גם הריון מס 4 הסתיים. צריכה המלצה לגרידא בפרטי

צומבה1

New member
גם הריון מס 4 הסתיים. צריכה המלצה לגרידא בפרטי

אז זהו. למרות שביב אופטימיות זהיר לאחר שהעובר צמצם פער והתאים לגילו כבר...( היה הפרש של 3 ימים ) והדופק והכל נראה תקין, היום שבוע 9+1 נראה שהדופק פסק לפני יומיים .... לא יודעת אפילו איך אני מרגישה. בא לי רק להקיא . שוב תמונת עובר , והפעם גדול כבר ועם צורה שוכב ולא זז והחושך הזה כשאין דופק... לא משנה כמה ניסיתי להכין את עצמי עדיין כואב מאוד...
צריכה המלצה לרופא פרטי טוב לגרידא. מישהו תותח ונעים שלפחות רוב הסיכויים לא יהרוס את הרחם שלי .... אני מטופלת של בר חווה והוא כמובן רוצה לבצע רק מתלבטת כיוון שזו לא המומחיות שלו ( למרות שעושה כל שבוע גרידות מסתבר ..)
המון תודה לכל מי שעודדה ותמכה לכל אורך הדרך. רק שמחה שזה לא קרה בשבוע מתקדם יותר.

כמה קיוויתי, כמה רציתי בשבילך.
השתיקה שלך כאן ובפורום השני היתה טובה לי. כל עוד לא כתבת, סימן שהכל בסדר.
עצוב לי מאוד ואני כואבת איתך.

בפן הפרקטי: ממליצה על הרופא שלי, דר' גיא רופא, בעל ידי זהב ולב ענק.
עשה לי היסטרו ניתוחית אחרי הגרידה הראשונה עם השארית.
עשה לי היסטרו ניתוחית אחרי הגרידה השניה עם השארית. את הגרידות עם השארית עברתי בבי"ח ציבורי ע"י 2 רופאים שונים.
עשה לי גרידה אחרי הציטוטק עם השארית.
לפני 4 חודשים עשה לי גרידה בשבוע 13 בלי שארית (לא מאמינה שעברו רק 4 חודשים. מרגישה כאילו עבר נצח).

אני מטופלת שלו בחיפה, אבל הוא מקבל גם בתל אביב - פגישות בקליניקה פרטית (לא זוכרת את מיקום הקליניקה), פעולות פולשניות במדיקל סנטר בתל אביב.

צומבה1

New member
תודה .. מי כמוך מבינה ....

אכן היה בבדיקה האחרונה כבר שביב תקווה. וגם הפעם נראה שהעובר גדל וצמצם פער ... ככ מוזר כל הנושא הזה. אני רוצה לשלוח העובר לבדיקה. כיצד עושים זאת ? אברר לגבי דר רופה שרשמת. אוף איזו תחושת ריקנות.

אליסקה

New member
מצטערת צומבה

אני אמורה להגיע לפרופ' יפו בקרוב לבדיקה אחרת, ולכן במקרה אתמול עשיתי עליו חיפוש מדוקדק באינטרנט. נשמע לי שהוא "אובר קוואליפייד" לגרידות, כי הוא היה מנהל יחידת האולטרסאונד בליס לפני פרישתו, והוא בעצם מומחה לאולטרסאונד. כל הבנות כתבו שהוא נהדר ומקסים, אבל יקרן, אז אני לא יודעת אם כדאי לך.
את הגרידה האחרונה עשיתי אצל ד"ר אירנה אלכסנרובסקי, שמקבלת את כולן בפרטי באחד המרכזים הרפואיים הפרטיים ברמת הח"ל (כבר לא זוכרת אם אסותא או עתידים, וגם לא יודעת אם גם במקומות אחרים). הטלפון שלה 054-4465145.
לבי איתך
.

צומבה1

New member
תודה. מישהי המליצה לי עליו. אמרה שעשה לה

מסתבר שהביטוח הפרטי שלי לא מכסה רופאים שלא בהסדר אז אין לי מושג אם זה בהסדר או לא. מומחיות באולטרסאונד ומיומנות ידיים זה מה שצריך לבצע גרידא מוצלחת. בגלל זה אני סומכת על הרופא שלי , בר חווה, ונשמע שגם זה תותח. נראה ואחליט. המון תודה

אליסקה

New member
הרשי לי לחסוך לך את הטרחה

התקשרתי היום כדי לקבוע את התור שלי, והוא בחופשה עד ה-12.11.17...

אני ויתרתי על בדיקת העוברים

ב-2 הפסקות דופק בחרתי ציטוטק, אז עניין הבדיקה בכל מקרה לא רלוונטי. בהפסקת הדופק שהסתיימה בגרידה, נזכרתי לברר רק בזמן הקבלה לגרידה ונאמר לי שצריך לפנות למחלקה הגנטית לפני הגרידה. מכיוון שכל מה שרציתי זה להיות אחרי הגרידה, החלטתי לא להתעסק עם הבירור.
בדיעבד הגעתי למסקנה שגם אם היה מתגלה ממצא, זה לא היה עוזר לי כל כך:
1. אם הממצא הינו פגם דה-נובו (שינוי גנטי שהתרחש בעובר ולא מורש מאיתנו), אין לכך השפעה אמיתית על ההריון הבא.
2. אם הממצא מורש מאיתנו, הרי שכבר ניסינו PGD והגענו למסקנה שלא מתאים לנו.
לתחושתי 3 הפסקות הדופק אצלי נבעו מתקלות נקודתיות בעוברים וככל הנראה הגיל שלי משפיע על הסיכוי לתקלה כזו גם בעתיד.

