גישה לפנט רשום בארה"ב

isshiran

New member
גישה לפנט רשום בארה"ב

שלום רב, דיברתי עם אדם שטוען שרשם פנטנט על רעיון\ מוצר מסויים בארה"ב - (רעיון שגם אנ יחשבתי עליו באיחור קל אחריו ואני מנסה לדחוף לפעולה בימים אלו) לטענת אותו אדם אני לא יכול לחקות את הרעיון שלו משום שהוא רשם אותו כ- SYSTEM AND METHOD PATENT, ובמידה ואנסה לבצע את הרעיון שלי בעצמי, הוא יוכל לתבוע אותי על הפרת פטנט. א. האם אפשר לרשום פטנט על רעיון או רק על דרך הבצוע הספציפית שבה הוא מיושם ? ב. במידה והמערכת שלי תבצע בשורה התחתונה את אותו התוצר הסופי - אך תשתמש בכלים אחרים (תוכנות שונות למשל) -האם עדיין מדובר בגניבת פטנט? ג .האם כל אדם רשאי לקבל גישה לפנט הרשום של אותו אדם ברשומות ארה"ב ? במידה וכן, כיצד ניתן לעשות זאת ? תודה מראש,

פטנט

סביר מאוד להניח שלא מדובר על פטנט רשום אלא בקשה לרישום פטנט, שכן הליך הבחינה אורך זמן רב - שנים. א. לעיתים כך ולעיתים כך. זה מאוד תלוי בהמצאה. ב. לא ניתן לדעת מבלי לבחון את הפטנט לאחר שירשם אל מול השימוש שלך. המונח הנכון הוא הפרת פטנט ולא גניבת פטנט. ג. כן, 18 חודשים לערך לאחר הגשת בקשה לפטנט המידע הופך לזמין לכלל הציבור באמצעות אתר האינטרנט של רשות הפטנטים האמריקאית. בברכה,

Osh26

New member
שאלת המשך (אחרונה..)

א. האם ניתן לראות את הפטנט לפני שהוא מפורסם באתר האינטרנט של רשות הפטנטים ? ב. במידה והפטנט לא רשום עדיין, במידה ואתחיל הליך רישום במקביל - האם יש בלעדיות ואני אבצע הפרת פטנט במידה ואשתמש במוצר ? תודה רבה על כל העזרה,

Osh26

New member
זה לא פירצה שקוראת לגנב?

הרי אם מר X רשם פטנט בארה"ב - והפטנט עבר את תקופת הסודיות ופתוח לציבור - כל אדם יכול להעתיק אותו ולרשום אותו במדינות שונות על שמו ובכל להיות בעל הזכות ע להפטנט במדינות האחרות. לא ?

לא

מאחר והדרישה הראשונית מבקשת פטנט היא שההמצאה חדשנית, הרי שבקשת פטנט שכבר פורסמה מהווה ידע קודם ולכן אינה חדשנית ומכאן שלא יכול להיות רישום ע"י מר X. מלבד זאת, בעת הגשת הבקשה יש לציין מהיכן הזכות המשפטית של המבקש (לדוגמא מעצם היותו הממציא) ולכן תהיה כאן גם הצהרה שקרית שהרי אדם לא יטען שמקור הזכות שלו היא העתקה.

למעלה