גם ברגעים הכי קשים הביטוח הלאומי אתכם

big ass blue

New member
גם ברגעים הכי קשים הביטוח הלאומי אתכם

אז הביטוח הלאומי עידכן את הנהלים שלו, בכך שכבר כמה חודשים אם יש בנאדם שנפטר מחוץ לבית חולים, ועל פי בקשת משפחתו או אפילו שלו, להיקבר קבורה לא דתית, הוא עדיין יהיה זכאי מחברת קדישא הובלה ממקום הפטירה למקום שיקרר אותו ל24 שעות ומשם לבית הקברות...

"כחלק משיפור השירות, החל ב–1.12.2017 העברת נפטר לשמירה בקירור נעשית ללא תשלום בכל שעות היממה, כולל בשבתות וחגים, ולא רק בשעות העבודה הרגילות כפי שהיה עד כה. בשעות הערב והלילה וכן בשבתות וחגים, הפנייה להעברת הנפטר היא דרך נתב 0120* המופעל באחריות המשרד לשירותי דת. העברת הנפטר לשמירה בקירור נעשית מיידית וללא שום התניה בעריכת טקס דתי כזה או אחר בזמן ההעברה. מיד עם פנייתך העברנו אותה למנכ"ל המשרד לשירותי דת. בבדיקה שנעשתה שללו את הדברים נציגי החברות המעבירות את הנפטרים, והודיעו שאין הנחיה שלהם ואין שום אסמכתה הלכתית לבצע טקס דתי בהעברה. בימים הקרובים יכונסו כל העוסקים בדבר ויחודדו הנהלים בנושא".

בשורה משמחת מאוד.
יכולים לנוח בשלווה כשהם ימותו ואינם יהיו מעוניינים בקבורה דתית, או אקט דתי אחר, כדי לכבד את הרצון שלהם... וזה מה שחברת קדישא עושה, למרות שמדובר בגוף מאוד דתי.

קלייטון.ש

Well-known member
בלי הקשר אי אפשר להבין מה אתה רוצה

טרחתי ומצאתי את ההקשר:
https://www.haaretz.co.il/magazine/tozeret/.premium-1.5764627
לפי הכתבה נציגי עיתון הארץ התקשרו לחברה קדישא וביקשו פרטים על העברת גופת אתאיסט, עם התנאי שהמעבירים שהם דתיים לא יתפללו עליו.
וזו הנקודה שביטוח לאומי ונציגי חברה קדישא הבהירו, שאין ענין של טקס דתי בהעברת גופת מת לקירור.

big ass blue

New member
בסופו של יום הכתבה לא חשובה, אלא מה שהיה בציטוט

כי הסיכום שלך היה כתוב בציטוט עצמו...
נכון שכתבתי מדוע לא פרסמתי את הכתבה, כי היא אכן כתובה בצורה שלילית מאוד, ועלולה לגרום לשטיםת מוח, כמ ושקורה לרוב פה שמפרסמים כל מיני כתבות ולא מבינים בכלל על מה מדובר, מין טריגר טרולי שכזה...
אני סיכמתי את הכתבה והראתי את הצד החיובי, למרות הכותרת, למרות הניסיון...
אז עם מה בדיוק אתה לא מסכים?

קלייטון.ש

Well-known member
אתה טועה. בלי הכתבה לא מובן למה תגובת ב"ל מתייחסת

אתה קראת את הכתבה אז אתה מבין. מי שלא קרא את הכתבה לא יודע על מה מדברים. הוא יכול לנחש כל מיני דברים אבל לא בטוח שינחש את הדבר הנכון. ובכל אופן הצגת תמונה חלקית היא חסרת הגינות. מקובל כאשר מביאים ציטוט מכתבה לקשר לכתבה כדי שכל אחד יוכל אם הוא רוצה לקרוא הכל ולקבל את כל המידע הרלוונטי.

big ass blue

New member
ברור שאני מבין כי אני תמיד מבין

אבל לצערי למדתי פה, כי גם כשקוראים את כל הכתבה, קוראים רק מה שרוצים...
דווקא כפי שראיתי מי שלא קרא יצא מזה בשלום.

עזוב מה מקובל, הרי לא באמת יש צורך להוכיח פה משהו, הרי אנחנו אתאיסטים מי בכלל מסתמך על הכתוב

BravoMan

Active member
מה הקשר בין פסקה שציטטת לקבורה לא דתית???

הפסקה מדברת אך ורק על העברה לקירור.
&nbsp
אין שם אף מילה על הקבורה עצמה. האם אתה מבין את ההבדל בין השניים?
קבורה לא דתית בארץ היא בעיה.
בראש ובראשונה משום שאין כמעת בתי קברות חילוניים.
&nbsp
ואני אפילו לא מדבר על זמינות אופציות כמו שרפת גופה.
&nbsp
מעבר לזה כאמור הטקס הדתי הקשור בקבורה מתבצע בעת הקבורה, לא בעת העברה מקירור, ועל זה אין אף מילה בפסקה שציטטת.
&nbsp
אז לא יודע למה הידיעה הזו משמחת אותך, לי היא נראית לא רלוונטית בעליל.

big ass blue

New member
אם היית קורא את כל הציטוט היית מבין את ההקשר

ובגלל דבילים כמוך לא פרסמתי את הכתבה, זה לא הגיוני כמה מטומטם אתה יכול להיות. זו בשורה טובה ועדיין אתה מנסה להיות שלילי.

BravoMan

Active member
הבנתי, זה עוד שרשור הוכחה שאתה אפס שלא יודע על מה הוא מדבר..

big ass blue

New member
אתה כותב דברי חוכמה, כמו תמיד.

בטח כולם פה ממש מכבדים את הדיעות שלך, את הקישורים המדהימים ואת מה שאתה חושב. בטוח.

big ass blue

New member
היא משמחת כי אני מבין אותה

וכי אני מבין מה היא קבורה דתית. ומבין מה קדישא עושים בזמן קבורה דתית, ושמח מאוד שהם צועדים אחורה ברגע שמדובר בקבורה לא דתית. אפשר לשרוף גופה בארץ אגב אם לא ידעת.

BravoMan

Active member
ואם היית לך הבנת הנקרא ברמה של כיתה ב' היית שם לב שהמילה

"קבורה" לא מופיע בשום מקום בציטוט, אבל זה בסדר, אתה לא הטרול העלוב הראשון שהפורום הזה משך.
&nbsp
ברוך הבא לשמורה!

big ass blue

New member
קבורה זה כבר אינדיבידואלי

בקבורה אתה רשאי לעשות מה שבא לך... לא ידעת את זה?

אותאיסט

New member
מנקודת ראות אתאיסטית אפשר להתייחס כמו לפגר בהמה או חיה

כל הבוג'רס מסביב עולה כסף, על חשבון משלם המיסים, שלא מעוניין
בשירותיהם של פרזיטים אוכלי חינם

big ass blue

New member
מה קשור אוכלי חינם

חברת קדישא היא היחידה שמספקת את השירות הזה, ובגלל שהם מוותרים על חלק מהעקרונות בשביל קבורה נורמלית, למען קדושה שלהם אישית, אמורה לשמח אותך, במקום זה אתה מחפש על מה לכעוס... עד כדי כך רע לך בחיים? מה יש מה קרה?

big ass blue

New member
כל אחד רשאי לבחור כיצד לסיים.

אתה משווה את בני האדם לחיות? בשביל מה?

ItsikH

Member
חיה מתה אתה יכול לבשל ולאכול
למעשה אפילו נהוג לעשות זאת כל עוד היא עומדת בדרישות תברואתיות, ומחלקיה ניתן לייצר מוצרים כמו עור.
בגופת מת לא ניתן לעשות כל שימוש שהוא, ודאי שלא לאכול אותה. השאלה היא רק כיצד להפטר ממנה - כי גופה אינה המת עצמו כי אם חפץ חסר משמעות שיש להפטר ממנו במהירות מטעמים תברואתיים.
דבריך על הפרזיטים - המציאות חמורה בהרבה כי משלם המסים לא רק שמחויב לממן את המתפרנסים מהפגרים, אם יבחר בקבורה פרטית או שריפה (המוסרי ביותר) יידרשו יורשיו לשלם מכיסם את ההוצאה *בנוסף*

big ass blue

New member
מבין מה אתה אומר אבל אל תשכח שקיימים טבעונים

את החיב לא באמת חייבים לאכול, ויש חיות שלא אוכלים בכלל אז לאן העצמות שלהן נעלמות? כנראה שיש שרשרת מסויימת, כולם אוכלים את כולם...
ויש בני אדם שאוכלים אנשים אחרים, וזה מתרחש גם בתוך חיות, ישנם כאלה שאוכלים את הסוג שלהם...

למעלה