גם הריון מס 4 הסתיים. צריכה המלצה לגרידא בפרטי

יכולה לתאר לעצמי

נכון.
אבל גם בשבוע מוקדם יכול להיות קשה. בייחוד כשמדובר בגילוי אחרי גילוי אחרי גילוי. כמו כד שנשבר ועובר רפאות, כשהאבדן מכה שוב - הכד מתנפץ והרפאות מורכבת יותר.
צר לי על מה שאת ובן זוגך עוברים, וגם על הוריך. ימים לא פשוטים עוברים על כולכם, אני מתארת.

שירהד1

Member
מנהל
אויש, עצוב נורא

אין לי המלצות ספציפיות, כי עברתי בציבורי.
את פרופ' דרורית הוכנר היכרתי בנסיבות אחרות לחלוטין, ואני ממליצה עליה בחום. היא גם מאוד מקצועית, וגם מאוד אנושית.
אנחנו פה, את יודעת את זה. תעזרי בנו ככל שאת מרגישה צורך.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

מצטערת מאוד צומבה

אני עברתי שתי גרידות פרטיות אצל דר. מתי זולטי, בבית חולים פרטי ברח' הברזל -עתידים מדיקל בנטר- בת"א (סמוך מאוד לאסותא).
מהלך הגרידות היה תקין, ואפשר הריון תקין ומלא שנכנסתי אליו ממש סמוך לגרידה השניה.
דר. זולטי מאוד נעים ומקצועי, וחוץ מהדיכאון שלי - הכל שם היה מאוד נוח ומתחשב....
הטל. במרפאה שלו - 03-6765877. תבקשי את הנייד של אשתו - היא מארגנת את קביעת הניתוחים. (לא מוצאת כרגע את המספר שלה)....
בהצלחה לך....

פנלאופה

New member
נורא.

וגם מכעיסה אותי אכזריותו של העולם. כל כך קיוויתי בשבילך, צומבה יקרה. ועכשיו נשאר הדחף להקיא, לצאת מזה בלי נזק נוסף, להיות אטומה ולא נגישה לעצמך לפחות לעת עתה נשמע לי באמת המעט שעוד אפשר. ואפשר להחזיק מעמד, ובבקשה תכתבי כשאת צריכה. את היחידה שמבינה מה את מרגישה, אבל תזכרי שאנחנו הבאות בתור של היכולת להבין מה זה להיות בסחי הזה.

אני נוטה להאמין שהנחמה היחידה שלך היא נכונה, מבלי להפחית בעוצמת הסיוט שנקלעת אליו, נדמה לי שאכן אובדן בשלב מאוחר הוא חמור יותר. זאת היתה גם הפרספקטיבה שלי והנה לצערי אני חווה אותה, לאחר שני אובדנים מוקדמים כאלה, עכשיו עלולה להיאלץ לסיים את ההריון בתחילת השליש השלישי.

שירהד1

Member
מנהל
פנלאופה-

הלחצת אותי. את רוצה אולי לפרט? (לא משנה באיזה פורום). לא הבנתי מה קרה או מה קורה?

שירה דוד
09-7749028

צומבה1

New member
אוי ואבוי פנלאופה
. מה קרה ?

אין לי מילים... אני בשוק ...חשבתי שהכל תקין. מקווה שדברים לא כפי שנראים.

פנלאופה ?!

אני מקווה שהדברים לא מוחלטים עדיין,
שאולי הבירורים יעלו מסקנות אחרות לגמרי.
ואני המומה לגמרי, כמובן.

פנלאופה

New member
זה המצב

עולם קפריזי, הנה כמה דקות אחרי ששלחתי את הדברים שלא רציתי לשתף עד כה, ברגעים אלה ממש, אבל ממש, קיבלתי את הבשורה הטובה שלא נמצאה אצלי בדם נשאות לתסמונת גנטית של פיגור ואוטיזם שפתאום גיליתי לפני חודש שבנות הדוד שלי נושאות ואף צאצא אחד לוקה בה.
לגבי המי שפיר אין עדיין תוצאה. זה המצב.

שירהד1

Member
מנהל
פנלאופה- נשמע מעודד ומרגיע-

את יכולה לפרט על איזו תסמונת גנטית מדובר? ואם את לא רוצה לפרט, אז אודה לך אם תכתבי אם מדובר על אחת התסמונות הגנטיות שכלל האוכלוסיה נבדקת לגביהן או שעשית בדיקות מיוחדות.
מקווה להמשך תקין. אמן.

שירה דוד
09-7749028

נשימה עמוקה

למרות שברור לי שעד לתוצאות מי השפיר את תטפסי על הקירות ולא ממש תצליחי לנשום.

מנסה להבין האם מדובר בביטוי רצסיבי או דומיננטי והאם זהו ממצא של מקטע עודף או חסר שמתגלה בצ'יפ הגנטי, או משהו שונה שאולי מתגלה בבדיקת מי שפיר רגילה.
1. רצסיבי - רק אם גם את וגם בעלך נשאים, ורק אם שניכם הורשתם את הממצא, אז ורק אז יופיעו התסמינים.
2. דומיננטי - מספיק שהורה אחד מוריש את הממצא, על מנת שיופיעו תסמינים. ממצאים דומיננטיים יכולים להיות גם ממצאים כמו המקטע החסר שלי, שהחדירות שלו משתנה והימצאותו מגבירה סיכון לאוטיזם ופיגור, אבל לא ניתן לצפות מראש כיצד הוא ישפיע אם בכלל.

מה הצפי לקבלת תשובות ממי השפיר?

פנלאופה

New member
אפשר רבע להירגע

הרי כבר ויתרתי על בדיקת מי שפיר בשבוע 17, הרי כבר הפכתי להריונית מן המניין, נורמלית במובן הנאור, שמחה בכל יום ביומו, קולית ומרחפת, מדדה בברווזיות בשמלות צבעוניות.

בשבוע 24 הגיעה אליי הידיעה על נשאות של סבתי באותה מוטציה בעייתית שמעדיפה לא לציין במפורש את שמה מסיבות שלא קשורות אליי ואליכן. רק אציין שהיא נפוצה, שהיא תסמונת גנטית שכלולה בסל לכלל האוכלוסיה ושהיא דומיננטית... מניחה שמי שלצערי מתמצאת תפצח את העניין בקלות.

אז לפני שלושה שבועות ביצעתי את מי השפיר ובמקביל בדיקת דם לאיתור התסמונת. הלוגיקה היתה שפענוח בדיקת הדם יימשך זמן קצר, יעיד על הנשאות שלי ובמידת הצורך יבדקו את מי השפיר. כמובן שאם כבר הופרשו מי השפיר, נעשה גם בדיקת מי שפיר סטנדרטית. אגב, הכרעתי נגד הצ'יפ.

עברתי את הזמן הזה בהדחקה די אפקטיבית, הכי לא אני, ובכלל לא ידעתי שיש לי כזה כושר. גזר הדין בתרחיש האסוני אינו רק של לידה שקטה, אלא בשל מנח העובר ושלייה שקרובה לפתח, הייתי עומדת בפני ניתוח קיסרי שידחה כל הריון נוסף לשנה תמימה. אז אני מניחה שסביר שחוסר היכולת לשקול את התרחיש דחק בי להדחיק. מזכירה שאני בת 38, ובביתי עוד אין ילדים.

הבוקר הסתבר כאמור שאני לא נשאית והעובר אינו נשא. עכשיו נשאר *רק* החלק של מי השפיר. להגיד שנרגעתי? יש הקלה מסוימת, בטח. היה יותר גרוע לחכות עכשיו לחמישים חמישים, טריביאלי. אבל ההיי עבר אחרי כמה דקות ואני כבר דואגת שהקדמתי מדי לשמוח, כאילו יש לי יד ורגל בדבר, (מעבר לאיברים האלה שבועטים בפנים) ואני רוצה שוב להדחיק וכבר לא יכולה.

אלומה אחת של אור בתוך כל הקור: המעגלים, המשולשים והמרובעים הנשיים האלה ועוד אלף צורות שאנחנו מאפשרות זו לזו; הדאגה וההקשבה, הבנה ההכלה והתמיכה, והקריאה והקריעה - זאת פיסת מזל בימים האלה.

רק עכשיו אני מבינה

שמרוב שמיהרתי לקרוא את ההודעה הקודמת שלך, פספסתי וקראתי שקיבלת את הבשורה ה*לא* טובה.
לוקחת בחזרה את כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת, ומחכה איתך לתוצאות מי השפיר שהלוואי שיחזרו במהירות עם הודעה שהכל תקין.
תוהה כמה שפיות נותרה בך אחרי ההמתנה המייגעת לתוצאות בדיקת הדם שלך.

פנלאופה

New member
תודה מרעישה

שפיות היא עניין חמקמק, אין ספק. בכי לא הרשיתי לעצמי עד שלשום, ואז אתמול כשהייתי אמורה כבר להיות שמחה אבל לא הצלחתי להירדם, הגיע לאוזניי השיר החדש של גלעד כהנא 'ומי שלא ישן לא חולם' והדמעות התנקזו מכל ערוצי הנפש הצחיחים עד כה.

אני תוהה מה שלומך בעצמך ומקווה שתמצאי את המקום לעדכן כשיתאים.

צומבה1

New member
פנלופה יקרה ,

מחזיקה לך אצבעות לחזרת תשובות תקינות של המי שפיר. ככ מטלטל ומעייף ומלחיץ.. מחזיקה אצבעות חזק. מקווה שהבנתי נכון- כרגע אין חשש לתסמונת בעובר כיוון שאת לא נשאית ואת ממתינה למי שפיר ה״רגיל״, נכון?

פנלאופה

New member
נכון וגם לך

צומבה, הבנת נכון. אני ממתינה עכשיו לתוצאות מי שפיר בלי אינדיקציה מיוחדת לבעיה.
אני מקווה שאיתרת בינתים רופא מתאים ומומלץ, ושהעניין הטכני לפחות יהיה כבר מאחורינו. אני מניחה שיש לך תמיכה מבן הזוג (אם אני זוכרת נכון, אין עדכונים שצריך לעשות לאנשים מבחוץ כי לא שיתפת), ואמן שיעבור בשלום.

למעלה