גם הגברים בוכים בלילה

גם הגברים בוכים בלילה

באחד השבועונים נתקלתי בטור מעניין מאת הפסיכולוגית ד"ר איריס רייצס. ברשותכם אתמצת את עיקרי הדברים. כשזוגות עם ילדים מתגרשים, ברב המקרים האישה היא זו שנשארת בבית והגבר יוצא ממנו. הנשים מרגישות שבני זוגן יוצאים לחיי רווקות הוללים בעוד הן נשארות עם האחריות על ניהול שגרת המשפחה. אבל מנקודת הראות של הגבר ההרגשה היא ש"סוף העולם" הגיע. גם אם הוא אדם רציני, בוגר ומנוסה, הוא מרגיש כמו ילד קטן ועזוב. הפרטים הקטנים ביותר של העתיד מפילים עליו אימה: מי יבשל לו? מי יכבס? איך יראה סדר היום שלו? הרעש הבלתי פוסק של הילדים שעד עכשיו שיגע אותו, נראה לפתע כמו קולם של החיים עצמם. הוא מייחל לשנוא את האשה שהייתה אשתו, אבל מוצא עצמו מתגעגע למסגרת שהיא מסמלת: בית, מסגרת, שגרה. הגבר מרגיש שהוא מפסיד את שייכותו למשפחה שלו. היא נשארת עם הילדים והנורמליות בסביבה ביתית מוכרת והוא לעומתה צריך לבנות הכל מחדש. המלצות הכותבת לגבר הינם: כדי להתמודד עם הפחד והכאב לא צריך להדחיק אותם, אלא דווקא לצלול לתוכם. יש להמשיך ולשמור על קשר חם עם הילדים ולהשקיע בבנייה מחודשת של קשרים והרגלים ובכך ירוויח חוויה משפחתית חלופית, שנוצרה בזכותו וביוזמתו בלבד. ובנוסף, ההבנה של שלבי ההתמודדות הצפויים לגברים יכולה לעזור גם לנשים. עצם הידיעה על עצמת הקושי יכולה לגרום להן לחוש פחות מקופחות ולהבין שמעתה כל אחד מהם יצטרך לפלס לעצמו דרך חדשה שיש בה גם מוקשים אבל גם התחדשות. אז מה אתם אומרים נשים וגברים, יש בזה משהו?

Y e d i d

New member
הכי אני זוכר את "הגעגועים" לגרושתי

הקטע הצחיק אותי. ההרגשה היחידה שאני זוכר מאותה תקופה זה תחושת החופש, האושר המהולים בכאב. תשאלו איך זה? אשיב - הכאב היה על צערם של הילדים שפרידת הוריהם הכאיבה להם. כל פעם שהייתי נזכר שאני גרוש ומאושר, זה היה מתערבב בצער על סבל הילדים. לכן בכל פעם שהילדים היו אצלי, פינקתי אותם בטירוף תוך שמירה על גבולות. כל יתר הדאגות מי יכס, יבשל וינקה הבית, לא זכורות לי כלל. אבל זה אולי בגלל שאני לא גבר מודרני?? מצד שני, אולי בגלל שכיבסתיאם כי לא גיהצתי, אבל בשלתי גם טרם גירושי, לא היה לי את "משבר הגבר המודרני"???

s h o o s h a

New member
יש לי מה לענות, אבל לא עכשיו

התתאזר לך בסבלנות? עוד יום? אולי יומיים? זה יגיע, אני מניחה וחלק מדבריי ידועים מראש אז, תתחיל להתייחס לדברים שאפילו טרם אמרתי אבל הם, כאמור, ידועים מראש חיוכון

עוד יומיים?

לא מצאת לך יום אחר? לדעתי היום הזה לא כל כך מתאים להתייחסות לכתבה רצינית. מפני שעוד יומיים חוגגת איזו אישה אחת שהיא במקרה גם: חכמה, אינטליגנטית, מרשימה, מקסימה ואצילית משהו איזו יום הולדת אחת. הרבה יותר מחיוכון.

נסיכה9

New member
אני חושבת שזה מאוד תלוי בגבר

שעזב. יש גברים שעזבו למען אישה אחרת, אני מניחה שעם הגירושים הם דווקא פרחו כי כבר לא היו צריכים לתת "דין וחשבון" על מעשיהם. הם הרגישו חופשיים לעשות כרצונם. ישנם כאלה אשר התנתקו לחלוטין מהאישה והילדים. פשוט נעלמו והמשיכו בחיים אחרים. ויש כאלה, כמו שדיברתם עליהם שהרגישו את החוסר של התא המשפחתי! אני חושבת שזה ממש אינדיבידואלי לכל אחד.

tell me about it....../images/Emo4.gif

מוכר ולא חביב...הגרוש,עדיין מתרץ את העובדה שהבית שהוא גר בו מוזנח בגלל ש..."זרקו את אבא מהבית",עדיין חי בעבר ולא בהווה,עדיין מתאמץ לשנוא...עצוב.הכל ענין של אישיות.לא חושבת שזה תלוי בעובדה אם יש בני זוג חדשים בחיים.יש אנשים שרק מרגישים את הדיכי מתחיל לטפס ומיד יחפשו דרכי מילוט,ויש כאלו שישקעו (כהמלצת הפסיכולוגית???פחחחחחח) וישקעו ולא יראו ממטר.

רות 2

New member
כן יש בזה משהו...

התנשאות ... הכללה... והגזמה.. אולי בגלל שהכותבת הינה אישה .. "עאלק מה שמעסיק אותו זה "מי יבשל לו מי יכבס לו .." מה שמכאיב לו מה שמעסיק אותו את הגבר בראש ובראשונה ... זה ילדיו והמרחק הפיזי.. והגיאוגרפי ..המרחק התרחקות זה מה שמעסיק לפני הכל את הגבר שעוזב את הבית ואחרי כן כל הנוגע להישרדות.. לגבי תחושות ..כאב וחשש בשל נתק.. ובשל כל מה שמוכר ויכשהו חסר למרות ההשלמה עם הצעד שני המינים עוברים זאת ומרגישים זאת אולי מנקודת זמן ומוצא שונה ... אבל התהליך עלד להתמודדות הסוביקטיבית דומה ..

אש אש

New member
רות 2

ההחלטה שבלעזוב את הבית לא נעשית ביום האבא כאב וכואב במשך חודשים את הרעיון שבלהיות רחוק מהילדים זה אכן מה שהעסיק הרבה מידידי הגברים כשעזבו החששות היו שונות ...איך אכבס לבד...איפה אוכל ומתי כמובן שאין להכליל לכולנו מוכר הפזמון הזה.

רות 2

New member
שאלות של ....

בישרדות מעסיקה את שני המינים..... דוגמאות לא כוללניות לגבי נשים חסר ?...... יו ממממי יחליף לי את הגלגל יו מי יעביר טסט לאוטו.. יו מי יוריד לי את הוילונת יו מה קרה מיכסה בית השימוש נישאר במקום?
כל הדוגמאות האלה של מי יכבס לי, מי יבשל לי, מי יזיין לי את השכל ואת כל השאר .... נובעים מהרגלים נורמלים וחלוקות תפקידים שנעשו באותו בית ספציפי .... אז שאלות הישרדותיות אלה נישאלות בתחילה .... אז ? האם זה מציג חולשה שלאחד המינים ... או שאלות יכולות בסך הכל להיות מנוף לשינוי.. וקבלת המציאות החדשה ?.... אז יש יוצאים מן הכלל אין לי מושג באחוזים שמאשימים את כל העולם ואחותו .. ששוקעים במרה שחורה ..... אבל דבריה של המשוררת למעלה אינם מייצגים את הכלל ...... וזה מה בסך הכל רציתי לגיד ...

אש אש

New member
דווקא לכל השאר שלי לא דאגתי../images/Emo6.gif

לי לא עברה שאלה אחת בראש מלבד,מתי הוא ייצא? תודה על ההסבר רות, הבנתי קיבלתי רות עבור

