גינה בשכונה\קומפלקס

alphadelta

New member
שאלה

האם עבודתי כמורה וגננת היא לא תובענית? באמת? אמנם אני לרב בוחרת מערכת שעות שמתאימה לאותו שלב בחיים כדי להיות עם הילדים כשהם חוזרים הביתה. ( וכנושא לדיון אחר: זו בחירה של שנינו להיות יותר בבית עם כל הויתורים הכלכליים שמתלווים לזה. פשוט כי זה נכון לנו ) אבל כמי שנמצאת עם ילדים עם כל הלב הגוף והנשמה, לשעות שאני כן עובדת במערכת החינוך, זו עבודה שנותנים בה את כל כולך. אין חצי. אין שבעים וחמישה אחוז. ואני רואה את אנשי ונשי הצוות מסביבי. מדהימים בכמות האנרגיה שהם משקיעים מדי יום.

נחמנית

New member
לא צריך לקרוא בין השורות אצלי

לא כתוב שם שום דבר. מה שיש לי להגיד אני אומרת. עבודה כמורה היא עבודה מאוד תובענית. היא עבודה מאוד מאתגרת. לבן שלי היו כמה מורות השנה ששינו לו את החיים (לא כמטאפורה - כתיאור מצב, אובחן השנה עם לקות למידה והמורה המתקנת + המורה בכיתה הרגילה שינו לו את החיים, את התפיסה העצמית ואת הבטחון ועוד המון. לכל החיים הוא יבנה את עצמו על מה שהן יצרו בעמל רב מאוד).
&nbsp
כל מה שאני אומרת הוא שזה לא לגיטימי בעיני לתת מסר לבנות שזו העבודה היחידה שלגיטימית עבורן. שאם הן רוצות לעבוד אז שיהיו מורות או גננות. וזהו. עבודות אחרות הן לא מתאימות לנשים. כי העבודות האלה "קרייריסטיות" מדי, ולאישה לא ראוי קריירה. יש לי כרגע עבודה עם לוז מאוד גמיש. אני עובדת מהבית אם אני רוצה. הייתי בבית ספר של הילדים לכל אירוע שלא יהיה באמצע היום/אחרי הגן/ בין לבין. אבל התפיסה מסביבי היא שזו לא בחירה לגיטימית כי אני אישה וכי הבחירה שלי יותר מדי השגית. עד מתי השגיות ונשים יהיה דבר רע? ואני לא כזו השגית, פשוט זה מה שמעניין אותי ונעים לי (עסקתי זמן קצר בהוראה לגיל הרך וגיליתי שאני לא מספיק טובה עבור זה. וכדי שלא יהיו אי הבנות - מורה לגיל צעיר דורש סבלנות והכלה שאין לי בכאלה מאסות, לילדים שלי כן, אבל בשביל להיות כל כך קשובים לכל ילד וילד צריך משהו שאין לי).
&nbsp
אני מרגישה שבשרשור הזה אני פוגעת שלא בכוונה בכל מיני קוראות שמפרשות אותי, למרות שאין כזה פירוש לדברי. כשהייתי ילדה דוד שלי התגאה שביתו יוצאת עם בחור ממשפחה עשירה ושזה מה שצריך כדי להסתדר בחיים. אבא שלי הסתובב אליו ולא מצמץ ואמר שמה שאני ארצה בחיים אני יכולה להשיג ולא צריכה שום גבר בשביל זה. הוא גם דאג שכל ילדיו, בלי קשר למינם, ילמדו ויסיימו עם התעודה הטובה ביותר שלהם. כשהוא ראה שאני חזקה במתמטיקה אז הוא שלח אותי לחוגי תכנות ותגבר אותי והוא ואמא שלי דאגו שאף פעם אני לא אתייחס לנושא הבנים/בנות. עד שהגעתי לצפון אמריקה לא הבנתי עד כמה זכיתי. היו מסביבי מספיק בנות שהיו במסלול דומה כדי שאני לא ארגיש חריגה. כאן אני חריגה - או שאת בחורה ואת בוחרת בקריירה או שבמשפחה ואז תעזבי את התפקיד. זה מאוד כואב לי שיש בימינו עדיין כאלה תפיסות. ואת יודעת מה - הוראה זה תפקיד כל כך מאתגר וממלא שמעצבן אותי שכל המורות נשים - למה? זה לא מספיק טוב לגברים? לא ראוי שיהיו גם דמויות גבריות במערכת החינוך - ולא רק בהנהלה ובשיעור ספורט? יש לי שני בנים. וכשהגדול מסביר לי שבת לא יכולה להלחם/להיות בשיעור קרב מגע מה שזה לא יהיה, נשרפות לי האזניים. כי זה לא בא מהבית. וזה שהוא סופג את זה מהסביבה (במו אוזניי שמעתי אמהות מסבירות לו שביתן היא נסיכה ואין זה הולם את מידותיה לרוץ או לקפוץ רק במילים קצת יותר מנופחות) זה כואב לי. כואב לי בשביל הבת שהיא נסיכה אבל גם תותחית במתמטיקה, ובארה"ב היא יכולה לבחור בין להיות מורה לחשבון או אמא שתלמד את ילדיה היטב, לא אניטה ברג הבאה או מה שזה לא יהיה. אני לא באה לבקר בחירה של אף אחת, כל עוד היה לה את הזכות לבחור. אני מבקרת את זה שבטלוויזיה בפרסומות רק אשה תפעיל מכונת כביסה ורק גבר ינהג באוטו, ואם אישה תנהג בו אז המנוע יעבוד על פרחים ורודים.
&nbsp
ועכשיו אני אחכה קצת ואגלה את מי העלבתי עכשיו. איזה קן צרעות...

alphadelta

New member

אולי את גרה במקום הלא נכון? או מרגישה לא מוערכת מספיק בלי קשר למגדר? בבתי הספר של ילדי ( וחיינו בכמה מדינות) יש מורים ומורות. נכון, באופן יחסי יותר מורות. אבל בבתי הספר שלהם עכשיו ( הם בשניים שונים) יש מנהלת ולא מנהל. מאחר והם בגיל שלכל מקצוע יש מורה נפרד, יש להם מורים ומורות. והמורים הם לא רק לחינוך גופני ;) יש ה מ ו ן תמיכה לבנים ולבנות ללכת לכיוון STEM. בהופעת ריקוד של בית הספר המקומי היו בנים ובנות. וגם בחידון המתמטיקה.
אצלי בבית כולם מפעילים מכונת כביסה. לנהוג זה בינתיים רק אנחנו. הם צעירים מדי..

Sinophile

New member
מסכימה עם שתי התגובות האחרונות שלך

ואגב, מותר גם ללמוד ולצבור תארים ולהחליט בסוף כן להישאר בבית

"איזה קן צרעות..." אהבתי. ככה זה במדיה החברתית, את לא

יודעת מי נמצא שם מעבר למקלדת.

רק אל תברחי. את מקסימה, ותודה על הפוסט המקסים הזה.

משל333

New member
אנחנו כנראה גרות בשתי אמריקות שונות

כי באמריקה שלי בנות בהחלט שאפתניות ומקבלות עידוד לא רק להיות יפות אלא גם להצטיין בלימודים (כולל מחשבים וספורט) ולהיות ספורטאיות.

- זה בסדר גמור שמפרידים בגילאים הגבוהים בין בנים ובנות בספורט, כי מה הביולולגיה מכתיבה שבן ממוצע חזק יותר פיזית מבת ממוצעת. לבנות ולבנים יש מבחר דומה של סוגי ספורט לבחור מהם (לפחות אצלנו). ואם לא מציאים פוטבול לבנות, כנראה שאין דרישה. מפריע לך? תארגני קבוצת בנות שתדרוש ותדרשו פוטבול לבנות.
- בפרסומות את תראי נשים מפעילות מכונת כביסה, כי זה כנראה מה שקורה בפועל ברוב הבתים. המפרסמים תפקידם להגביר מכירות ולא לדאוג לשינוי חברתי. אם המפרסמים יגלו שבדר"כ הגברים אחראים על הכביסה, אף אחד לא יצטרך לבקש מהם לפנות לגברים, הם יעשו זאת מיוזמתם בחפץ לב.
- לא ברור לי מה מרתיח אותך אם אשה אומרת שהיא מטפלת בבעל שלה. זה קשור אלייך בצורה כלשהי? היא מתבטאת כפי שלה נוח וצריך להיות מאוד עז רוח כדי לחשוב שעולם הערכים שלך חייב לחול גם עליה. אותי למשל מרתיח שאת כותבת שאבא שלך שלח אותך לחוגי תכנות ותגבר במתמטיקה. מדוע אבא שלך ולא אמא שלך? הטיפו לדבר אחד אבל בפועל רק האבא היה אחראי על מתמטיקה? (נשמע מצוץ מהאצבע, נכון? כך גם ההתרעמות שלך כלפי אשה שאומרת שהיא מטפלת בבעלה, מה שזה לא אומר עבורה).

התגובות שלך מאוד תוקפניות ולא נעימות.
היה נחמד אם אבא היה דואג לא רק להעשיר במתמטיקה ותכנות אלא גם קצת יותר ביחסי אנוש. לכנות נשים שכותבות בפורום שזה עתה התפרצת אליו "קן צרעות" לא נותן לך 100 ביחסי אנוש.

אהבתי את:

"כמו שאמר לי פעם איש חכם: בקנדה הרגשתי פיל בחנות חרסינה, בישראל אני מרגישה חרסינה בחנות פילים. ואם אני אוסיף - בארה"ב מרגיש לי שהחרסינה פחות שבירה ואני פיל הרבה יותר חינני ממה שהייתי בקנדה"

קרה לי פעם משהו דומה

הייתי עם ילדי הגן בגן שעשועים ושמתי לב שאחת הילדות מאיזה משפחתון עומד ליפול מקיר טיפוס קטן ואף אחת מהמטפלות של המשפחתון לא שמה לב אז מן הסתם רצתי לתפוס אותה והבאתי אותה אליהן (היא הייתה לבושה בחולצה עם שם המשפחתון כך שידעתי שהיא שייכת לאותה קבוצה). קיבלתי שטף צעקות וכעסים ולא משנה שהסברתי להן שאם לא הייתי תופסת אותה-היא הייתה נופלת ומקבלת מכה מאוד חזקה כי אפילו לא היה זמן לצעוק אליהן.
&nbsp
למדתי מאז להתעסק בענייני...

נחמנית

New member
אתמול הלכתי עם הילד בעגלה

היא עברה באוטו ונופפה לי לשלום וחייכה. אז אני משערת שגם אם עכשיו היא חושבת שאני קוץ היא "מפנה את הלחי השנייה" וממשיכה עסקים כרגיל. אמריקה.

alphadelta

New member
ואולי..

.אולי כשזה קרה היה לה פשוט מין יום נוראי שכזה. ואתמול היה יום נחמד :)גם זה קורה.

משל333

New member
מסכימה לחלוטין

מהנסיון שלי בארה"ב, ההורים מאוד מפגינים מעורבות וקופצים לעזרה מתי שצריך. מוזר שהאמא לא הודתה, כנראה באמת חוסר תשומת לב. אני בהחלט חושבת שצריך להמשיך להתנהג באופן הנכון, כפי שהיינו רוצות שינהגו עם ילדנו.

למעלה