גליה-שאלה בקשר לעגמת נפש בעבודה

מצב
הנושא נעול.

מקסימה1

New member

התפטרתי ממקום עבודתי לאחר שנה וחצי. במקום עבודתי ניגרמה לי עוגמת נפש רבה: לא היה לי מקום משלי לשבת, כשביקשתי לשוחח עם מנכ"ל החברה על מנת להטיב את תנאי העבודה, הבוס הישיר שלי ניסה למנוע ממני שיחה זו בטוענה ש"חבל לי על הזמן", והכי נורא- הייתי שק החבטות של הבוס הישיר שלי ולפעמים הוא אף האשים אותי בטעויות שלא אני הייתי אשמה. לפני כשבועיים הודעתי לו : או שתעלה לי את השכר בסכום משמעותי, או שתפטר אותי.הוא אמר לי שהמנכ"ל אינו אוהב אולטימטומים, ויינסה להוציא ממנו מכתב פיטורין + פיצויים. אך שוב, חיכיתי וחיכיתי וכלום לא נעשה. אתמול שוחחתי ישירות ים המנכ"ל ואמרתי לו שאני רוצה לעזוב בגלל הייחס הנוראא שקיבלתיושאני מבקשת פיצויים שכן לא רציתי לעשות בעיות על מנת שייפטרן אותי. הוא אמר לי אין מה לעשות לפי החוק לא מגיע לך כלום! וניתק את הטל'. האם יש לי מה לעשות? האם אוכל לכתוב לו מכתב עם עותק לגוף מסויים ש"יפחיד" אותו??

מהדברים שכתבת עולה כי הדרך

התפטרתי ממקום עבודתי לאחר שנה וחצי. במקום עבודתי ניגרמה לי עוגמת נפש רבה: לא היה לי מקום משלי לשבת, כשביקשתי לשוחח עם מנכ"ל החברה על מנת להטיב את תנאי העבודה, הבוס הישיר שלי ניסה למנוע ממני שיחה זו בטוענה ש"חבל לי על הזמן", והכי נורא- הייתי שק החבטות של הבוס הישיר שלי ולפעמים הוא אף האשים אותי בטעויות שלא אני הייתי אשמה. לפני כשבועיים הודעתי לו : או שתעלה לי את השכר בסכום משמעותי, או שתפטר אותי.הוא אמר לי שהמנכ"ל אינו אוהב אולטימטומים, ויינסה להוציא ממנו מכתב פיטורין + פיצויים. אך שוב, חיכיתי וחיכיתי וכלום לא נעשה. אתמול שוחחתי ישירות ים המנכ"ל ואמרתי לו שאני רוצה לעזוב בגלל הייחס הנוראא שקיבלתיושאני מבקשת פיצויים שכן לא רציתי לעשות בעיות על מנת שייפטרן אותי. הוא אמר לי אין מה לעשות לפי החוק לא מגיע לך כלום! וניתק את הטל'. האם יש לי מה לעשות? האם אוכל לכתוב לו מכתב עם עותק לגוף מסויים ש"יפחיד" אותו??
מהדברים שכתבת עולה כי הדרך
הפתוחה בפניך היא התפטרות. מדבריך לא עולה כל עילה של התפטרות לאור הרעת תנאים (לא פגעו בשכרך או בתנאי עבודתך), לכן הבוס הישיר שלך צודק ואינך זכאית לפיצויים. לא חושבת שיש איזה שהוא גוף שיכול לסייע לך להסדיר בעיות מהסוג שארת. בהצלחה.

שיר ורד

New member
סכוייך לקבל פצויים נמוכים אך אפשריי

סכוייך לקבל פצויים נמוכים אך אפשריי
אחת הסיבות המקנה לעובד זכות להתפטרות בתנאי פיטורים היא: התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים. כפי שהבנתי משאלתך הרעה מוחשית בתנאים העבודה לא היתה לך , אבל יתכן ואת עומדת בתנאים של נסיבות אחרות שביחסי עבודה. .. שבהם אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו. אני מניח שלא תקבלי פצויי פיטורים ללא תביעה משפטית. בתביעה תצטרכי להוכיח כי אכן לא יכולת להמשיך לעבוד בתנאים אלו. אם למשל תצליחי להוכיח שהבוס הישיר שלך השפיל אותך כל פעם מחדש בכך שהאשים אותך במה שלא עשית והדבר הלך והחריף לאחרונה (האשמות תכופות יותר, האשמות בקול רם יותר, לעיני עובדים אחרים וכדומה) יתכן ותצליחי לשכנע את בית המשפט בכך שאכן לא יכולת להמשיך ולעבוד שם. דווקא האולטימטומים שהעמדת (אם יועלו לדיון ע"י המעסיק ויוכחו כנכונים) עשויים לפגוע בסכוייך לקבל פצויי פיטורים. לשופטים יהיה קשה מאוד לקבל את העובדה שלא היה לך מקום משלך לשבת כסיבה להתפטרות לאחר שנה וחצי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה