גם לכן זה קורה/קרה

גם לכן זה קורה/קרה ../images/Emo35.gif

אתמול שיר ומאי בכו במשך שעה, אני ובעלי החזקנו אותן כל אחת על הידיים במשך שעות, החל מתשע בערב עד אחת וחצי בלילה. נורא רציתי לעזור להן, לדעת מה כואב להן ולמה הן בוכות. ניסינו לשאול אותן אני והבעל אבל הם לא ידעו לאמר לנו. גם הידיים לא עזרו ולקח המון זמן עד שמצאנו את התנוחה הנכונה שקפאנו בה שעות. אני הייתי כבר הרוגה מעייפות. הייתי בדרך למיטה אבל אז התחילה "המסיבה". בהתחלה עוד היתה לי סבלנות כי הייתי בטוחה שתוך כמה דקות הן תופסות את השינה והולכות למיטה כמו תמיד, אבל זה לא קרה. באיזה שהוא שלב כמעט בכיתי איתן, מעייפות, מחוסר אונים, מיאוש ומתשישות, אבל אחר כך כבר איבדתי את הסבלנות וכל מה שרציתי זה שקט, שיהיה שקט ושתלכנה לישון ושגם אני אוכל לשים את הראש. היה לי בלגן של תחושות בתוך הלב - פחד, עצב, חוסר אונים, קצת יאוש, המון עייפות, אבל גם קצת כעס עליהן שהן לא נותנות לי לנוח ולא מוותרות ולא אומרות מה הן רוצות ופשוט מקבלות. ובסוף גם כעסתי על עצמי שכעסתי עליהן, כי מה הן אשמות הנסיכות הקטנטנות שכואב להן והן לא יכולות לאמר מה ואיך אפשר להגיש להן עזרה. אחר כך לקח לי חצי לילה להתחבר אליהן בחזרה, לנשק מליון פעם בשעת החלפת החיתול וההאכלה ולאהוב אותן כמו שאני רגילה וגם זה עשה לי יסורי מצפון בצורה לא רגילה. הרגשתי ממש כמו איזו אמא מזניחה שלא נותנת לילדות שלה אהבה. היום אנחנו בסדר. הן שוב ישנות במיטה רגועות, קיבלו את מנת החיבוקים והנישוקים הרגילה ושוב יש כאן המון שקט, רוגע ושלווה, אבל הלב שלי עוד לא שקט לגמרי עד הסוף. גם לכן זה קרה שהרגשתן את כל הבלגן הזה ? את הרצון לעזור, לאהוב אבל גם קצת כעס מתוך עייפות ויסורי מצפון מתוך תשישות ?

בודאי!

אל לך להרגיש יוצאת דופן. אני זוכרת שיום אחד שירי בכתה ונדנדה עד שכמעט צעקתי עליה. שאלתי אותה די בתקיפות מה היא רוצה מחיי ושהיא לא נותנת לי לנשום או לבשל או לעשות מה שהייתי צריכה לעשות באותו הרגע. ואז, כצעד אחרון של יאוש הרמתי אותה והיא ישר רכנה לכיוון האוכל... כשנתתי לה לינוק היא התנפלה ברעבתנות . פתאום הרגשתי כל כך רעה. הילדה בסה"כ היתה רעבה, לא היה לה רצון להציק או להפריע לי, היא רק רצתה לאכול.. אז כמו שכבר אמרתי, עם הילדים נולדים רגשי האשם הללו שאנחנו אולי לא מספיק טובות אליהם , לא מספיק מבינות אותם, אבל ככה זה, וזה ישאר איתנו תמיד. בטח כשהקטנות שלך קטנות מדי בשביל להביע את רצונן. אז תדעי לך שאת אמא נהדרת גם כשאת עייפה ולא מבינה ולילדות שלך אין ולא יהיה חסך באהבה לעולם.

בטח. בדקות האלה תנסי לזכור

שאת האמא הכי טובה שלהן, דוקא בגלל חוסר המושלמות שבך. אין 100% בכלום. וגם את בן-אדם עם צרכים וגבולות. את נותנת את המקסימום וזה העיקר. וטוב ששאלת ותרגעי שאת בסדר גמור.

זוג חדש

New member
אווייי, את מחזירה אותי אחורה...

ללילה בלי שינה, לא ידעתי מה לעשות. מיה בכתה כל הערב ועברה בידיים של כולם בנסיון להרגיע אותה. אחרי 3 שעות אמא שלי אמרה לי- אולי היא רעבה???????????? נתתי לה ציצי והכל עבר. הרגשתי ממש נוראית, עח שנתתי לה לבכות כ"כ הרבה זמן, ולא העלתי על דעתי שאולי היא בעצם רעבה. למחרת, לא עזבתי אותה לרגע לכפר על הצרחות של הלילה. לאט לאט לומדים להבין מה הם רוצים ואז ההרגשה טובהב יותר.

פשושולה

New member
בטח קורה....

וכשהילדים טיפה יותר גדולים, אז גם מצפים שיסבירו מה כואב, אפילו שהם עדיין לא מדברים...(רק בת 4 חודשים וכבר אמא רוצה שתדבר ברור!!) זה נורא טבעי. חייבים לזכור שהילדים מרגישים אותנו, ואם אנחנ ועצבניים - הם קולטים את זה ומגיבים לא טוב. זה אולי גזים, אם אני לא טועה הן בנות 4-5 שבועות, לא? תנסי גליקול, או גרייפווטר - יש ילדים שזה עוזר להם.

digabu

New member
וואי בטח שמוכר

עד לשלב שחשבתי שאני לא מתאימה להיות הורה כי בערב אני בלי סבלנות ומגיעה לבכי. אבל את יודעת מה, זה כבר בקושי קיים, גיל עוד מעט בן 4 חודשים ואני כבר מכירה כמעט כל בכי ומסתדרת איתו.. לך יהיה יותר קשה כי הן שתיים אבל שתדעי שהתחושות שלך נורמאליות מאד במיוחד עם כל ההורמונים אחרי הלידה. תחזיקי מעמד.. שולחת חיבוק לעידוד

new mermaid

New member
איזו שאלה! וודאי שקרה!

גם הסיטואציה וגם רגשות האשמה בעקבותיה... מה גם שלכם יש שתיים, אז אין מצב שאחד מרגיע כשהשני מחליף כוחות.
חשיבה חיובית: יפה מצד הנסיכות שבכו יחד
. תארי לך קונצרט טורי...
זה עובר! נסו תנוחת "חתול על ענף" או להשכיב על הבטן על כרית שמונחת על הברכיים שלכם ולנדנד. אצלנו זה עוזר.

ליילה

New member
בטח שקרה, אבל כמה דברים...

קודם כל, הכעסים האלו עוברים באיזה שהוא שלב. אני זוכרת שבשבועיים הראשונים עם אהד, כשהוא היה מתחיל את הבכי הזה, הייתי משתגעת, ממש מתעצבנת. הלילה למשל הוא התעורר כל שעה וחצי ולא נתן לי לישון למרות שהייתי הרוגה, וב 6 בבוקר, פתאום הופתעתי לראות שאני כבר לא כועסת עליו כשהוא עושה את זה.... זה כנראה עניין של חיבור לילד. דבר שני שעזר לי מאוד - עיצה שקיבלתי לאמהות מניקות - כל פעם שהילד בוכה, קודם כל להציע ציצי. אין בעיה עם זה, ילדים יונקים לא יכולים לאכול יותר מדי, וזה לא משנה אם זו לא השעה שבה הוא היה אמור לאכול, צריך לעזוב את השעון בצד, ובכל פעם שהוא בוכה קודם כל להציע ציצי. קודם כל יכול להיות שמדובר בקפיצת גדילה, דבר שני, הציצי הוא לא רק דרך האכלה אלא גם נחמה לילד, ולפעמים זה כל מה שהוא צריך. דבר שלישי - אולי זה גזים? גם לי לקח זמן לעלות על העניין, וגזים זה הדבר היחיד שאני לא מצליחה כרגע להרגיע עם ציצי, כי פשוט מרוב כאב בטן הוא לא מצליח אפילו לינוק. אם זה גזים, גם לזה מתרגלים. מבינים שעד גיל 3 חודשים יהיה קונצרט של כמה שעות בערב, קונים את כל התכשירים למינהם, לומדים תרגילים לנסות לשחרר להם את זה, ובעיקר מחכים שיעבור ... מקווה שהיום יהיה יותר קל, ואל תרגישי אפילו לרגע ריגשי אשמה (כן, בטח, כאילו שאני מיישמת את זה
)

yaelia

New member
בטח שקורה

זה עובר בשלב מסוים, ולפעמים מטריף את השכל לגמרי. זה גם לגיטימי לכעוס ולחשוב כל מיני מחשבות, כל עוד את יודעת, שמה לעשות, ככה זה, הן לא מתכוונות לשגע אותך. כבר קרה שרק התחשק לי להחזיר את הלל למפעל שבו מייצרים תינוקות, או לשאוג עליו שישתוק קצת... אבל אם לוקחים נשימה עמוקה ומחבקים חזק חזק ואומרים לעצמך שמתישהו זה יגמר, אולי זה קצת עוזר.

קרניר

New member
אוף נשלח לי בטעות, רציתי להוסיף

ולכתוב שזה לא קשור לאמא לא טובה ומהכרות מאוד קצרה איתך במפגשים ומהדברים שאת כותבת אני בטוחה שאת אמא נפלאה... אם אחת לא קל בכלל אז אני בטוחה שאם שתים...

ועוד איך ../images/Emo10.gif../images/Emo122.gif

כל יום, בערך בשלש לפנות בוקר, אני מוכנה למכור את יהב לישמעלי הראשון שיסכים. אני עייייייייפה כל כך !

isidora

New member
בטח שבוודאי ../images/Emo13.gif (ארוך../images/Emo18.gif)

בפעמיים הראשונות לא הבנתי מה קורה ומרוב שנטרפתי מהצרחות (לילדה יש זוג ריאות... שתהיה בריאה
) חשבתי רק מה לא בסדר איתי ולא הצלחתי להרגיע אותה עד שהיא התעייפה ונרדמה. אחר כך גיליתי שזה ככה כמעט אצל כולם, ולפעמים זה מתחיל מבכי של גזים או מבכי שאין לו סיבה ממשית, וממשיך לבכי של עייפות ושל תסכול בגלל העייפות/הגזים. נתתי לה גרייפווטר והיא אוהבת את זה (אני לא יודעת אם זה עובד, אבל זה מתוק וזה טעים לה
) לאט לאט גילינו כל מיני עובדות על הילדה שלנו כמו למשל שהיא אוהבת לשכב על הגב ולהעסיק את עצמה לפעמים, כמו למשל שהיא לא אוהבת להיות על הידיים בשעות של הקריזה ונרגעת רק כשמניחים אותה בעריסה/אוניברסיטה/משטח החתלה (גם אני לא אוהבת שנוגעים בי כשכואב לי) ועדיין יש פעמים שאני לא מבינה מה היא רוצה ולפעמים גם מתעצבנת מזה (אם היית רואה אותי אתמול בסביבות 16:00 אחרי 3 שעות של צרחות איימים שלא נמצאה להן סיבה ובסופו של דבר הסתיימו רק כשנכנסנו לאוטו והתחלנו לנוע
) אבל זה תמיד עובר מתישהו מצטרפת לאחרות - תמיד מציעה ציצי (לפעמים זה רק מעצבן אותה יותר
) מנסה להוציא לה גרעפס, להחליף טיטול (היא גם אוהבת להיות ערומה), אולי אמבטיה - זה מעייף ומרגיע אותה והיא נהנית במים... פשוט לנסות למצוא מה מציק ולקבל את זה שלפעמים אנחנו מציקים לה והיא רק רוצה לשכב באוניברסיטה בשקט אין לי ספק שאת אמא מצויינת לשיר ולמאי ושאת עושה בשבילן כל מה שאת יכולה לעשות, אל תאבדי אמון בעצמך
ואם את רוצה תמיכה או סתם לקשקש תקחי מהואאוהיא את הטלפון שלי

new mermaid

New member
נצל"ש: גרייפווטר הכי טוב? הוא../images/Emo7.gifכל

הערב בהיסטריה, אבל הבטן לא קשה והוא לא מתפתל. פשוט שוכב בזרועותי וצורח וצורח. גרוני ניחר מרוב שירה ורגלי כושלות מריקוד. זו פעם ראשונה אז אני לא בטוחה: אולי בכ"ז גזים? החצי רוצה לנסוע למיון אבל אולי אשלח אותו לסופרפארם קודם?

tultul58

New member
אני לא חושבת שיש הכי טוב

לכל אחד מתאים משהו אחר... גם אני מנסה להבין אם יובלי לא רגועה בגלל גזים או משהו אחר... זה נורא מתסכל לא לדעת מה מציק להם. בכל אופן ממה שאני יודעת צריך לנסות כל מיני טיפות עד שמוצאים מה הכי מתאים

למעלה