גמר חתימה טובה

kompy

New member
בין כסה לעשור, אמור: "חתימה טובה"

לאחר הצום, ברך: "גמר חתימה טובה".
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אידישקייט - מן הים הכללי וטיפה משלי

מצאתי בויקיפדיה
עם סיום ראש השנה נהוג לברך בברכת "גמר חתימה טובה" שהיא אחת הברכות הנפוצות והמוכרות ביותר מהברכות שנהוג לברך בהן מהבחינה הרעיונית של עשרת ימי תשובה, ישנם שנוהגים להשתמש בברכה זו עד הושענא רבה. המשמעות של ברכה זו היא תכלית עצם הכתיבה והחתימה כאשר המילה הפותחת את המילה היא "גמר", המטרה היא התייחסות ישירה לסיומה של הכתיבה שנעשתה במשך עשרת הימים וסיומה של החתימה שהגיע ביום הכיפורים.

אחת הסברות שתפסו יותר מקום בנושא זה היא הסברה שבחסידות חב"ד, הסברה אומרת שנוהגים לברך בברכת חתימה טובה במשך כל עשרת ימי תשובה מכיוון שהחתימה עצמה נעשת ביום הכיפורים ואילו ברכת "גמר חתימה טובה" נאמרת אחרי יום הכיפורים ועד להושענא רבה בתקווה שהחתימה 'הטרייה' של בני אדם נחתמה בסימן טוב.


ואדון ארבל - מאחר ולמיטב ידיעתי אינך נמנה על חסידות חב"ד, רחמנא ליצלן, הרי מאחר ומעלתך בקודש גבוהה, שמתפלל הנך עם העבריינים גם ביום חול ולא רק ביום הקדוש והנורא, הרי מתירין לך מן-שמיים לברך גם כדרך ה"מתנגדים" (במלרע כמובן)
-
גמר חתימה טובה - לך ולכל בית ישראל.
 
חוות דעת

לאור תפילה יומית 6 פעמים בשבוע עם עבריינים קיבלתי חוות דעת הילכתית כי יש לי בגן עדן מקום חנייה מסומן רשום בטאבו
בינתיים אינני נחפז לנצל הזכות
 
עדכון ברכות ואיחולים

א. "אידישקייט" זה בשפת דוברי היידיש. בעברית קוראים לזה "יהדות".

ב. בין כסה לעשור נוהגים במקומותינו לאחל "גמר חתימה טובה", שזהו איחול לקראת יום הכיפורים, לקראת החתימה על גזר הדין. (של בית דין של מעלה)

ג. במוצאי יום כיפור נוהגים לברך "גמר טוב", וזה מה שבירכנו זה את זה בצאתנו הערב מבית הכנסת.

ד. מי שיברת אותי "גמר חתימה טובה", לקראת הושענא רבא, ייחשב למוזר בעיני. כי לקראת חג הסוכות אומרים "חג שמח" ובחולו של מועד אומרים "מועדים לשמחה" וחברו משיב לו "חגים וזמנים לששון", ולשון זה לקוח מתוך תפילת החג.

אז שיהיה לכם גמר טוב
 
למעלה