s h o o s h a

New member
הכאב

את מידת הכאב של מי מהצדדים בלתי אפשרי לכמת. ברור הוא ששני הצדדים, במקרה של פירוק התא המשפחתי, כואבים את הצעד, גם אם ההחלטה היא משותפת וגם היא 'תוצר' רצונו של צד אחד בלבד. למי כואב יותר? לאשה שנותרה עם הילדים והעול וכל השאר או לגבר שנותר בודד, לעתים מרושש וחסר כל ומנותק מכל המוכר לו? ולכן, כשם שכתבתי קודם, לשניהם כואב ואת עוצמת הכאב בלתי אפשרי לכמת ואין להשוות. הכאב מצוי אצל שניהם. לא מסכימה כלל עם האמירה "...עצם הידיעה על עצמת הקושי יכולה לגרום להן לחוש פחות מקופחות...". אשה אשר מרגישה מקופחת, גם אם תדע שבן זוגה לשעבר מתבוסס בחייו החדשים, עדין תחוש כי התבוססותו היא כאַין וכאפס לעומת זו שלה. הרי היא זו שנשארה עם הילדים וכל העול וכו' וכו' וכו'. לגבי הפחד שגברים מרגישים לנוכח הישארותם נטולי 'מטפלת' (מי יכבס, מי יבשל), יש בזה הרבה. ומבלי לעשות הכללות, גברים במידה מסויימת הם ילדים. הם הורגלו במשך שנים שיש מי שיעשה עבורם ולפתע, צונחים עליהם השמים- הם צריכים לעשות הכל לבד. מאידך, יש את אלו שירגישו תחושת הקלה- כי מעתה אצטרך לעשות הכל רק לעצמי. הילדים- חובה לשמור עמם על קשר. כי פירוק התא המשפחתי אינו כולל בחובו 'התנתקות' מהילדים. מכל השאר כן, מכל המוכר והידוע. אבל לא מהילדים. ועבורם ניצור מוכר וידוע מחדש. "...כדי להתמודד עם הפחד והכאב לא צריך להדחיק אותם, אלא דווקא לצלול לתוכם..." לדעתי, אכן, אין להתעלם מהפחד ואין להדחיק את הכאב. אבל 'לצלול' לתוכם? לטעמי, זהו מתכון בטוח לטביעה. יש לקחת תקופה של התאקלמות ל/בחיים החדשים. והתקופה הזו משתנה מאחד לאחר. לדעתי, ככל שהאדם ירצה לשוב למסלול חיים 'נורמאלי' כך תתקצר תקופת ההתאקלמות שלו וגם תהיה לו קלה יותר. האמור נכון לגבי מי ש'העזו' לעשות את הצעד ובחרו בחיים על פני ה'מוכר, הנוח והידוע'. ובלי קשר (ואולי עם) נזכרת באמירה ששמעתי פעם, שמישהו אמר. 'לא משנה כמה שנים חיית. משנה האם חיית' (ואם טעיתי בסידור המילים, יסלח לי כותב/ אומר האמירה. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר. בוקר טוב

אלמרה

New member
סיפור חיי האישיים ממש...

די מהר בחיי הנישואין שלי הבינותי ש"זה לא זה" (בלשון המעטה) ועד שהתחלתי להזיז את מחשבותי מממחשבות למעשים עברו שנים ונולדו ילדים. ואז: הבעיה נותרה ויש רק תירוץ וסיבה. "מה נעשה לילדים עוול נוראי כזה?" והזמן הרי לא מרפא שום דבר ורק אחרי המון זמן נוסף (17 שנים בסה"כ) התגרשתי. נו, ואז בדיוק אותם הלבטים המצויינים בדברי הפסיכולוגית: "מי יכבס, ומי יבשל, ינקה.... (מי תנקה, תכבס, תבשל... כמובן...) אז הפתרון הקל הוא כמובן להתחתן שוב ולבחור שוב בזוגיות כזו בה הצד הנשי הוא רק פונקציונאליות של אישה ולא אישה כאדם. מה הפלא שגם נישואין אלה עלו על שרטון? הסיפור הארוך של חיי מביא אותי להחלטה לחקור מה פשר ה"בעיה" שלי והתוצאה לא אחרה לבוא. פשפשתי, דשתי וחקרתי את עצמי. בחנתי כל היבט שנכשל בזוגיות והאשמתי רק את עצמי. ומהר מאוד הבינותי שאין לי מושג ירוק מהי זוגיות וכי אישה אינה עוד רהיט בבית. מודה הייתי מה שהוגדר אחרי כן בלקסיקון: "שמוק ישראלי מצוי". מה בסך הכל היה לי בעברי? הייתי פשוט "זחל זולל עלים". מכאן עם תובנות שהפנמתי תוך תהליך של השתבללות בפקעת, לאחר שהבינותי שאישה היא הדבר הכי מופלא עלי אדמות, למדתי כיצד האישה שלי היא בעצם תלכיד של שלושה או ארבעה בני אדם: היא בעלת מקצוע ועבודה ב"פול טיים" היא אמא לילדינו היא עקרת הבית (המבשלת ורוחצת ומכבסת, תולה ומגהצת...) היא גם אישתי, רעייתי, המאהבת וכל השאר... וואללה: אני חוזר מיום עבודה עמוס כשאני עייף!! ולה יש כוחות לכל יתר הג'ובים שלה בנוסף לג'וב שלה בעבודה.... מסקנתי היתה שעלי מהר מאוד ללמוד ולסגל את היכולות התיפקודיות של האישה (לא אישה ספציפית אלא בכלל) ועד שלא למדתי לכבס, לבשל (מסתבר שצריך לתכנן גם מה לקנות לפני שמבשלים...) ולנקות אסלות, כיורים ואמבטיות, ל"עשות אבק, תריסים וכיו"ב..." - לא הבנתי עד כמה אנחנו הגברים ההם - שמוקים אמיתיים. הפרפר יפה הכנפיים שיצא מתוך פקעת הקורים העבשה אינו זקוק עוד לאישה, הוא רוצה בה לצידו שוות זכויות ועתירת פלאים. זה כל הקסם. .. או סיפור תולדות חיי העגומים.

