גלולות למניעת הריון-התלבטות..

DannyLee

New member
גלולות למניעת הריון-התלבטות..

שלום, אני בת 17 וחצי וחבר שלי ואני מקיימים יחסי מין כבר בערך שנה וכמה חודשים, והמין לא מוגן. החלטנו שנפסיק להסתכן ושהדרך הבטוחה ביותר היא לקיחת גלולות. אך אני נורא מתלבטת וחוששת ואין לי במי להיוועץ, אסור שאמי תגלה.. מה אתן אומרות? יש סיבה לחשש? אני ממש אבודה.

The Blue Fairy

New member
קודם כל - הדבר הכי חשוב זה להפסיק

להטמין את הראש בחול ולהתחיל לשמור על עצמך
במקרה כזה, אם משהו ישתבש - הוא ישתבש בגדול, בין אם זה כניסה להריון ובין אם זה להידבק במחלה כלשהי
למה בעצם לא להשתמש בקונדום?

DannyLee

New member
קונדום..

השתמשנו בקונדום באופן קבוע בתחילת הקשר ובאיכותיים של דורקס. אבל מס' פעמים הוא נקרע\היה חור\משהו השתבש, והוא גם די נגד כי ''זה לא 100 אחוז בטוח,רק 80.'' הוא די דוחף אותי לכל העניין של הגלולות ונאטם על זה...

svety

New member
אם הוא נקרע לכם בתדירות גבוהה,

אתם כנראה עושים משהו ממש לא בסדר.

קונדומים מספקים הגנה של כ99% במניעת הריון ומחלות מין, מה ששאר אמצעי המניעה לא מספקים.
בנוסף, זהו אמצעי מניעה לא הורמונלי, והאחריות בשימוש בו היא על שני בני הזוג, ולא רק על האישה.

גלולות הן לא אמצעי קסם. יש להן לא מעט תופעות לוואי, והן דורשות המון אחריות - לזכור לקחת כל יום בשעה קבועה, להשתמש באמצעי מניעה נוסף אם פספסת וכו'.

yair and sveta

New member
עדיף מדבקות במקום גלולות

תקשיבי גלולות הרבה פעמים עושות כל מני בעיות בגוף
אז עדיף תבקשי מהרופא מדבקות של EVRA
אבל מצד שני שמים מדבקה על הגוף ואם את לא רוצה שאמא שלך תראה אז אולי זו בעיה
עדיף שתגני על עצמך איכשהו עד שתגדלי קצת ולא תצטרכי לדפוק חשבון לאף אחד

DannyLee

New member
תודה!!

אני חושבת שאני פשוט אכריח אותו קודם כל לקנות חפיסת קונדומים חח , ואז אחשוב על גלולות\מדבקות טוב טוב,בלי לחץ...
תודה רבה לכן,באמת!!

Karin124

New member
גם את יכולה לקנות

למה שבתור התחלה אם את רוצה לשמור על עצמך מהריון לא רצוי נגיד- למה שאת לא תקני חפיסת קונדומים? זה גם הגוף שלך ואחריות שלך,אמא בטוח תגלה אם בטעות יהיה היריון. ובאמת כדאי לך ללכת לגניקולוג שיבדוק אותך (את יכולה להגיד לו שאת לא רוצה שאמא תדע והוא כבר בטח ידע מה להגיד לך), יתן לך גלולות ותהיי שקטה

Karin124

New member
לא נכון

לא נכון, גלולות לא עושות בעיות בגוף. אם את הולכת לרופא והוא מתאים לך ספציפית גלולות לא צריכה להיות סיבה שיהיו תופעות לוואי. יש גלולות כמו פליים שנותנים ויש בהן מינון נמוך והיא מגנה מהריון ונותנים אותה לבנות שרק מתחילות לקחת בד"כ, לרוב זה לא עושה תופעות לוואי בכלל

DannyLee

New member
אז...

את ממליצה על גלולות ? ולקנות חפיסת קונדומים ליתר בטחון ? לי אין בעיה לקנות ... אבל החבר לא ממש בעד אז צריך קודם לשכנע אותו , כי הוא נעול על גלולות ,ואני לא שלמה לגביי זה...

The Blue Fairy

New member
א. עשיתם בדיקות למחלות מין?

