעיל מוולמארט ב70$ ובחורה שמרוויחה שכר מינימום קונה קנדה גוס ב700$?

CanBonly1

New member
תרבות הצריכה היא בעיה של כל העולם המפותח

דווקא כקורא את הסולידית הייתי מצפה שתראה שבישראל זה אותו דבר
אבל, לא משנה, נסגור על זה שאנחנו לא מסכימים, זה בסדר.

ואתה חושב שכל מי שאןכל בארומה בישראל הוא מעמד הביניים?

הרבה מאד מאלה בישראל שמרוויחים מינימום אוכלים גם הם במסעדות, זולות אומנם אבל עדיין אוכלים בחוץ: פלאפל, שווארמה, סנדביצ'ים ועוד
ההבדל הוא שבישראל האוכל באמת טעים וגורם לך לרצות לאכול בעוד שבקנדה טים הורטונס זה גועל נפש אחד גדול שכבר מהביס הראשון יגרום לך להצטער שבכלל חשבת על הרעיון ועוד לא הגעתי לדבר על מסעדות עם אוכל שפשוט לא טעים

michaelbl

New member
אבל זה מה שהקנדים רגילים אליו ואוהבים

גם בישראל יש אנשים שמבזבזים כשהם לא יכולים להרשות לעצמם. לא אמרתי שהישראלים יותר טובים, אבל מה שאני אומר הוא שהקנדים לא יותר טובים (אם לא יותר גרועים), בעוד יש אנשים שמגיעים ובטוחים שבישראל האנשים הכי שופוני והכי בזבזנים והקנדים הם גאוני הדור בכספים שלא כמו האנשים בישראל.

אני לא חושבת שזה קשור לזה שהמדינה "מכריחה" את העובד

היא מכריחה בעיקר את המעסיק שמשלם גם הפרשות לפנסיה וגם קרן פיצויים
אחרי 3 חודשים של העסקה. נדמה לי שהחוק עבר בשנת 2008 ועד אותה שנה למעסיק בכלל לא הייתה חובה לחסוך משהו למען העובד ולהרבה עובדים באמת לא הייתה פנסיה אלא רק קצבה מסכנה של ביטוח לאומי
רב עובדי שכר המינימום בישראל לא מגיעים למשרה מלאה כי פשוט אין אפשרות כזו מצד המעסיק. ממשכורת מינימום בעיקר אם יש משפחה מאד קשה לחסוך משהו

קנדים (שנולדו כאן) לא בזבזנים יותר מאחרים

הניסיון שלי עם קנדים שנולדו כאן הפוך בדיוק: הם חסכנים ומחושבים. כנראה זה תלוי את מי אתה מכיר

יעקב טופר
סוכן נדלן בת'ורנהיל
416-666-5402

עניין של נוחות לרוב האנשים

איך זה שמרבית הקנדים אוכלים בחוץ יותר מאשר בבית כשלאכול בחוץ עולה הרבה יותר מלאכול בבית?

SupermanZW

Well-known member
כי הם חסרי אחריות כלכלית

קיימת בעיה חמורה של פורשים עניים בקנדה (בכוונה אני לא אומר פנסיונרים, פשוט מכיוון שאינם פנסיונרים, הם פרשו מעבודה אך לא חסכו לפנסיה. 30% מהפורשים בקנדה לא חסכו לפנסיה), גם ראיתי איך הם "מסתדרים", מוכרים בית ועוברים לגור בMobile Home, חיים מAnnuity שקנו מהכסף שנשאר ממכירת הבית אחרי שקנו את הMobile Home. זה בדיוק אותו סיפור עם רכבים. אנשים לוקחים הלוואה על רכב ל8 שנים כאשר בפועל הם מחליפים רכב כל 3-4 שנים ומגלגלים את ההלוואות עד אינסוף.

נכון שהרבה לא מתכננים את הפנסיה

אבל מי באמת יכול לתכנן מה יהיה עוד 10 שנים? מי שמכר את הבית לפני שנה בשביל להשקיע בעסק בכוונה לקנות בית אחרי שנה הפסיד בפריפרייה של טורונטו באזור החצי מיליון דולר, וזה עוד בלי לדבר על העסק שאולי יפסיד וייסגר. אז הנה דוגמא למישהו שחסך וחסך ואז בשנה הפסיד האחרונה הפסיד הון קטן (מתוך כוונה להיות עצמאי) ויכול לשכוח מפנסיה ברווחה כנראה

SupermanZW

Well-known member
רוב הפורשים העניים מעולם לא ניסו להשקיע בעסק

הם פשוט לא חסכו לפנסיה מלכתחילה.

michaelbl

New member
אתה זה שכתב שהקנדים מזמן הבינו שזה לא משתלם

גם ליס מהעבודה בארץ זה עניין של נוחות.
נוחות עולה כסף, וכמו שכתב סופרמן הקנדים בחלקם הגדול הם חסרי אחריות פיננסית ותמיד יעדיפו נוחות על פני שיקול דעת כלכלי.
ככה זה בהתנהלות הפרטית וככה בהתנהלות הציבורית

ההבדל הוא שליסינג מעבודה כובל אותך לעבודה, ומקשה

על עובדים להשוות בין מקומות עבודה עם ליסינג או בלי. עם דלק או בלי, עם כביש אגרה או בלי, עושים סלט שלם מכלום. ביטוח משלים מהעבודה הוא לרוב אותו דבר פחות או יותר.

michaelbl

New member
אז זאת הסיבה שחברות בארץ מציעות ליסינג

לא זכור לי שליסינג מנע ממישהו בחברה שעבדתי בה לעזוב או מנע מהחברה לפטר.

אולי לא אמרו לך בפנים שזה הסיבה שהם

לא מתפטרים, אבל זה כן גורם להרבה אנשים לאיזשהו נורה בתת מודע להתעורר "רכב ליסינג מהעבודה = עבודה יותר טובה מעבודה בלי רכב ליסינג"
ראית פעם חברה שמחפש עובד ומפרסם: 2 קפה חינם כל יום? זה הטבה שווי של 1300 דולר לשנה בהנחה שזה קפה לטה 2.5 דולר אחרי מיסים
לא תראה את זה, למה? כי זה לא נחשב כהטבה בשום מקום, למה רכב כן נחשב להטבה?

למעלה