jud1001

New member
אלמרה..ומאחר ואני באמצע של ../images/Emo41.gif

העבודה בבית.. קראתי ברפרוף את סיפור חייך.. חייבת בו התבוננות מעמיקה.. ואגיב בהמשך..מתי שהוא.. יודעת .. אתה לא צריך תגובות.. אבל אני מתעקשת..

אש אש

New member
JUDE../images/Emo39.gifברוכה הבאה.../images/Emo140.gif

קוראת אותך אצל השכנים מאוד מקווה שפה תישארי
אש.

jud1001

New member
תודה אש..אני נשארת..../images/Emo41.gif

בכל מקום בו מאירים פנים..

שילה1

New member
שמחתי לראות אותך גם כאן-חברתי |חיבו

מזה שנות דור.ברוכה הבאה!

jud1001

New member
אלמרה..רוצה לומר לך מילה..../images/Emo41.gif

או שתיים.. קראתי אפשר לומר פעורת פה את כתיבתך..חייבת לציין שכנראה הפכת להיות איש יחודי בהסתכלות שלך על מערכות יחסים..ועל נשים.. אני אומנם נתונה בתוך מסגרת..ואולי הדיון הזה אין לי מקום בו.. אבל..לקרוא מילים ומשפטים כאלה..מרגישה צורך לומר..ולהתבטא.. עולם הזוגיות שמתחיל אי שם בויזואליות ..כלומר ..גבר נותן מבט באשה וירא כי טוב..וממשיך..האהבה ששוררת בין השניים לא מספקת מרחב הסתכלות על האמת של בן/בת הזוג כלומר "האהבה מעוורת"!!!!! האהבה מביאה אותם אל הקשר הקדוש..קשר הנישואין.. באופן אינדבדואלי כל אחד/אחת מתעוררים בזמן אחר מעיוורון האהבה.. ושוב כל מקרה לגופו.. או שמתחילה טרגדיה מתמשכת (יש מקרים שהיא קצרה) .. או מפרנסים את "מתווכי הזוגיות" למינהם שקמו בשנים האחרונות כפטריות אחרי הגשם.. מקרים של "אהבה"(?) שממשיכה ואפילו צוברת תאוצה חיובית..מעטים!!! אתה אלמרה ורבים כמוך..אילו היו מסתכלים וחושבים אז כמו שאתה מסתכל ורואה היום את הדברים..היו פועלים אחרת.. אין זו אשמת הגברים בלעדית..לנשים גם חלק ב"אשמה". כבר אמרתי פעם למישהו שאינני מאמינה במילה אהבה.. אני מאמינה בהבנה.. בשיתוף פעולה.. בכבוד הדדי.. וכשהשילוש הזה לא קיים..כלום לא קיים!!! זהו מקווה שהובנתי נכונה..לי הדברים מסודרים וברורים.. להעלות אותם לפה..קצת מורכב יותר..

אלמרה

New member
מתוקה: לא יודע מצב הכוס והצלחת שלך

אך על פי אופי כתיבתך - את "שווה"!! וברצינות, אני מוחמא מאוד ומודה לך על דברייך הנעימים למשמע, אם כי אני לא מבין על סמך אילו מדברי את מדברת כל כך טובות עלי... שבוע טוב לך חן חן על הכל! ואם דברים אלה או אחרים יעזרו לזוג אחד, לאדם בודד, דיי. על שינוי סדרי עולם והקלת מצוקתם של אוכלוסיות רבות בציבור, ארצה לדרוש דמי חסות כמובן...

jud1001

New member
אלמרה ..הסמך היחיד שלי..../images/Emo41.gif

הוא ההליכה בין: =========== השורות ========== רואה? בדיוק כמו ללכת בין:
הטיפות...

למעלה