גינה לי גינה לי גינה לי חביבה!

fireman

New member
על סמך מה אתה טוען שחייב

שני עצי דקל גדולים בחזית? דקל בגינה של בית על שטח ממוצע של 500 מ"ר זה בכיה לדורות. בכל בוילות שמסביבי נטעו דקלים גדולים, בכולן מלבד אחת חיסלו אותם (הורידו להם את הראש) כך שנשאר רק הגזע בגלל הטינופת שהעץ הזה משאיר אחריו וזה עוד לפני שדיברנו על בעיית הגובה שלהם שככל שהם גדלים, מעבר לכך שאתה נתקע עם איזה גזע מכוער במיוחד מול הפרצוף ואתה כבר רחוק מאוד מכדי לגזום אותו בכל פעם והעץ מתחיל לירות עליך ענפים כמו פצצות.

ענתש

New member
אני סתם לא סובלת את המראה הזה.

לא אוהבת דקלים בכלל. ואם כבר עצים אז מהסוג הנמוך והרחב שעושה הרבה צל (צאלון למשל).

fireman

New member
מדובר בסגנון שונה לגמרי של עצים

הדקל מעולם לא התיימר להיות סוג של עץ צל. אני דווקא מאוד אוהב דקלים אבל מעדיף אותם על גרסאותיהם המצומצמות....כל הדקלים הננסיים למיניהם...ציקס ושות...

פיטנגו4

New member
ציקס זה לא דקל

למרות מראהו, הוא דוקא יותר מקורב ל...אורן. דקל זה סוג רחב מאד שכולל בתוכו מאות מינים. אין מה להשוות בין תמר ננסי, וושינגטוניה, דקל זנב הדג, או רפיס רם (סליחה אם נדמה למישהו שקיללתי
אלו שמות עממיים של דקלים מוכרים).

fireman

New member
נכון!

לא יודע למה כתבתי שהוא דקל, צומח לו במרכזו מן אצטרובל ענק שכזה.

על גפנו תאנתו ותמריו

עץ דקל מלכלך ? לא יותר מתאנה וגפן . הלוואי והיה אפשר לגדל דקל קוקוס שמניב פרי.

fireman

New member
בגלל זה אני לא אכניס לגינה

לא גפן ולא דקל... התאנה תישאר בעציץ גדול ותוגבל במידות הצימוח שלה וזה בגלל החשש משורשיו הפיקוסיים של התאנה והרצון לנייד אותו ברגע שהוא יציק בנקודה מסויימת.

fireman

New member
אגב, לחטוף תאנה על הראש

זה לא כמו לחטוף איזה ענף של דקל בראש.

פעם בשנה גוזמים סכך לסוכה וזהו

אני בכלל אכסה את רוב הגינה בבטון , אבל עצים זה חובה . הבית הכי יפה הוא זה שכמעט ולא רואים אותו בגלל העצים .

fireman

New member
גם אני אוהב את הסגנון של היער

שבתוכו נמצא הבית אבל צריך לשמור על פרופורציות. כאשר המידות של מגרש ממוצע לבנה ביתך הן 25 מטר על 20 מטר פחות או יותר קצת מנותק מההיגיון פרופורציונלית לנטוע עץ שמגיע ל15 מטר גובה. אצלי בבית 140 מ"ר בקירוב כוסו באבן משתלבת....ועדיין נותר המון שטח גינה שכבר יש לי עליו אינסוף תוכניות ורעיונות.

כן קווי בניה של 13 מטר על 19 מטר

בערך . שזה 250 מ"ר בערך תוסיף ** 40 מ"ר חניה ל 2 מכוניות ** 40 מ"ר שבילים, שביל כניסה ומסביב לבית . ** 40 מ"ר מרפסת לסלון . --- יש כאלו שרוצים דשא ולא ריצוף, אבל אלו הם מעטים. ** 20 מ"ר לתלית כביסה . ** 7 מ"ר לבורות ביוב וניקוז . ** 18 מ"ר גדר הקפית . סה"כ 415 מ"ר . תלית כביסה ובורות ביוב יכולים להיות חלק או קרובים לשבילים אז זה קצת פחות מטרז' אבל לא משנה כל כך. נשארים בערך 100 מ"ר לגינה נטו . גם בגלל שזה לא הרבה וגם בגלל היופי אני חושב לשים אדניות על הגדר ההיקפית גם על הריצפה של המגרש אני אשים אדניות או אבנה קיר של חצי מטר גובה היכן שיהיה שטח ירוק ומסביב לבורות העצים . כי כבר אין לי כוח להתכופף ולנכש עשבים מגובה 0

חי צומח

New member
אז ככה:

לימון, דקל ועץ זית גדול ועתיק כבר יש בגינה. כמו כן רימון, שקד, ושלושה עצי נוי (שאני לא ממש אוהב). הדקל הוא ממש ממש נורא. בסוכות האחרון, נכנס לי קוץ ארוך לרגל, אחרי שהוא עבר את הסוליה של המגפיים. עץ ארור. כל השאר, בהחלט כדאי. ולאור ההתכתבות: העץ שהכי לא רצוי בחצר: גויבה. גם מסריח, וגם תמיד בפירות יש תולעים. איכס...;(

איריסג

New member
דקל, לא רק עץ ארור - גם מסוכן

הנה הנסיון המר שלנו עם עץ דקל (אני לא יודעת להגיד איזה סוג מבין 3000 הסוגים.. אבל הסוג הלא מאד מאד גבוה) ההורים שלי שכרו בית פרטי לפני שנה. בחזית הבית עמד עץ דקל - שמשום מה הצמיחה שלו היתה קצת עקומה. אני לא ידעתי את זה, אבל מסתבר שעצי דקל לא ניחנים בהרבה מקרים בגזע מאד חזק, למרות שהם נראים ככה... ערב אחד אמא שלי מגיעה לחניה של הבית - וחושכות עיניה. עץ הדקל, על מלוא כובד משקלו - קרס על האוטו של אבא שלי. האוטו עומד מלמטה מעוך לחלוטין. היא כמעט קיבלה התקף לב, מכיוון שהיא ראתה אור בתוך האוטו, ויותור מזה - מכיוון שכמה דקות קודם לכן היא דיברה עם אבא שלי שאמר לה שהוא בדיוק נכנס לחניה. הסרטים שרצו לה בראש... את הכמה מטרים של השביל עד דלת הבית, ועד שהיא ראתה את אבא שלי חי וקיים - היא לא תשכח לעולם. אח"כ הסתבר שהאור בתוך האוטו דלק כי מהקריסה של העץ הדלתות התעקמו החוצה - ולכן נדלק האור בפנים. האוטו הלך - טוטאל לוס. כאמור, אם אבא שלי היה מתעכב עוד שתי דקות - יתכן שהוא לא היה איתנו. כדי לפנות את הגזע מהאוטו היה צריך להזמין מומחה מיוחד, כי הגזע שקל כמה מאות קילוגרמים. מאז, כל עץ דקל שקצת מגליה נטיית התכופפות - מכניס אותי ללחץ...

Rשף

New member
על אשתי נפל פיקוס ../images/Emo3.gif

דקל הוא לא היחידי שנופל

איריסג

New member
אלא שבדיעבד הבנו

שלמי שלא מבין קשה לראות את זה - אבל לדקל (הסוג הספציפי שהיה אצל ההורים שלי) יש גזע מאד חלש, יחסית למשקל שהוא נושא עליו - ולכן הוא מועד יותר לפורענות. מה גם שאני לא מניחה שכל הפיקוס נפל עליה, אחרת לא היית מתבדח כל כך - אבל כשעץ במשקל של למעלה מטון נופל על האוטו שלך ועושה ממנו פיתה - אתה כבר לא משתעשע עם זה...

Rשף

New member
פיקוס שלם+אוטו פיתה+היא בתוכו

באופן מופלא היא יצאה ללא כל פגע

למעלה