כי אם לא - בשבילך, אל תסכימי רק לגלולות
ב. אני ממש ממליצה לך להתייעץ עם רופא נשים - יש שאלות שהוא ישאל אותך ולפיהן ידע להגיד לך אם מותר לך גלולות או לא (סתם דוגמא - נשים שסובלות ממיגרנות או מקרישיות יתר או מעשנות עדיף שלא יקחו גלולות)

DannyLee

New member
לא,לא עשינו בדיקות

אני אדבר איתו על זה ברגע שהוא יחזור מהצבא ונלך לעשות..למרות שאני כמעט בטוחה שאין לשנינו כלום..בנוסף אני אקבע תור לרופא נשים , אין לי בעיות גופניות או אלרגיות או עישון וכאלה חח אז אני פשוט אבקש גלולות במינון נמוך, אם באמת אני אחליט בסופו של דבר לקחת אותן..בנתיים,נסתדר עם קונדומים

תודה רבה לכולכן באמת באמת ! עזרתן לי מאוד !

The Blue Fairy

New member
זה לא נכון מה שאת אומרת

תופעות לוואי זה מאד אינדיווידואלי ויכולות להיות בנות שלא ירגישו כלום - ויכולות להיות בנות שישמינו, יאבדו את החשק המיני וכו' וכו'
אל תשכחי שאת מכניסה הורמונים לגוף, גם אם במינון נמוך

nettus

New member
יש לי בחילות

כבר החלפתי מלא סוגים, אומנם מה שאני עכשיו לוקחת הוא די בסדר
אבל עדיין יש לי מצבים של בחילות וזה ממש לא נחמד

svety

New member
את טועה ומטעה,

חבל שאת אומרת דברים בלי שום ביסוס רפואי.

nettus

New member
אני אומרת מה אני חוויתי

אני לא אומרת שזה קורה לכולם
יש המון בנות שעם יש להן תופעות לוואי הן חולפות
אני מאוד רגישה ויש לי נטיה לבחילות בקלות, ולכן היה לי קשה למצוא גלולה שתתאים לי.
זה לא קורה ככה לכולן,
אבל אני שנים סבלתי מבחילות בבוקר
וגם היום לפעמים זה קורה לי אבל הרבה הרבה פחות מפעם
אני לא אומרת שזה ככה לכולן
אני אומרת שזה היה לי ככה.
ושזה התחיל כאשר התחלתי לקחת גלולות

svety

New member
לא שרשרתי אלייך

אני גם סבלתי מתופעות לוואי.
יש הרבה תופעות לוואי שנשים בכלל לא מקשרות לגלולות מתוך חוסר ידע/חוסר רצון לקבל את העובדה שיש קשר בין הגלולות הקסומות האלו ליובש בנרתיק, ירידה בחשק המיני, דכאון... תופעות הלוואי לא נמשכות רק בתקופת ההסתגלות אלא יכולות להמשך לאורח כל תקופת השימוש בהן.

שונית211

New member
עושה סדר

קודם כל לפותחת השרשור - כל עוד לא עשיתם בדיקת דם לגילוי מחלות אז חובה להשתמש בקונדומים. גלולות לא מונעות מחלות, הן מונעות הריון.
ולגבי גלולות: כל גלולה משפיעה אחרת על כל אחת, כלומר מה שטוב למישהי אחת לא בטוח שיהיה טוב למישהי אחרת.
הרופא מתאים לכל אחת את הגלולה לפי תשאול ובדיקה.
לרוב נותנים גלולות עם מינון נמוך של הורמונים וככל שהמינון יותר נמוך כך הסיכוי לתופעות לוואי יותר נמוך,.
פליים שמישהי ציינה כאן אלה באמת גלולות עם מינון נמוך שאני יודעת שהרבה בנות צעירות שרק מתחילות לקחת גלולות מקבלות.

היללוש35

New member
מסכימה עם שונית

ובהתחלה כדאי גם לעשות שימוש בקונדומים וגם בגלולות עד שעושים בדיקות ורואים שאין מחלות והכל בסדר...לא הרבה מקפידים על זה וזה ממש חשוב...
לגבי הגלולות קיימים הרבה מיתוסים עליהם- חלק אומרות שהן גרמו להן להשמנה, חלק לדיכאון והרבה מאד מרוצות (גם אני כבר כמה שנים נוטלת גלולות), מצאתי באינטרנט עוד כמה שתוכלי לקרוא אותם, צירפתי לך לפה. אבל בגדול גלולות עם מינון נמוך יכולות להיות פתרון טוב או שאת יכולה לבדוק גם על מדבקות שיש וגם מונעות היריון... בהצלחה מאמי :)

למעלה