צומבה1

New member
תודה מרעישה.

כן חשוב לי לבדוק את העובר. אפילו אם זה רק בשביל הידיעה שבאמת היה פגום ואין משהו בי שגרם לזה ...... עד היום גם לא יצא לי לבדוק את העוברים. כל אחד מסיבות הוא, האחרון היה ציטוטק בכלל.

אוי...........קשה להאמין.....

עם כל ההכנה הזאת מראש, הלב מסרב להאמין למציאות.
קשה כל כך......

ממליצה על פרופסור דרורית הוכנר, מנהלת מחלקת נשים ויולדות בהר הצופים.
יש לה ידי זהב. אלופה ורגישה.
טלפונים: מרפאה- 02-5844600, משרד- 02-5844400 (המרפאה הפרטית שלה בתוך הבי"ח)
יש לי מספר פלאפון אישי- אם את מעוניינת אשלח בפרטי. היא זמינה באופן הזוי, כמעט 24/7.
עשתה לי 2 גרידות, בשתיהם התקשרתי אליה ונתנה לי תור למחרת.

גנטיקה- לדעתי מומלץ מאוד. מה יש להפסיד?
אני הוצאתי התחייבות מקופ"ח מראש, וגם אם לא, בכל מקרה צריך להגיד לפני הגרידה שרוצים לשלוח לגנטיקה (ולא רק לפתולוגיה, כמו שעושים בד"כ. אם העובר נשלח לפתולוגיה, כבר א"א לבדוק גנטיקה כי מוכנס לחומר שהורס את האפשרות הנ"ל, כך הסבירו לי. אצלי שלחו עובר לפתולוגיה ושלייה לגנטיקה)
אולי אני קצת מקדימה את המאוחר, אבל צריך לקבוע תור למחלקה הגנטית שקיבלה את העובר, ואז יש לשקול מה לבדוק. האם רק כרומוזומים-קריוטיפ או גם ציפ גנטי.
במידה והקופ"ח לא מאשרת את הציפ הגנטי (כמו שהיה אצלי בהפלה רביעית ברציפות) אפשר לעשות פרטי, מה שאני עשיתי- ביקשתי שיבדקו קודם רק קריוטיפ ואחרי שהיה תקין, שילמתי כמה אלפים על הצ'יפ. כי אם מוצאים פגם גנטי בקריוטיפ- בעצם הצ'יפ מיותר. רק מה- זה לוקח יותר זמן.

מקווה שעזרתי קצת
שיעבור בשלום....

צומבה1

New member
תודה על התשובה המפורטת

לא משוכנעת שהבנתי עד הסוף לגבי בדיקת הגנטיקה / קריוטיפ....
אני מעדיפה לבצע את הגרידא באזור המרכז סביב תל אביב ... למרות שנשמעת רופאה מצויינת. בעלי ואני עשינו קריוטיפ ויצא תקין. במה זה שונה מקריוטיפ העובר ומה בודקים בגנטיקה ? המון תודה

Ilona1990

New member
צ

צר לי לשמוע
מבינה אותך אני 8 שבועות אחרי...
האם ביקשת בדיקות מקיפות שיבצעו לך? כל ההפלות היו עד שבוע 9?

צומבה1

New member
בצעתי כבר מזמן את כל הבדיקות

כולל קרישיות במצב של חוסר הריון ( צריך אולי לבצע שוב לבדוק קרישיות נרכשת ?!.. , קריוטיפ , הסטרוסקופיות, נוגדנים שונים כולל בלוטת תריס. הכל תקין ........ הבעיה כנראה הגיל או משהו שלא יודעים מה הוא... לא מוכנה לקחת שוב קלקסן וסטרואידים לאחר שלקחתי בהריון הקודם וזה חירב לי את הגוף לתקופה ארוכה. יש לי גם ילדה בת 7 . לפניה לא היו הפלות ...

עצובה כל כך לפגוש אותך פה

קיוויתי מאד מאד עבורך ששביב התקווה ייהפך למציאות. אין לי מילות עידוד. אני מצטערת. קשה לי להפנים שעברת 4 הריונות בשנה אחת. קשה לי לדמיין את זה בגוף. קשה לי לעכל את זה בנפש. מדמיינת את המסך החשוך שאי אפשר להתכונן אליו. שולחת לך חיבוק וירטואלי גדול ועוטף. את יודעת שאנחנו תמיד תמיד פה. אם יש משהו שאנחנו יכולות לעזור לך בו - רק תגידי.

צומבה1

New member
לגבי עזרה - רק צריכה שמות לקבלת החלט על גרידא- אצל מי...

תודה לך תמיד על המילים המעודדות. את מקסימה. כולכן פה מקסימות.

משתתפת בצערך, הלב נשבר עבורך.

מאחלת לך שלפחות ההליך הפיזי יעבור עליך בשלום וללא סאגות נמשכות.
אנחנו כאן עבורך.

צומבה1

New member
תודה .. כל מי שלה למודת סבל ...

קשה לי לדמיין בכלל איך מרגיש כשזה נגמר בשבוע מתקדם יותר. כל יום שאנחנו בהריון מגדיל את ההקשרות, התקווה ומרגישים את החלום מתקרב .... כרגע ההלם התחלף באדישות. לא מרגישה כלום. מרחמת על ההורים שלי שמעורבים בהכל וככ יתאכזבו .... מתגעגעת לנאיביות של ההריון הראשון ...

למעלה