גמר מקבילים!

cubano1

New member
גמר מקבילים!

האם הבריטיות יצליחו להשאר על המכשיר?
האם מוסטפינה תביא תרגיל באמת מלא ולא מדולדל?
והאם סלטת המו של יאו ג'ינאן תשתלם?

מה שבטוח - האמריקאיות לא פייבוריטיות כאן

cubano1

New member
יאו נופלת באלמנט החדש שלה

לא תהיה מדליה....
חבל - כאלה פירואטים מדהימים... אף אחת לא מתקרבת לכזאת שלמות

cubano1

New member
מבאסת בקי דאוני הזאת

לא מצליחה לחבר שני תרגילים טובים ברצף...

trilliane

Well-known member
מנהל
וגם כאן כבר הספקנו לראות כמה וכמה נפילות...

cubano1

New member
תרגיל יפה, אבל פשוט מאד לביילס

שום מורכבות וללא מעברים מעניינים בין הבדים.

אבל העמידות ידיים שלה אחרי המכפל יפהפיות - כמו סרגל

cubano1

New member
מוספינה והארולד

מוסטפינה פספסה קונקשן ואיבדה בונוס, ולקחה צעד משמעותי בירידה - היה לה תרגיל מאד יפה - אבל שווה רק ארד

ואני שמח שהארולד לא נפלה - יש לה את התרגיל הכי מעניין ומקורי - היא רק לא מדויקת מספיק

יאו חילקה פה מדליה - והסינים בטח בטוחים שאחת משלהם היתה שם לתפוס אותה...

trilliane

Well-known member
מנהל
קלטתי משהו
: לנשים יש רק שופטות נשים?

ולגברים רק שופטים גברים?

trilliane

Well-known member
מנהל
למה בעצם? והאם זה כך במקצועות שיפוט נוספים?

SILIVAS

New member
איזה מקצועות שיפוט נוספים?

אני חושבת שבהחלקה קרח השופטים מעורבים אבל אני לא בטוחה
לגבי התעמלות, אני חושבת שזה עניין של התמחות, יש הבדלים בחוקים בין נשים וגברים (למשל בערכים של האלמנטים) וזה נראה לי הגיוני ההפרדה הזו

trilliane

Well-known member
מנהל
חסר?
כל מקצוע שאינו מדיד כמותית אורך/זמן

כל ההיאבקויות למיניהן, כל המקצועות האמנותיים – התעמלות ריתמית, טרמפולינה, החלקה על הקרח כמובן, קפיצות למים, שחייה צורנית, קפיצות סקי, סנובורד (לא הירידה במדרון אלא התרגילים) וכמובן יש שיפוט גם במשחקי כדור, אבל בצורה שונה.

לא ברור לי הקשר להתמחות; גברים לא יכולים להתמחות בהתעמלות נשים?
זה קצת עומד בסתירה לכמות המאמנים הגברים (המצליחים מאוד) בתחום...

שיפוט

זה לא קשור להתמחות. לא רוצים (ובצדק) שייכנסו, גם אם ללא כוונה, שיקולי "סקסיות" לשיפוט. גם ככה יש למראה החיצוני השפעה, כי כולנו בני אדם. שיקולים אלה ייגברו אם יהיה שיפוט בין מיני. אני לדוגמא הייתי נותנת את הזהב למיקולק גם עם הנפילה

trilliane

Well-known member
מנהל
כלומר, הטענה היא שהשופטים לא יצליחו להתאפק?

למרות החוקה, למרות ההגבלות והבדיקות? ומה אם מדובר בשופטים שנמשכים דווקא לבני מינם?
ומה קורה במקצועות שיפוטיים אחרים, כאמור?

לא להיסחף...

כמובן שההנחה היא שהשופטים מנסים להיות אובייקטיבים, אך כולנו בני אדם, ויש השפעה למראה החיצוני, גם עם בתת מודע.
החוקה עם השנים יותר נוקשה ונותנת פחות מקום לסובייקטיביות. פעם טווח הציונים היה הרבה יותר רחב בין השופטים.

cubano1

New member
תביעה אחת נגד ה FIG והכל יגמר

לא הגיוני שבמאה ה 21 חוק כזה יעבור באירופה, צפון אמריקה ורוב העולם המערבי.

לא יודע איך נהיים שופטים - אבל אם צריך לגשת לבחינות כלשהן, וחוסמים את הגישה על פי מין או מגדר, צריך רק לבוא הראשון שיתבע אותם בשביל שהשטות הזאת תפסק...

trilliane

Well-known member
מנהל
והשפעה של המראה החיצוני לא חוצה מינים?

מה, כשאני (כסטרייטית) רואה מתעמלת שנראית טוב לעומת כזאת שלא, זה לא משפיע עליי? משפיע... אלה פשוט נימוקים לא משכנעים.

מאיפה את יודעת שזו הסיבה?

אסור לשופטים לשפוט נשים ולנשים אסור לשפוט גברים. גברים גם לא יכולים להתחרות בקורה, מקבילים מדורגים או בתרגיל קרקע עם מוסיקה ונשים לא יכולות להתחרות בטבעות, בסוס סמוכות, במקבילים שווים או במתח. כשאני כותבת "לא יכולים" או "לא יכולות" אני מתכוונת מבחינת החוקה ולא מבחינה פיזית.
לא רק זאת, יש גם חוק שמתעמלת יכולה לבוא לתחרות עם מאמן, מאמנת, מאמן + מאמנת, או שתי מאמנות (אסור שני מאמנים).

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה למה אסור

השוני במכשירים קשור לשוני במבנה הגופני של גברים ונשים (וחלק מההבדלים במכשירים הייתי שמחה לצמצם, אגב, וכבר כתבתי על כך בעבר).
האם יש הבדל מנטלי כ"כ גדול בין נשים לגברים ששופט ממין אחד לא יכול לשפוט בתחרות מתעמל מהמין השני?
והאם במקצועות שיפוט אחרים זה המצב? (כי אם לא, אני לא רואה סיבה הגיונית לעשות זאת כאן).

Tammie

New member
...

ברמת העקרון לא צריך להיות הבדל. לבה שבן לא יעשה קורה? או בחורה טבעות?
באקרובטיקה גברים רוקדים עם מוזיקה כאשר התנועות בד"כ מותאמות לאופי שלהם אז למה שבמכשירים גבר לא יבצע תרגיל עם מוזיקה?
אמנם זה היה מהצד הקומי אבל פול האנט הוכיח שגברים יכולים לבצע אלמנטים מטורפים גם על קורה וגם על מקבילים.....
בגדול- אני חושבת ששני הדברים הם בסוף עניין היסטורי שהשתרש. כשהספורט התחיל הייתה תפיסה מסויימת שגרמה לקיבוע של הדרך.
אני מסכימה עם קובנו- אם יהיה גבר שירצה לשפוט נשים או אישה שרוצה לשפוט גברים והיא תגיש על זה תביעה בבית משפט יש סיכוי סביר שיפסקו לטובתה....

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל זה לא עיקרון, זה מבנה פיזי שונה של הגוף

שבוודאי לא מצדיק את כל ההבדלים בתחום (בפרט לא את נושא המוזיקה) אבל בכ"ז לגברים יש יותר כוח ולנשים יותר גמישות, בגדול.
למה באמת שגברים לא יבצעו קרקע עם מוזיקה? אני לגמרי בעד.

ברור לי שזו שמרנות; השאלה היא מדוע היא קיימת גם בשיפוט, כי פה אני כבר לא ממש מצליחה למצוא לזה צידוקים הולמים.

למעלה