גיליתי שהקטנטן שלי אלרגי לבוטנים

danakama10

New member
ותשובה רצינית

כשכל כך הרבה מגזרים טוענים שיש להם צרכים מיוחדים שחייבים לקבל עבורם תמיכה ממשלתית, וכל כך הרבה אנשים מתחזים ולא נענשים אם תופסים שקיבלו ביטוח לאומי בגלל שקרים, וכשאנשים מקבלים כחוק תמיכה ממשלתית גם כשאין לכך הצדקה (ראה ערך אלרגיות) - התוצאה היא שהציבור העובד משלם אחוזי מס אסטרונומים, השירותים שהוא מקבל מהממשלה הם מינימלים, והמגזרים הפרזיטים רק מתחזקים וגדלים.
לי זה נשמע מצב לא תקין.
 

Lhuna1

New member
איזה נס ומה קשור אלוהים?כולנו משלמים מס בריאות וביטוח לאומי.

אלרגיה מסכנת חיים היא בעיה בריאותית, ובדיוק לדברים כאלה נועדו כספי המיסים הללו.
לא הבנתי מה הבעיה בזה, ואיך זה קשור להקצאות כספים פוליטיות לחרדים והתנחלויות וכד'. כמה הזוי להשוות את זה לצרכים רפואיים בסיסיים

&nbsp
 

danakama10

New member
הנס: איך ישראל מתקיימת

כשהיא מפזרת כספים בלי פרופורציות על כל כך הרבה דברים.
אלרגיה מסכנת חיים היא בעיה בריאותית, אבל היא לא מונעת מאנשים הלוקים בה לעבוד כמו כולם.
לא צריך לחלק דמי נכות באופן אוטומטי רק בגלל שיש בעיה בריאותית. הנה, לקרוב משפחה שלי יש מחלה אוטואימיונית קשה כלשהי. בגלל שזה כמעט לא מונע ממנו לעבוד (מדי פעם לוקח חופשת מחלה בזמן התקפים קשים), הוא לא מקבל ולא חולם לקבל דמי נכות.
בעיני מדוברר בשערוריה, לא פחות. יחד עם הרבה דברים אחרים.
 
חלק מהקצבאות ניתנות רק לילדים

ולמעשה מסייעות להורים שלהם עם כל ההוצאות הנלוות לגידול ילד עם אלרגיה מסכנת חיים. למשל קניית מוצרי מזון מיוחדים, למשל היעדרות רבה יותר מהעבודה כדי לקחת את הילד לבדיקות או ללוות אותו בפעילויות של הגן/בית הספר שבהן הסייעת הרפואית לא יכולה להיות נוכחת, למשל העלות של מטפלת לחודשי הקיץ משום שאף קייטנה לא מוכנה לקבל ילד עם אלרגיות כאלה וכדומה. הרבה פעמים בגיל 18 הקצבה הזאת מפסיקה.
אני מבינה שאת לא מכירה את הצד הזה של החיים באופן אישי ואני מאחלת לך שלעולם לא תכירי, אבל גידול ילד נכה או אפילו "סתם" ילד עם בעיות רפואיות או התפתחותיות עולה אלפי שקלים בחודש יותר מאשר גידול ילד רגיל. סל המזון של ילד חולה צליאק עולה 20% יותר מסל מזון רגיל. ביטוח לאומי מקשה מאוד מאוד(!) על הורים שפונים לקבל קצבת ילד נכה. מאוד. הרבה מאוד ילדים מקבלים סירוב מוחלט או קצבאות חלקיות בלבד. המדינה מממנת מעט מאוד טיפולים, אז גם ילד שמקבל משהו במסגרת הטיפולית שאליה הוא הולך עדיין צריך להשלים טיפולים נוספים באופן פרטי. ההורים נעדרים המון מהעבודה. הם רוכשים ציוד עזר בעשרות אלפי שקלים ולא תמיד מקבלים מימון מהמדינה. תאמיני לי כשאני אומרת לך שמה שהמדינה נותנת לילדים עם קשיים הוא טיפה בים מול ההוצאות הנדרשות. הדברים שילדים במצב דומה מקבלים מהמדינה במקומות כמו ארה"ב למשל בכלל לא ניתנים להשוואה מרוב ההבדל.
 
שושן - מאחורייך / אני מספרת על הילדה האלרגית "שלי"

אלרגיה מסכנת חיים לביצים, ברמה כזו שאם הבן שלי אכל בבוקר ביצה קשה ולא שטף היטב ידיים, היא עלולה להגיע לאשפוז אחרי ששיחקו ביחד. היא עם הבן שלי בגן שנה שניה, ובכל זאת ביום הראשון ללימודים שלחתי אותו (בטעות) עם כריך חביתה לגן. קיבלתי טלפון תזכורת מהגננת והוא קיבל כריך אחר. עכשיו נדמיין רגע שאין לה סייעת צמודה. היא בת 3.5. הסייעת יצאה רגע לשיחת טלפון. הגננת עוזרת לילד להתלבש או סתם מסתכלת לכיוון אחר. כמה זמן עובר עד שמישהו שם לב שהיא נחשפה לחביתה? ילד בן 4 אמור להתריע? עכשיו, יש בגן 33 אמהות. נניח שכל אחת מתבלבלת רק פעם אחת לאורך השנה. מישהו צריך לעמוד היכון עם המזרק אפינפרין ביד עוד שנים רבות למען חייה (לא למען רווחתה, למען עצם הקיום שלה בעולם) של הילדה המתוקה הזו. ומי שצריך לשלם עבור זה זו המדינה. הקצאת הכספים הגיונית ולגיטימית לגמרי. אם את רוצה לדון בתקצוב אברכים יראי שמיים שתורתם אמונתם יש לי מה לתרום לדיון. בעניין הזה ההתלהמות שלך לא מוצדקת בעיני. ובאמת במדינה שלנו לא חסר על מה להתלהם.
 

danakama10

New member
ומה קורה בגיל 9? 13?15? 17?

הילד עדיין צריך סייעת? הוא עדיין צריך 1000 ש"ח בחודש?
ואנא אל תקראי לדברי "התלהמות". אני כותבת את דעתי בצורה תרבותית, ואין שום צורך להשתמש במילים כאלו.
 

danakama10

New member
כפי שעניתי לאריות

ילד בן 10- 15 - 17 זקוק לקייטנות ומטפלות וסייעות? לא.
העדרות רבה יותר מהעבודה כדי לקחת ילד - יש הרבה ימי מחלה לטיפול במשפחה, ונדמה לי שחלק מההטבות לילדי אלרגיה זה שלהורים יש כפול ימי מחלה. לא מספיק? צריך גם 1000 ש"ח נוספים לחודש? וביננו, ילדים עם אלרגיה לא באמת צריכים בדיקות וטיפול רפואיים חודשיים. ברגע שעלו על האלרגיה הם צריכים להמנע, ויש צורך בטיפול רק אם חס וחלילה האלרגן נאכל בטעות. כך שגם כפל ימי המחלה נשמע לי מאוד לא הגיוני.

ביטוח לאומי אולי מקשה מאוד מאוד, אבל הרופאים והמאבחנים למינהם מקלים מאוד, ואני לא אתפלא אם חלק מהסיבה לעלייה הכל כך גבוהה באבחון אוטיסטים, לדוגמה, לא נובעת מאובר איבחון בכוונה של המאבחנים שרוצים שההורים יקבלו "הטבות". ואני לא ממציאה דברים ממוחי הקודח, אני בעצמי מכירה אמהות שסיפרו שהמאבחנים שאלו אותם אם הם רוצים שיחמירו באיבחון על מנת לקבל את ההטבות.
בנוסף ממה שידוע לי, הורים ששולחים ילד לגן מיוחד, רובם ככולם לא מספקים טיפולים נוספים אחרה"צ. בנוסף, הילדים בגנים המיוחדים זכאים ליום ארוך, עד 5!, והגנים פתוחים גם בחופשת הקיץ. מתי בדיוק ההורים יכולים לשלוח את הילד לטיפולים נוספים מעבר לגן?!

ההשוואה לארה"ב היא לא רלוונטית. כל הטיפול מוענק בארץ מכספי הציבור, ממשלמי המיסים. בארה"ב ביטוח הבריאות הוא פרטי, כל מבוטח משלם הון עתק (או המעביד או המבוטח עצמו, או גם וגם), וכל החזרי הטיפולים, אם קיימים, הם דרך אותו ביטוח הבריאות הפרטי. הכל תלוי באיזה ביטוח בריאות יש לך (שזה כמעט תמיד תלוי במקום העבודה).
הטיפול במוסדות החינוך הציבוריים הוא כן דרך כספי הציבור, ואם להאמין למספר אמהות שאני מכירה שהילדים בחינוך המיוחד, אין בכלל מה לקנא בהם, ובארץ מקבלים הרבה הרבה הרבה יותר. אני מכירה אפילו שתי משפחות שזו הסיבה שהם חזרו לארץ, הבן/בת אובחנו, והם רצו את מוסדות החינוך המיוחדים שיש בארץ כי כאן הטיפול עלוב מאוד בהשוואה.

אז אני ממשיכה להחזיק בעמדתי, בארץ כולם רחמנים בני רחמנים, מפעילים קצת לחץ על הממשלה, והופ! מענקים והטבות בין אם יש צורך ובין אם אין. נס שהמדינה ממשיכה להתקיים כל כך טוב, והלוואי שהיו מלמדים מדינות אחרות איך עושים את זה.
 
למעלה