גלידת קוקוס

my guy

New member
גלידת קוקוס

שלום לכם אני חברה שקטה פה כבר די הרבה זמן וחשבתי לשאול אותכם משהוא. יש לי מכשיר גלידה בבית. הגלידה שאנחנו הכי אוהבם היא גלידת קוקוס אבל מה שאני לא עושה זה פשוט לא זה. אולי יש לכם איזה רעיון בשבילי. תודה מראש יעל
 

oh yes

New member
דווקא יש

אני מכין גלידה וניל לפי המתכון הרגיל - חלב, שמנת, חלמונים ווניל, ומוסיף פרורי קוקוס קלויים לתערובת. וזהו
 

yela

New member
גם אני די שקטה, אבל יש לי הצעה

לקחת חלב , קצת יותר מהכמות שבמתכון שלך, להוסיף כמה כפות של קוקוס טרי או מעט קלוי (תלוי בטעם שרוצים - שווה לנסות את 2 הדרכים כדי להשיג את הטעם האמיתי). לחמם, לא להרתיח, ולהניח להתקרר כמה שעות במקרר. לקראת הכנת הגלידה, לסנן היטב במסננת עדינה. לבדוק שהטעם לא יהיה חזק מדי, ולדלל את החלב לפי הצורך. אגב, אפשר להשתמש שוב בקוקוס עצמו לעוגה בחושה.
 

meravido

New member
ולמה לא להשתמש בחלב/קרם קוקוס

במקום חלב רגיל או לפחות חצי חצי? ואז בתוספת של קוקוס שבבים זה בכלל יהיה אותנטי. אני הכנתי בשבוע שעבר סורבה קוקוס (אין לי מכונה לצערי) לפי מתכון שמישהי העלתה פה - מאוד פשוט וזה טעים: 1 פחית קרם קוקוס 3/4 כוס מים מינרלים (לי יש מיני תמי בר) 2 כפות רום (המשקה האלכוהולי. אין לי אז שמתי במקום טקילה סילבר) -------- לערבב הכל להקציף 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר (לדעתי אפשר להצטמצם עם הסוכר). לקפל את החלבונים לתערובת הקודמת ולהכניס למקפיא.
 

יניבניב

New member
מתכון: תאנים צלויות עם גלידת חלב ק

מתכון: תאנים צלויות עם גלידת חלב קוקוס רכיבים: 4 מנות: לתאנים: 6 תאנים חצויות 6 כפיות סוכר חום בהיר 6 כפות ברנדי לגלידה: 3 חלמונים ½ כוס סוכר 2 כוסות חלב קוקוס גרגירים מ- 1 מקל וניל לקישוט: פרחי מנטה אופן הכנה: לגלידה: טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהם תופחים ומבהירים קלות. מרתיחים חלב קוקוס ווניל, מוסיפים בהדרגה אל תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות. מצננים ומקפיאים במכונת גלידה. לתאנים: מניחים חצאי תאנים בתבנית כשהחתך כלפי מעלה, מפזרים על כל תאנה 1/2 כפית סוכר חום ו- 1/2 כף ברנדי. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) וצולים את התאנים 10 דקות. להגשה: מסדרים בצלחת כמה חצאי תאנים חמות, מניחים במרכז כדור גלידה ומעטרים בפרח מנטה. הערות: אני נוהג להוסיף למנה סיגר מבצק פילו שאני ממלא בפיסטוקים טחונים עם אבקת סוכר ומעט מים עד למחית, אפוי בתנור וטבול בסירופ מתובל במי ורדים. כמו כן אני נוהג להניח על הגלידה כפית של ריבת תאנים. מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

ויוי 25

Well-known member
מתכון גלידת קוקוס של השף גרניט :

המצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 פחית חלב קוקוס

4 כפות קוקוס -טחון

1/3 כוס ליקר קוקוס

1 פחית חלב מרוכז

אופן ההכנה:
  1. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כל יתר המרכיבים: את חלב הקוקוס, החלב המרוכז, הקוקוס הטחון וליקר הקוקוס ולקציף לאט עד לאיחוד.
  3. מעבירים לכלי עם מכסה, או שעוטפים בניילון -נצמד,
  4. מכניסים למקפיא ל-24 שעות לפחות, ויש לכם גלידת קוקוס טעימה.
 
למעלה