גליה שלום רב

מצב
הנושא נעול.

may80

New member
גליה שלום רב

גליה שלום רב
בעלי עובד בחברת הייטק קטנה פרטית עובד ללא הפסקה וגם שעות נוספות כמו כן גולש באינטרנט לצורכי עבודה וגם לפעמים גלש לבדוק משהו באתרים של חדשות. הבוס שלו עקב אחרי הגלישות שלו והחליט להוריד עקב כך מן המשכורת 73 שעות האם זה חוקי כי בסה"כ הוא לא גלש הרבה מה אפשר לעשות.

שיר ורד

New member
האם הוא מקבל תשלום בעד שעות נוספות?

גליה שלום רב
בעלי עובד בחברת הייטק קטנה פרטית עובד ללא הפסקה וגם שעות נוספות כמו כן גולש באינטרנט לצורכי עבודה וגם לפעמים גלש לבדוק משהו באתרים של חדשות. הבוס שלו עקב אחרי הגלישות שלו והחליט להוריד עקב כך מן המשכורת 73 שעות האם זה חוקי כי בסה"כ הוא לא גלש הרבה מה אפשר לעשות.
האם הוא מקבל תשלום בעד שעות נוספות?
האם ישנו רישום מסודר של שעות העבודה בהן עובד העובד? האם למעביד יש רישום מסודר של שעות הגלישה? האם בעלך יכול להוכיח/להצדיק אחוז מסוים משעות הגלישה כגלישה לצורכי העבודה? האם במסגרת חוזה העבודה או בהוראה של המעסיק נאמר במפורש שהגלישה לצרכים פרטיים אסורה? האם הוגדר באותו נוהל/חוזה העונש על הפרת הוראה זו? נראה לי שיש לו עילה לתביעת המעסיק, אבל רצוי לדעת את הפרטים הרלבנטיים מראש.

היי - ככלל, לא ניתן לקזז משכרו

גליה שלום רב
היי - ככלל, לא ניתן לקזז משכרו
של עובד אלא אם העובד חתם מבעוד מועד על אישור בכתב המאפשר קיזוז מהשכר. האישור הנ"ל אמור לכלול פירוט מדויק לגבי הסיבות שבגינן ניתן יהיה לקזז משכרו. אם אין כזה אישור - לא ניתן לקזז. אישור כזה יכול להיות גם חלק מחוזה העבודה. האפשרות העומדת בפניו היא הגשת תביעה בביה"ד לעבודה. מכיוון שאני מאמינה שבעלך אינו מעוניין להגיע לעימות עם המעביד או לתביעה בביה"ד, ואם אכן בעלך אינו חתום על מסמך קיזוז או שחוזה העבודה שלו לא מזכיר דבר בדבר גלישה באינטרנט בשעות עבודה, הייתי ממליצה לו שיבהיר לבוס שלו כי קיזוז משכר הוא אסור ושלמרות זאת, הוא מוכן להגיע איתו להסדר כלשהו בעניין זה. שהמעביד יפחית משמעותית את כמות השעות המקוזזות ומבעלך זה ידרוש גם להתפשר לגבי חלק מהשעות. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה