גמר חוזה - הודעה מוקדמת

מצב
הנושא נעול.

aki757

New member
גמר חוזה - הודעה מוקדמת

גמר חוזה - הודעה מוקדמת
נקבעה לי שיחה עם המעסיק ב-27/12 חוזה העסקה מסתיים בסוף חודש דצמבר וניתנה לי אפשרות הארכה רק לפני 4 ימים. א. האם אני רשאי לראות עצמי כמפוטר (לא הודיעו לי 3 חודשים לפני תום חוזה לגבי אפשרות הארכתו) ? ב. אם אני מודיע על כוונת התפטרות (בדין מפוטר כאמור בסעיף א') מה קורה עם עניין ההודעה המוקדמת כיוון שבכל מקרה מה-1/1/2005 החוזה שלי אינו תקף יותר ולכן הודעה מוקדמת של 14 יום אינה רלוונטית ...האין כך?

שיר ורד

New member
תשובות

גמר חוזה - הודעה מוקדמת
נקבעה לי שיחה עם המעסיק ב-27/12 חוזה העסקה מסתיים בסוף חודש דצמבר וניתנה לי אפשרות הארכה רק לפני 4 ימים. א. האם אני רשאי לראות עצמי כמפוטר (לא הודיעו לי 3 חודשים לפני תום חוזה לגבי אפשרות הארכתו) ? ב. אם אני מודיע על כוונת התפטרות (בדין מפוטר כאמור בסעיף א') מה קורה עם עניין ההודעה המוקדמת כיוון שבכל מקרה מה-1/1/2005 החוזה שלי אינו תקף יותר ולכן הודעה מוקדמת של 14 יום אינה רלוונטית ...האין כך?
תשובות
1. אם בחוזה העבודה נקבע תאריך סיום ל 31/12 ולא הציעו לך להאריכו לפחות 3 חודשים לפני מועד הסיום , אתה יכול לראות עצמך כמפוטר. 2. אינך צריך להודיע על התפטרות , אתה מודיע שכיון שהחוזה לא הוארך במועד אתה רואה עצמך כמפוטר בתאריך זה, במקרה כזה, לדעץי אין צורך בתקופת הודעה מוקדמת של אף אחד מהצדדים. אם אתה מעוניין לעזוב, אני מציע שתגיד שמאחר ולא הוצעה לך עבודה אחרת , הנחת שאתה מפוטר בסוף החודש וכבר חפשת ומצאת עבודה אצל מעסיק אחר. אם אתה מעוניין להמשיך לעבוד (אבל בתנאים טובים יותר) תציין שהציעו לך מספר הצעות ואתה לקראת סגירה. בשני המקרים תתדגיש שמאחר ולא פנו אליך עד כה, היה ברור לך שבסוף החודש מסתיים החוזה והוא מהווה פיטורים מטעם המעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה